Felnőtt hírek

Újabb DAB-vereség

Megkérdőjelezhető kiállítások után fordította maga javára a DAB elleni dunaújvárosi találkozót a Gyergyói HK együttese az Erste Liga csütörtök esti fordulójában.

A Gyergyói HK elleni hazai mérkőzéssel folytatta az Erste Liga küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, melynek muszáj volt nyernie ahhoz, hogy elkezdje a felzárkózást a középmezőny eleje felé.

Nem is kezdtek rosszul Corey Bricknell tanítványai, hamar sikerült fölénybe kerülniük, s a vezetés megszerzésére sem kellett túl sokat várni, mert Huovinen kapu mögül visszatett passzát Turtiainen emelte a bal felsőbe a 9. percben (1-0). A folytatásban is a hazaiak játszottak veszélyesebben, s bár a vendégek is lőttek egy zúgó kapuvasat, elsősorban a helyzetek kihasználásával lehetett csak problémája a hazai drukkereknek. A 19. percben azonban emberelőnybe kerültek a vendégek, s a fórt mindössze 17 másodperc alatt gólra is váltották Góga révén, ám még ebben a percben kapott egy fórt a DAB is, mely alatt Saluga ért bele gólt érően Jabornik lövésébe, így az első felvonás végén 2-1-es dunaújvárosi előnyt mutatott az eredményjelző.

A második felvonást a Gyergyó kezdte valamivel erősebben, ekkor meglehetősen sok volt a pontatlanság a DAB játékában, s a harmad derekán Jezsov jól eltalált lövésével sikerült másodszor is egyenlítenie a vendégeknek (2-2). Ezúttal valamivel tovább örülhettek az egálnak a “túloldalon”, ám a 37. percben ismét megkapta második fórját is az Acélbikák alakulata, s az előnyből Franssila mindössze tíz másodperc alatt kilőtte a bal alsót, ismét megszerezve a vezetést a Bikáknak (3-2).

A harmadik felvonásban jönnie kellett volna előre a vendégeknek, s bár továbbra is a Bikák irányították a játékot, hiába alakítottak ki több ajtó-ablak ziccert is ellenfelük ketrece előtt, a befejezésekbe rendre hiba csúszott, pedig csak a tiszta helyzetek alapján már rég eldönthették volna a találkozót. Ennek ellenére sem volt benne a játékban, hogy kicsúszhatna a meccs a mieink kezéből, pedig a hajrában sajnos ez történt. Köszönhetően pár erősen megkérdőjelezhető játékvezetői döntésnek, valamint annak, hogy a vendégek két emberelőnyt is gólra váltottak az utolsó négy percben, s hiába hozta le kapusát is Corey Bricknell, az egyenlítés elmaradt, így a Gyergyói HK végül 4-3-as győzelemmel távozott a Dunaújvárosi Jégcsarnokból.

DAB – Gyergyói HK 3-4 (2-1, 1-1, 0-2)

DAB: Garbacz – Jabornik (2), Hruby, Huovinen (1), Turtiainen 1, Iossafov (1), Franssila 1, Léránt, Uski, Török, Azari (1), Lencsés, Hüffner, Saluga 1, Dubek, Nagy M., Mestyán, Szabó, Tóth, Németh, Makovics. Vezetőedző: Corey Bricknell.

Gyergyói HK: Gorjacsevszkih – Jezsov 1 (1), Kozma, Tománek 1, Pesztunov, Constantin (1), Góga 1, Orbán, Vesutkin (1), Péter, Vorobjov (2), Nagy Cs. 1, Ferencz Csibi, Barabás, Daradics (1), Csergő, Benedek, Ivacson, Elekes Darabont. Vezetőedző: Vitali Donika.

Corey Bricknell: – Ötből kettő emberelőnyt kihasználtunk, ugyanakkor 7-ből 3-at az ellenfél is. Az egyik statisztika elég jó, a másik nem elfogadható! Öt az öt ellen jó volt a védekezésünk, a támadásainkban volt ötletesség. Azt gondolom, hogy ma este egy 58 perces meccset játszottunk, két perc alatt vesztettük el a mai találkozót. Néha veszítenünk kell, hogy megtaláljuk a győzelemhez vezető utat. A legjobb dolog a jégkorongban, hogy holnap újra pályára léphetünk és bizonyíthatunk.

Vitali Donika: – Kijátszottuk magunkból azt amit tudtunk. Az utazás és az előző mérkőzések miatt fáradtak voltunk. Úgy érzem, mi akartuk jobban a győzelmet, és nagyon fontos pontokat szereztünk, aminek nagyon örülök. Nem játszottunk szépen, de a győzelem mindenért kárpótol.

Leave a Reply

305 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI Twitter Pic bricknel Twitter Pic frankban Twitter Pic LonaBamb Twitter Pic tothbarn Twitter Pic mathieuo
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Menu Title