Felnőtt hírek

Újabb DAB-vereség

Megkérdőjelezhető kiállítások után fordította maga javára a DAB elleni dunaújvárosi találkozót a Gyergyói HK együttese az Erste Liga csütörtök esti fordulójában.

A Gyergyói HK elleni hazai mérkőzéssel folytatta az Erste Liga küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, melynek muszáj volt nyernie ahhoz, hogy elkezdje a felzárkózást a középmezőny eleje felé.

Nem is kezdtek rosszul Corey Bricknell tanítványai, hamar sikerült fölénybe kerülniük, s a vezetés megszerzésére sem kellett túl sokat várni, mert Huovinen kapu mögül visszatett passzát Turtiainen emelte a bal felsőbe a 9. percben (1-0). A folytatásban is a hazaiak játszottak veszélyesebben, s bár a vendégek is lőttek egy zúgó kapuvasat, elsősorban a helyzetek kihasználásával lehetett csak problémája a hazai drukkereknek. A 19. percben azonban emberelőnybe kerültek a vendégek, s a fórt mindössze 17 másodperc alatt gólra is váltották Góga révén, ám még ebben a percben kapott egy fórt a DAB is, mely alatt Saluga ért bele gólt érően Jabornik lövésébe, így az első felvonás végén 2-1-es dunaújvárosi előnyt mutatott az eredményjelző.

A második felvonást a Gyergyó kezdte valamivel erősebben, ekkor meglehetősen sok volt a pontatlanság a DAB játékában, s a harmad derekán Jezsov jól eltalált lövésével sikerült másodszor is egyenlítenie a vendégeknek (2-2). Ezúttal valamivel tovább örülhettek az egálnak a “túloldalon”, ám a 37. percben ismét megkapta második fórját is az Acélbikák alakulata, s az előnyből Franssila mindössze tíz másodperc alatt kilőtte a bal alsót, ismét megszerezve a vezetést a Bikáknak (3-2).

A harmadik felvonásban jönnie kellett volna előre a vendégeknek, s bár továbbra is a Bikák irányították a játékot, hiába alakítottak ki több ajtó-ablak ziccert is ellenfelük ketrece előtt, a befejezésekbe rendre hiba csúszott, pedig csak a tiszta helyzetek alapján már rég eldönthették volna a találkozót. Ennek ellenére sem volt benne a játékban, hogy kicsúszhatna a meccs a mieink kezéből, pedig a hajrában sajnos ez történt. Köszönhetően pár erősen megkérdőjelezhető játékvezetői döntésnek, valamint annak, hogy a vendégek két emberelőnyt is gólra váltottak az utolsó négy percben, s hiába hozta le kapusát is Corey Bricknell, az egyenlítés elmaradt, így a Gyergyói HK végül 4-3-as győzelemmel távozott a Dunaújvárosi Jégcsarnokból.

DAB – Gyergyói HK 3-4 (2-1, 1-1, 0-2)

DAB: Garbacz – Jabornik (2), Hruby, Huovinen (1), Turtiainen 1, Iossafov (1), Franssila 1, Léránt, Uski, Török, Azari (1), Lencsés, Hüffner, Saluga 1, Dubek, Nagy M., Mestyán, Szabó, Tóth, Németh, Makovics. Vezetőedző: Corey Bricknell.

Gyergyói HK: Gorjacsevszkih – Jezsov 1 (1), Kozma, Tománek 1, Pesztunov, Constantin (1), Góga 1, Orbán, Vesutkin (1), Péter, Vorobjov (2), Nagy Cs. 1, Ferencz Csibi, Barabás, Daradics (1), Csergő, Benedek, Ivacson, Elekes Darabont. Vezetőedző: Vitali Donika.

Corey Bricknell: – Ötből kettő emberelőnyt kihasználtunk, ugyanakkor 7-ből 3-at az ellenfél is. Az egyik statisztika elég jó, a másik nem elfogadható! Öt az öt ellen jó volt a védekezésünk, a támadásainkban volt ötletesség. Azt gondolom, hogy ma este egy 58 perces meccset játszottunk, két perc alatt vesztettük el a mai találkozót. Néha veszítenünk kell, hogy megtaláljuk a győzelemhez vezető utat. A legjobb dolog a jégkorongban, hogy holnap újra pályára léphetünk és bizonyíthatunk.

Vitali Donika: – Kijátszottuk magunkból azt amit tudtunk. Az utazás és az előző mérkőzések miatt fáradtak voltunk. Úgy érzem, mi akartuk jobban a győzelmet, és nagyon fontos pontokat szereztünk, aminek nagyon örülök. Nem játszottunk szépen, de a győzelem mindenért kárpótol.

Leave a Reply

294 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic VankariK Twitter Pic feherzso Twitter Pic Csozo2 Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI Twitter Pic frankban Twitter Pic LonaBamb
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found