Felnőtt hírek

Szükségünk van rátok – most mindennél jobban!

Hét mérkőzés van hátra az ERSTE Liga középszakaszából a Dunaújvárosi Acélbikák számára, akik eddigi három meccsükből egyetlen pontot sem szereztek, ezzel a tabella végén állnak. Hét meccse van tehát a piros-fehéreknek arra, hogy rájátszást érő pozícióba küzdjék fel magukat.

Az teljesen egyértelmű, hogy ebben a csapatban – ha az egyéni képességeket vesszük górcső alá – sokkal több van, mint amit eddig mutatott. Mindez azonban nem sokat ér, ha a papíron gyengébb ellenfelek sorozatosan veréseket osztanak ki a Bikáknak. Kevesebb mint egy hónap van tehát arra, hogy teljes fordulatot vegyen a csapat, ami óriási feladat elé állítja a régi/új edzői párost, Borbás Gergelyt és Jávorics Gábort.

– Iszonyatosan nagy teljesítési kényszer alatt vagyunk, hiszen itt már minden egyes hiba közelebb sodor minket a szakadék széléhez, amiben féllábbal már benne is vagyunk. Ez ugyanakkor azt is jelenti, hogy ha nem is felszabadultan, de ennek tudatában talán kevésbé görcsösen játszhatunk. Teljesen egyértelmű az, hogy a problémák forrása nem a tudásban, vagy a képességekben keresendő, sokkal inkább mentális gondokkal küzdünk hetek, de inkább hónapok óta. – kezdte Borbás Gergely, a DAB vezetőedzője.

Valószínűleg jól látja a fiatal szakember a bajok gyökerét, hiszen mi más indokolhatná azt, hogy jó megoldásokkal, hatékony, fegyelmezett játékkal legyőzzük a tabella első FTC csapatát – két nappal azután, hogy szinte azonos felállásban 9 gólt kapunk Fehérváron.

Persze az idő nincs a magyar edzői páros oldalán, hiszen szombaton és vasárnap is pályára lépnek a dunaújvárosi hokisok, akik előbb a Vasas, majd a Gyergyó csapatát fogadják hazai jégen.
– A csapat mellett vagyunk már egy ideje, – sőt, a Borbi még ennél is közelebb – attól függetlenül, hogy hogy hívjuk a pozíciónkat, ezért látjuk, hogy mi, hogy történik – nem csak a meccseken, hanem az edzéseken, azok előtt és után is. Teljesen egyértelmű az, hogy maga a csapat felépítése nem rossz: vannak feltörekvő, energikus fiatalok, vannak tapasztalt játékosok, és bár papíron a kémia működik, a gyakorlatban valahogy hiányzik a szikra, ami begyújtaná a társaságot. Nyilvánvalóan nagyon nehéz két-három nap alatt megoldást találni egy ilyen szintű problémára. Látjuk az edzéseken a teljesítményt, és ezért tudjuk, hogy mekkora potenciál marad kihasználatlanul egy-egy mérkőzésen – az elsődleges feladatunk most az, hogy a gátakat és mentális akadályokat eltakarítsuk az útból, hogy felszabadultan játsszanak a fiúk – tette hozzá Jávorics Gábor.

– Még egy pár szó erejéig szeretném megszólítani a Dunaújvárosi Acélbikák szurkolóit, akiknek ezúton is köszönjük az eddigi támogatását. Őszinte leszek: tisztában vagyunk azzal, hogy a mi elsődleges feladatunk az, hogy szórakoztassuk az embereket, ami az utóbbi időben nem sikerült. Pontosan tudjuk, hogy az, amit a jégen láttak, okot ad a negatív megnyilvánulásokra és arra, hogy láthatóan egyre kevesebben vannak a lelátókon. Én mégis azt kérném a szurkolóinktól, hogy jöjjenek ki a mérkőzéseinkre, szurkoljanak a srácoknak, mert ez most az az időszak, amikor mindennél jobban kell a biztatás. Higgyétek el, hogy rengeteget számít a jelenlétetek, és óriási energiát tudtok adni a csapatnak. Nem ígérhetem, hogy innentől szemkápráztató megoldások és hálószaggató gólok követik majd egymást futószalagon, de azt igen, hogy minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni a sikerért. Ha ebben plusz segítséget kapunk a lelátóról, akkor biztosan könnyebb dolgunk lesz, bárki is legyen az ellenfelünk – monda Borbás Gergely.

A régi/új edzői páros szombaton debütál a Vasas elleni hazai mérkőzésen, ahol mindenképpen három pontra lenne szüksége a DAB-nak, ha rájátszást jelentő helyekre pályázik. Idetartozó hír, hogy innentől kezdve minden hazai felnőtt mérkőzésre ingyenesen mehetnek be a 14 éven aluli gyerekek!

Leave a Reply

296 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic VankariK Twitter Pic feherzso Twitter Pic Csozo2 Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI Twitter Pic frankban Twitter Pic LonaBamb
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found