Felnőtt hírek

Titánok-siker Dunaújvárosban

Hiába a jó hajrá, hosszabbítás után szenvedett 3-2-es vereséget a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata a Fehérvári Titánok elleni hazai találkozón.

Két győzelemmel a háta mögött fogadta a Fehérvári Titánok együttesét a 2019-es év első napján a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Liga alapszakaszának újabb fordulójában. A hazaiaknál még nem léphetett jégre a kanadai Yianni Liarakos, ám a DAB drukkerei abban bíztak, hogy nélküle is sikerül visszavágnia a fehérváriaknak a közelmúltban elszenvedett 9-6-os vereségért. Az első felvonást nem is kezdte rosszul az Acélbikák alakulata, ám hiába játszott fölényben a harmad nagyobbik részében, a 6. perc elején mégis a vendégek szereztek vezetést egy Sándor távoli lövésével (0-1). A folytatásban a DAB kétszer, míg a Titánok egyszer támadhatott több emberrel, ám sem a hazaiak fórjaiból, sem a vendégek kettős előnyéből nem született újabb találat.

A második felvonást sok hibával játszva kezdték a házigazdák, s mikor a 32. percben Császár is betalált Zakharchenko ketrecébe, még nehezebb helyzetbe kerültek a Corey Bricknell tanítványai (0-2). Főleg úgy, hogy a középső harmadban sem tudtak gólt szerezni a hazaiak, akik a harmadik húsz perc derekához érve is még lőtt gól nélkül álltak. Az 54. percben Mestyán takarásból eleresztett lövésével végre összejött a szépítés, majd sikerült nagyobb nyomást helyezni a vendégekre, s ez az 59. percben meg is hozta a gyümölcsét, mert Saluga remek passzából Dubek közelről egyenlített (2-2). Jöhetett a ráadás, melyet emberelőnyben kezdtek a vendégek, s ezzel a fórral már élni is tudtak a fehérváriak, akik Dézsi 62. percben szerzett találatával alakították ki a 2-3-as végeredményt.

DAB – Fehérvári Titánok 2-3 (0-1, 0-1, 2-0, 0-1) – hosszabbítás után

DAB: Zakharchenko – Franssila, Léránt, Dubek 1, Iossafov, Saluga (1), Hüffner (1), Lencsés, Nagy, Németh (1), Tóth, Jabornik, Mestyán 1, Azari, Török, Uski, Szabó, Borbás, Pinczés. Vezetőedző: Corey Bricknell.

Fehérvári Titánok: Gyenes – Beukeboom, Kiss, Lewis, Mazzag, Mihály, Reiter, Sándor 1, Bennett (1), Dézsi 1 (1), Péter (1), Szabó, Vas, Buzás, Császár 1 (1), Hamvai, Erdély, Imre, Almási, Kovács. Vezetőedző: Kiss Dávid.

Corey Bricknell: – Nyilvánvalóan az első ötven percünk nem úgy sikerült, ahogy elterveztük, azonban az utolsó tíz percben mutatott játékunkra büszkék lehetünk. Azt gondolom, hogy az emberelőnyökön még rengeteget kell javítanunk, nem engedhetjük meg magunknak, hogy ennyi lehetőséget elpazaroljunk. Bár az első két harmadban is voltak lehetőségeink, ezeket nem tudtuk kihasználni. Az egy pontnak és az utolsó tíz percben mutatott játéknak örülök, a többin még sokat kell dolgoznunk.

Kiss Dávid: – Örülök a két pontnak, de sajnálom, hogy nem lett belőle három. Egy kicsit talán a fáradtság is belejátszott abba, hogy végül nem sikerült rendes játékidőben megnyernünk a mérkőzést.

Leave a Reply

295 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic VankariK Twitter Pic feherzso Twitter Pic Csozo2 Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI Twitter Pic frankban Twitter Pic LonaBamb
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found