Felnőtt hírek

Tovább tart a jó sorozat

Kétgólos hátrányból fordítva aratott 6-4-es győzelmet együttesünk a Csíkszereda otthonában.

A Brassóban aratott 4-1-es szombati sikert követően ma már Csíkszeredán volt jelenése jégkorongozóinknak, akik a szintén remek formát mutató Sport Club ellen húztak szerelést az Erste Liga újabb fordulójában. A mérkőzés előtt a hazaiak a harmadik, míg Jason Morgan tanítványai a hatodik helyen álltak a tabellán, ám mivel a két meccsel többet játszó Csíkszereda mindössze hat ponttal előzte meg a mieinket, így érdekes, izgalmas meccsre volt kilátás.

A találkozót azonban a hazaiak kezdték lényegesen jobban, s Rokaly találatával már az első percben megszerezték a vezetést, s korai előnyük tudatában a folytatásban is nyugodtabban játszhattak az Acélbikáknál, különösen úgy, hogy a 12. percben szlovák légiósuk, Fabus is bevette Duschek ketrecét, (2-0). A második hazai találat szerencsére nem szegte a Bikák kedvét, akik másfél perccel később Odnoga Mátyásnak köszönhetően megfelezték hátrányukat, s bár a hajrában kivédekeztek egy emberhátrányt is, a kiegyenlített játékot hozó első harmad végén a hazaiak vonulhattak 2-1-es vezetéssel a szünetre.

Nem sokáig mutatott azonban egygólos csíkszeredai előnyt a Vákár eredményjelzője, mert a második felvonásból alig fél perc telt el, mikor Azari passzát Novotny váltotta újabb dunaújvárosi gólra, s kezdődhetett minden elölről (2-2). A DAB azonban szárnyakat kapott az egyenlítés után, s a következő tíz percben szinte minden bejött az Acélbikáknak. A 26. percben Odnoga már a mieinket juttatta előnyhöz, majd a fiatal török Viktor is betalált, s hiába cserélt kapust a házigazda, a 28. percben Izacky előbb kiharcolt, majd belőtt egy büntetőt, s már 5-2-es dunaújvárosi előnynek örvendhettünk. A hazaiak érthetően megroggyantak, s hiába kapták sorozatban az emberelőnyöket, nem tudtak élni ezekkel, így a záró etap előtt lényegesen közelebb állt a sikerhez Jason Morgan csapata.

Ahogy az várható volt, a hazaiak ekkor sem adták fel a küzdelmet, a szünetben rendezték soraikat, s a 47. percben Papp Szabolcs találatával sikerült is csökkenteniük a hátrányt (3-5). A folytatás óriási csatát hozott, ugyanakkor a játékvezetők meglehetősen egyoldalúan fújtak, mert miközben a vendéglátók bármit megtehettek, addig a DAB játékosait igen könnyen kiállították, s bár egy kettős hátrányt még kivédekeztek a Bikák, a hatodik hazai fórból már betalált a Csíkszereda az 56. percben, s minimálisra csökkentette a két gárda közti különbséget (4-5). A hajrában mindent megpróbált a házigazda, kapusa helyett is mezőnyjátékost küldött a jégre az egyenlítés reményében, ám a Brassó ellen lőtt üres kapus találata után Turcotte ezúttal sem hibázott, így a DAB 6-4-re megnyerte a meccset, s feljött a tabella ötödik helyére úgy, hogy hátránya már csak három pont a harmadik helyezett Csíkszereda mögött.

SC Csíkszereda – DAB 4-6 (2-1, 0-4, 2-1)

SC Csíkszereda: Onodi – Belov (1), Papp 1, Bíró (2), Taratukhin, Farkas 1, Salló, Brnák (1), Rokaly Sz. 1, Antal (2), Fabus 1 (1), Gecse, Flinta, Rokaly N., Molnár, Fodor, Győrfy, Bors, Moldován, Antal, egyed. Vezetőedző: Leo Gudas.

DAB: Duschek – Léránt, Orbán (1), Izacky 1, Nageler, Turcotte 1, Hruby, Lencsés, Azari (1), Novotny 1 (1), Odnoga 2, Erdélyi, Hüffner, Hári (1), Nagy, Silló, Skrypets, Borbás (1), Németh, Török 1. Vezetőedző: Jason Morgan.

Leave a Reply

307 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic kisjoe24 Twitter Pic SzilardU Twitter Pic log511 Twitter Pic arpad122 Twitter Pic _fdanka_ Twitter Pic bhavadi1 Twitter Pic jamesant Twitter Pic akosp_99
dunaujvarosiacelbikak
19
 Photos
537
 Followers
6
 Following
Ma este Csíkszeredában folytatódik a párharc, iszonyatosan fontos lesz a következő meccs! Szurkoljatok a Bikáknak! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #playoffsFebruár 20-án és 21-én, kedden és szerdán játssza első két Erste Liga negyeddöntő mérkőzését a Dunaújvárosi Acélbikák csapata az SC Csíkszereda ellen a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. Mindkét mérkőzés 18 órakor kezdődik! Ott lesztek??
#dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #quarterfinalsEldőlt: a Csíkszeredai Sportklub ellen negyeddöntőzünk! Február 20-án, kedden 18 órakor kezdünk Dunaújvárosban! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #playoffs #quarterfinalsMa délután 17 órától az Újpest vendégeskedik a Dunaújvárosi Jégcsarnokban! Jó lenne győzelemmel búcsúztatni a középszakaszt! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey
Fotó: @benbodaÓriási csata várható holnap a Tüskecsarnokban! Legutóbb itthon megvertük a MAC csapatát, de a fővárosból biztosan nehezebb lesz pontokkal hazatérni! Ti ott lesztek? #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey
Fotó: @benbodaFebruár 5-én, hétfőn 20 órától a DVTK Jegesmedvék csapatát fogadja a DAB! A MAC elleni győzelem után újabb óriási csatára van tehát kilátás! Minden szurkolásra szüksége lesz a fiúknak! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockeyÓriási győzelmet aratott a DAB a MAC ellen! Szép volt, fiúk! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #winAlig két óra és kezdünk! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockeyKészítsétek a torkokat és tenyereket, hiszen február 2-án, pénteken 18 órától kőkemény csatára van kilátás a Dunaújvárosi Jégcsarnokban: a MAC érkezik az Erste Liga középszakaszának következő fordulójában! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey
Menu Title