Felnőtt hírek

Újabb siker a Brassó ellen

Sorozatban aratott hetedik győzelmének örülhetett együttesünk az Erste Ligában!

Brassóban folytatta az Erste Liga küzdelmeit ma este fél hattól a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely igen jó formában várta a házigazdák elleni összecsapást. Jason Morgan tanítványai legutóbbi hat meccsüket megnyerték a sorozatban, így felzárkóztak a dobogó harmadik fokának közelébe, ám ahhoz, hogy ott is maradjanak, mindenképpen nyerniük kellett a hazai pályán mindenkire nagyon veszélyes Brassó ellen.

A találkozó nyitó harmadának derekáig meglehetősen kiegyenlített csatát láthattak a drukkerek, valamint azt, hogy a DAB Novotny kiállítása alatt jól védekezve őrizte meg kapuját a góltól. A folytatásban a mieink is kihagytak egy emberelőnyt, majd a játékrész hajrájában már megérkeztek a gólok is, mivel egy dunaújvárosi kiállítást követően Silló emberhátrányból vette be Tőke kapuját, igaz túl sokáig nem örülhettünk a vezetésnek, mert a tavaly még Dunaújvárosban játszó, s első brassói mérkőzésén szereplő Jere Ölander még ebből a fórból kiegyenlített (1-1).

A második felvonás elején az Acélbikák kerültek emberelőnybe, s Léránt révén alig ötven másodperc alatt ki is használták azt, másodszor is magukhoz ragadva ezzel a vezetést (1-2). A folytatásban is nagy küzdelmet vívott egymással a két alakulat, ám a kemény, de sportszerű csatában továbbra is jól teljesített mindkét hálóőr, így a második szünetig már nem változott az eredmény, vagyis a DAB vágott neki minimális előnnyel a harmadik etapnak. Melyet újra jól kezdtek a mieink, ugyanis Odnoga góljával már a második percben megduplázták vezetésüket, s innentől újra azt játszhatták, amit Dunaújvárosban is remekül tettek legutóbb a Brassó ellen 1-3). A taktikus védekezéssel nem is tudott mit kezdeni a brassói alakulat, mely hiába került emberelőnybe a hajrában, majd hozta le kapusát is, Turcotte találata végleg eldöntötte a pontok sorsát (1-4).

ASC Corona Brasov – DAB 1-4 (1-1, 0-1, 0-2)

ASC Corona Brasov: Tőke – Filip, Sirokovs, Wilgosh, Gliga (1), Zabludovszki, Ölander 1, Bors, Saluga, Tranca, Mihály, Nagy, Stoflet, Bíró M., Molnár, Zsók, Csíki, Imecs, Bíró O., Péter, Balázs. Vezetőedző: Martin Lacroix.

DAB: Duschek – Léránt 1, Orbán (1), Izacky, Nageler, Turcotte 1 (1), Hüffner (1), Erdélyi, Azari (1), Novotny, Hári (1), Lencsés, Hruby, Odnoga 1, Silló 1, Nagy, Skripets, Németh, Borbás, Török. Vezetőedző: Jason Morgan.

Leave a Reply

305 people follow dab_acelbikak

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Menu Title