Felnőtt hírek

Vereség a Fraditól

Hiába vezetett már 3-1-re is, egyik kapu előtt sem koncentrált eléggé, így végül 5-3-as vereséget szenvedett csapatunk az FTC elleni kupameccsen.

 

A Ferencváros elleni hazai mérkőzéssel kezdte meg szereplését ma este a Magyar Kupa selejtezőjében a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. Lee Gilbert tanítványai nem is kezdtek rosszul, az első percekben két-három hatalmas helyzetet is kidolgoztak, de a vezetést mégis a Fradi szerezte meg, miután Farkas éles szögből leadott nem túl erős lövése átcsorgott Duschek Dávidon (0-1). A folytatásban nagy iram, de sok hiba jellemezte a találkozót, viszont az újabb gólt azonban szerencsére a mieink jegyezték, méghozzá Szepessy Máté révén, aki McCann pontos keresztpasszát emelte be szépen Budai mellett a kapuba (1-1).Az egyenlítő találat után egyértelműen átvette az irányítást a DAB, mely a harmad hajrájában kétszer is betalált: a 19. perc elején Léránt vágott a vas alá egy kipattanót, majd fél perc múlva ismét ő volt a főszereplő, miután egy szólója végén úgy lőtte el a pakkot, hogy az a jobb, majd a bal kapuvast is érintve vágódott a hálóba (3-1).

A térfélcserét követően beleerősített a Fradi, mely többször is kapuja elé szorította az Acélbikákat, de ekkor még tartani tudta magát a DAB-védelem. A 31. percben sajnos kihagyott a mieink figyelme, Valecko lövése után Zalavárit találta üresen a korong a mieink kapuja előtt, s neki már nem okozott gondot az üres kapuba találni (3-2). A harmad hajrájában még egy emberhátrányt kellett kivédekeznie a mieinknek, s bár ezt sikerült megoldaniuk, sajnos egyre több volt a figyelmetlenség a DAB játékában, így kemény utolsó húsz percre számíthattunk.

Amit a második harmad elején még megúsztak a mieink, azt a harmadikban már sajnos nem, mert a 47. perc elején Tendler igen könnyűnek tűnő lövését védte be Duschek, majd egy saját harmadban eladott korongot Papp Csaba juttatott a DAB kapujába, így ismét a mieinknek kellett szaladnia az eredmény után (3-4). A küzdelemre nem lehetett panasz, ám nagyon sokat hibáztak a Bikák, akik közül csak Revák három ajtó-ablak ziccert hagyott ki, de a többiek sem koncentráltak a befejezéseknél, így a Fradi őrözni tudta minimális előnyét. A mieink sorsa az 59. percben pecsételődött meg, miután egy újabb korongvesztést követően Kiss Gábor értékesítette szólóját, így a zöld-fehérek végül 5-3-ra nyerték az összecsapást, míg a mieink jövő hét szombaton, az UTE ellen javíthatnak.

DAB – FTC 3-5 (3-1, 0-1, 0-3)

DAB: Duschek, Lencsés, Magosi, Szepessy M. 1, McCann (2), Peterdi (2), Hruby, Dörök, Nagy, Mátyásy, Revák, Pál, Borbás, Léránt 2, Szepessy B., Odnoga (1), Kedves. Vezetőedző: Lee Gilbert.

FTC: Budai, Zalavári 1, Valecko (1), Kiss 1 (1), Tendler 1, Manninen (1), Hüffner (1), Pál, Farkas 1, Papp 1 (1), Dubek (1), Lévai, Erdélyi, Suoraniemi, Kovács, Komjáti, Üveges. Vezetőedző: Greg Lindqvist.

Leave a Reply

298 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic VankariK Twitter Pic feherzso Twitter Pic Csozo2 Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI Twitter Pic frankban Twitter Pic LonaBamb
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Menu Title