Felnőtt hírek

Végzetes harmadik harmad

Az utolsó harmadban kapott négy gólnak is “köszönhetően” 5-1-es vereséget szenvedtünk a Ferencváros otthonában.

Nem könnyű a Dunaújvárosi Acélbikák sorsolása, hiszen a pénteki MAC elleni győzelem után ma újra a fővárosban korcsolyáztak jégre David Musial tanítványai, akik ezúttal a listavezető, s az idei szezonban még hibátlan FTC együttesénél vendégeskedtek. Vezetőedzőnk a pénteken látott elszántságot és fegyelmezett játékot várta el együttesétől ma este is, s az első harmadban jobbára meg is valósították az elképzelteket a dunaújvárosi jégkorongozók. A játék képével ugyanis semmi probléma nem volt, sikerült némi fölényt kiharcolni a mezőnyben, ám a helyzetek kihasználásával ezúttal nem voltak nagy barátságban jégkorongozóink, akik egy kettős emberelőny mellett több nagy helyzetet is kihasználatlanul hagytak. A zöld-fehérek a harmad utolsó perceiben tudták beszorítani a Bikákat, de Duschek fogta, amit kellett, így gól nélküli döntetlennel vonultak az első pihenőre a csapatok.

A második felvonásban sem sokat változott az összkép, továbbra is inkább a Fradi harmadában folyt a játék, s bár a fővárosiak több emberelőnyt is kaptak, ezeket nemcsak kivédekezték a mieink, hanem Odnoga és Silló összjátékából utóbbi a vezetést is megszerezte együttesünknek a harmad dereka felé közeledve (0-1). Egyből sietősebb lett a fővárosiaknak, ám a Musial-tanítványok továbbra is kontroll alatt tartották a meccset, s ha a kapu előtt valamivel pontosabbak, akár növelni is tudták volna előnyüket. Ez azonban nem sikerült, s ahogy az ilyenkor lenni szokott, jött a büntetés, mert Németh Attila kissé szerencsés emberelőnyös találatával a játékrész vége előtt két perccel kiegyenlített a Fradi (1-1).

A harmadik húsz perc elején sajnos az öltözőben ragadtak a mieink, s Németh második góljával alig egy perc elteltével átvette a vezetést a zöld-fehér alakulat, s innentől már nekünk kellett futni az eredmény után (2-1). Acélbikáink helyzetét nehezítette, hogy Owen 46. percben szerzett találatával már kettővel ugrott meg a Fradi, s innentől már igen nagy hajrá kellett volna a pontszerzéshez is (3-1). Ez azonban elmaradt sőt, az 52. percben Hietamaki emberelőnyös gólja végleg eldöntötte a meccset, s hogy a kedvünk még rosszabb legyen, arról Dubek gondoskodott, aki az 59. percben beállította az 5-1-es hazai sikert jelentő végeredményt.

FTC – DAB 5-1 (0-0, 1-1, 4-0)

FTC: Pleszkán – Jabornik (1), Owen 1, Dubek 1 (1), Fliszár (2), Szappanos, Hietamaki 1, Tuominen (1), Könczei (1), Németh A. 2, Virág (1), Jászai, Korbuly, Rafaj, Shupe, Tendler, Inglis, Lengyel, Bödök, Kovács, Tóth. Vezetőedző: Greg Linqvist.

DAB: Duschek – Orbán, Skripets, Blagoy, Vrana, Azari, Hetényi, Léránt, Nageler, Izacky, Novotny, Lencsés, Hruby, Silló 1, Odnoga (1), Németh P., Tanka, Nagy, Borbás, Török. Vezetőedző: David Musial.

Leave a Reply

303 people follow dab_acelbikak

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Menu Title