Felnőtt hírek

Végül biztos siker a megyei rangadón

Két harmadon keresztül döntetlenre állt a Fehérvári Titánok otthonában, ám az utolsó húsz perc remek játékának köszönhetően 5-2-es sikert aratott együttesünk a megyei rangadón.

A Ferencváros elleni 12-6-os győzelem után megyei rangadót játszottak a Dunaújvárosi Acélbikák, ezúttal idegenben, a Fehérvári Titánok ellen. Mivel a dunaújvárosiak négy fordulóval az alapszakasz vége előtt továbbra is a harmadik helyen álltak az Erste Liga tabelláján, a mai találkozónak kettős tétje volt. Az egyik a visszavágás az Újvárosban elszenvedett vereségért, a másik pedig az, hogy újabb lépést tegyenek a felsőházba kerülésért (ehhez két mérkőzést kell megnyerniük).

Jól kezdett csapatunk, már a harmadik percben ziccert alakított ki, ám Nagy Márk Máté szólóját Kornakker kapus hárította. Fél perccel később emberelőnybe került a DAB, Varga Balázs ült le a büntetőpadra, de ezzel a lehetőséggel nem sikerült mit kezdeni. Antilla a hatodik percben hagyott ki egy lehetőséget, az üresen maradt kapuba nem tudta betenni a korongot, majd Duschek védett nagyot egy kék vonalról leadott bomba után. A következő percekben, miután a mieink beszorították saját harmadukba a Titánokat, Lencsés került közel a vezető találat megszerzéséhez, aki már a kezét emelte örömében, de a pakk Kornakker kesztyűjében veszett el. A folytatásban a Bikák akarata érvényesült, amely Turcotte helyzetét hozta magával, de ő sem tudta becsúsztatni az üres kapuba a korongot. Nyolc perccel az első harmad vége előtt újabb lehetőséghez jutott az Újváros azzal, hogy Balogh került a büntetőpadra, ám ebből sem sikerült megszerezni a vezetést. Silló tesztelte a fehérvári kapust, aki ezúttal a szerencsével sem állt hadilábon, hiszen a korong valahol elakadt a szerelésében. Négy perccel a vége előtt megkaptuk az első emberhátrányunkat, Izacky ült le kettő percre, de a védekező négyesünk remekül oldotta meg feladatát.

Fordulás után nem sokkal felvette a játék ritmusát Kóger István együttese, így kiegyenlítetté vált a mérkőzés, mely időszakban mindkét oldalon adódtak lehetőségek, de a kapusok rendre hárítottak. Füzi hagyta ki a második harmad legnagyobb helyzetét a 16. percében, majd Hüffner közelről találta hasba Kornakkert. Ekkor megélénkült a meccs, de gól 40 percnyi játék után sem született.

A harmadik harmad a másodikhoz hasonlóan Azari lövéssel indult, majd egy remek passzjáték végén Turcotte szerezte meg a vezetést (0:1). Vehmanen bombáját védte a mamuttal Duschek, melyre Lencsés válaszolt, de Kornakker védett, majd csapatbüntetést kapott a DAB, mivel túl sok játékosa volt egyszerre a jégen. Ráadásként Hüffner is kiállt a játékból, ezzel kettős emberhátrányba kerültünk. Hazai részről Vehmanen azonban ezt elrontotta azzal, hogy testre ütés miatt időlegesen el kellett hagynia a jeget, ezzel megúszta az Újváros a komolyabb kapu előtti nyomást, sőt, Becze Tihamér egy okos megoldás után megduplázta a Bikák előnyét (0:2). Mestyán szlalomozott végig a hazai védelmen, lövését Kronakker szép mozdulattal védte, aki pár másodperccel később Izacky próbálkozását is hárította, de Hári Norbert korongját nem foghatta (0:3). A szépítő hazai találatot egyéni akció végén Schoenmakers szerezte (1:3) a végső dudaszó előtt kilenc perccel, melyre Azari válaszolt villámgyorsan (1:4). Ezzel még nem lett vége a gólparádénak, hiszen egy kapu előtti perpatvart használt ki Orbán Attila (1:5), végleg eldöntve a meccset még akkor is, ha Izacky végleges kiállítást gyűjtött be, és Láday még egyszer bevette Duschek kapuját (2:5). A lefújás pillanatában még egymásnak esett a két csapat, de abból is a mieink kerültek ki győztesen, főként Becze Tihamér, aki Schoenmakerst késztette kettejük csatájának feladására.  Győzelmével a DAB nagy lépést tett a felsőházba kerüléshez, melyhez a hátralévő három meccséből kell begyűjtenie a bejutáshoz szükséges pontokat.

Fehérvári Titánok – Dunaújvárosi Acélbikák 2:5 (0:0, 0:0, 2:5)

Fehérvári Titánok: Kornakker Dániel – Imre Patrik, Vehmanen Iiro, Ainsworth Kelin, Antilla Joseph, Schoenmakers Derek 1, Láday Tamás 1, Sándor Flórián, Balogh Bence, Kiss Zsombor, Varga Balázs, Antal Arnold István, Szabó Bence, Kiss Patrik, Mazzag Dániel, Vizi Dániel, Péter Balázs. Vezetőedző: Kóger István.

Dunaújvárosi Acélbikák: Duschek Dávid – Erdélyi Tamás, Mestyán István, Azari Zsolt 1, Becze Tihamér 1, Léránt René, Hüffner Adrián, Orbán Attila 1, Izacky Jakub, Nageler Daniel, Török Viktor, Hruby Gellért, Lencsés Tamás, Hári Norbert 1, Odnoga Mátyás, Turcotte Hugo 1, Skrypets Daniil, Nagy Márk Máté, Németh Péter, Silló Arnold. Vezetőedző: Morgan Jason.

Forrás: dunaujvaros.com

Leave a Reply

306 people follow dab_acelbikak

dunaujvarosiacelbikak
19
 Photos
575
 Followers
6
 Following
Ma este Csíkszeredában folytatódik a párharc, iszonyatosan fontos lesz a következő meccs! Szurkoljatok a Bikáknak! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #playoffsFebruár 20-án és 21-én, kedden és szerdán játssza első két Erste Liga negyeddöntő mérkőzését a Dunaújvárosi Acélbikák csapata az SC Csíkszereda ellen a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. Mindkét mérkőzés 18 órakor kezdődik! Ott lesztek??
#dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #quarterfinalsEldőlt: a Csíkszeredai Sportklub ellen negyeddöntőzünk! Február 20-án, kedden 18 órakor kezdünk Dunaújvárosban! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #playoffs #quarterfinalsMa délután 17 órától az Újpest vendégeskedik a Dunaújvárosi Jégcsarnokban! Jó lenne győzelemmel búcsúztatni a középszakaszt! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey
Fotó: @benbodaÓriási csata várható holnap a Tüskecsarnokban! Legutóbb itthon megvertük a MAC csapatát, de a fővárosból biztosan nehezebb lesz pontokkal hazatérni! Ti ott lesztek? #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey
Fotó: @benbodaFebruár 5-én, hétfőn 20 órától a DVTK Jegesmedvék csapatát fogadja a DAB! A MAC elleni győzelem után újabb óriási csatára van tehát kilátás! Minden szurkolásra szüksége lesz a fiúknak! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockeyÓriási győzelmet aratott a DAB a MAC ellen! Szép volt, fiúk! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #winAlig két óra és kezdünk! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockeyKészítsétek a torkokat és tenyereket, hiszen február 2-án, pénteken 18 órától kőkemény csatára van kilátás a Dunaújvárosi Jégcsarnokban: a MAC érkezik az Erste Liga középszakaszának következő fordulójában! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey
Menu Title