Felnőtt hírek

Vereség nagy csatában

Háromgólos hátrányból felállt, de a több kulcsjátékosát is nélkülöző DAB végül 5-3-as vereséget szenvedett a MAC elleni szezonnyitón.

Hazai környezetben, a nyáron alaposan megerősített MAC ellen kezdte meg az Erste Liga küzdelmeit ma este a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. David Musial tanítványai azonban nem a legjobb előjelekkel várták a találkozót, mert játékengedély híján három erősségük, Jakub Izacky, Daniel Nageler, valamint Silló Arnold sem állhatott a cseh vezetőedzőnk rendelkezésére.

A mérkőzés erősebben kezdte a fővárosi alakulat, mely alig négy perc elteltével a fin Jokila távoli lövésével megszerezte a vezetést, ám erre hamar válaszoltak a mieink, akik Pozsgai kiállítását használták ki pillanatok alatt, s Hetényi közeli találatával egalizálni tudtak (1-1). Túl sokáig nem örülhettünk azonban a gólnak, mert egy védelmi kihagyást Terbócs büntetett húsz másodperccel később, s bár a Bikák jól küzdöttek, mivel gyakorlatilag minden sorukból hiányzott egy-egy játékos, így elég sok pontatlanság csúszott a játékukba. Ennek ellenére is volt lehetőség az egyenlítésre, ám a harmad hajrájában kialakított helyzeteket sajnos nem sikerült belőni, így sovány hátrányból várhattuk a folytatást.

A második felvonás eleje sajnos ismét az ellenfél elképzelései szerint alakult, s köszönhetően két igen komoly egyéni hibának, előbb Garát, majd nem sokkal később Brown is bevette Duschek Dávid ketrecét (1-4). Az Acélbikák azonban tetemesnek tűnő hátrányuk ellenére sem adták fel a küzdelmet, igyekeztek feljebb kapaszkodni, s ha helyzetből nem is, de Odnoga jól eltalált lövésével a sikerült feljönniük kettőre a harmad vége előtt nem sokkal, így a záró etap ígért még izgalmakat (2-4).

Főleg úgy, hogy a harmadik húsz percet nagyon jól kezdték a Musial-tanítványok, s Novotny remek góljával már a második percben feljöttek egy találatra (3-4). A folytatásban felváltva forogtak veszélyben a csapatok, hazai oldalon Németh és Blagoy veszélyeztettek többször is, de Duschek sem unatkozott, s többször is bravúrral járult hozzá ahhoz, hogy maradjon egyenlítései esély a hajrára is. Két perccel a meccs vége előtt kapusát lehozva próbált meg egalizálni együttesünk, ám Nagy Krisztián egy üres kapura szerzett góllal lezárta a találkozót, melyet végül 5-3-ra nyert a MAC, de járt a taps az Acélbikáknak is, akik erősen tartalékosan is alaposan megnehezítették a liga egyik favoritjának dolgát.

David Musial: – Nagyon elégedett vagyok a játékosaimmal, mindenki nagyon jól dolgozott. Soha nem hallottam még arról, hogy három játékosnak se érkezzen meg a játékengedélye egyszerre. Emiatt sajnos a teljes taktikánk, a soraink szétestek, mindent a semmiből kellett felépíteni alig néhány perc alatt. Remélhetőleg hétfőn már teljes csapattal tudunk kiállni Újpesten.

Majoross Gergely: – Kapkodó, ideges volt mindkét fél, ahogy az egy első meccstől elvárható. A legtöbb, amit egy ilyen mérkőzésből ki lehet hozni, az egy győzelem, ezt szerencsére sikerült megoldanunk.

DAB – MAC 3-5 (1-2, 1-2, 1-1)

DAB: Duschek – Hetényi 1, Erdélyi, Blagoy, Vrana, Azari, Orbán, Szkripec, Novotny 1, Borbás, Török, Hruby, Léránt, Lencsés, Odnoga 1, Németh, Nagy M. Vezetőedző: David Musial.

MAC: Bálizs – Garát 1, Pozsgai, Dansereau, Brown 1, Orban, Vokla, Cunningham, Terbócs 1, Nagy K. 1, Jokila 1, MacAulay, Kovács, Somogyi, Nagy G., Klempa, Fejes, Mestyán, Tóth G., Molnár, Majoross. Vezetőedző: Majoross Gergely.

Leave a Reply

305 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI Twitter Pic bricknel Twitter Pic frankban Twitter Pic LonaBamb Twitter Pic tothbarn Twitter Pic mathieuo
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Menu Title