Felnőtt hírek

Szoros győzelem a Titánok ellen

Nagy csatában győzte le 2-0-ra a Fehérvári Titánokat a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Hosszú szünet után a Fehérvári Titánok elleni mérkőzéssel folytatta az Erste Liga küzdelmeit ma este a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. Jason Morgan vezetőedző sérülés miatt nem számíthatott Koitmaa, Mestyán és Léránt játékára sem, ám Hüffner Adrián beöltözött a találkozóra, így a mieink három védőpárral, a siker reményében vágtak neki a megyei rangadónak.

Melyet a házigazdák kezdtek erősebben, ám Duschek két fontos védéssel óvta meg kapuját a góltól az első öt percben. A folytatásban valamelyest feljavult a mieink játéka, meg is voltak a lehetőségek a vezetés megszerzéshez is, ám Kornakker is tette a dolgát a túloldalon, s ha ő nem tudott védeni, akkor a kapuvas segítette ki, előbb Hári, majd Nagy helyzeténél. Az első harmad hajrájában újra Duschekre volt szükség a gól nélküli állás megőrzéséhez, ám a fordulás után nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak a Bikák, s bár sokáig csak helyzetekig jutottak, egy újabb nagy Duschek-védés után lekontrázták a vendéglátókat, s Silló kapáslövésével végre sikerült megszerezni a vezetést is a 32. percben (0-1).

A folytatásban Hamvai helyzete, majd Izacky kapuvasa miatt bosszankodhattak az edzők mindkét oldalon, ám a harmad utolsó percében Nagy Márk szerzett szemfülesen korongot, majd játszott Odnoga elé, aki közelről nem hibázott, s megduplázta az Acélbikák előnyét (0-2). A harmadik felvonásban nagy erőket mozgósított a Titánok gárdája azért, hogy visszajöjjön a meccsbe, ám Duschek remek védésekkel akadályozta meg a házigazdákat ebben, igaz a túloldalon Kornakker is több bravúrt bemutatott. A lüktető, több tiszta ziccert hozó harmadik húsz perc azonban már nem tartogatott újabb gólt, így a nagy csatát végül 2-0-ra a bikák nyerték, s újabb sikerükkel nemcsak megléptek öt ponttal a fehérváriaktól, hanem egyre megközelítették a hatodik helyezett Brassót is az Erste Liga tabelláján.

Jason Morgan: – Kissé rozsdásak voltunk a meccs elején a hosszú kihagyás miatt, de a második harmadban már egyre inkább felvettük a ritmust, s a harmadik sorunk jó teljesítményével, valamint Duschek védéseivel végül sikerült megnyernünk a találkozót.

Fehérvári Titánok – DAB 0-2 (0-0, 0-2, 0-0)

Fehérvári Titánok: Kornakker – Imre, Vehmanen, Antilla, Kocsis, Schoenmakers, Láday, Reiter, Hamvai, Mazzag, Vizi, Szaller, Takács, Kiss P, Kiss Zs., Szita, Antal, Szabó, Péter A., Péter B., Prácser. Vezetőedző: Kóger István.

DAB: Duschek – Erdélyi, Hüffner, Azari, Hári, Turcotte, Orbán (1), Skrypets, Izacky, Nageler, Novotny, Hruby, Lencsés, Nagy M. (1), Odnoga 1 (1), Silló 1, Tanka, Borbás, Németh, Tötök. Vezetőedző: Jason Morgan.

Leave a Reply

305 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI Twitter Pic bricknel Twitter Pic frankban Twitter Pic LonaBamb Twitter Pic tothbarn Twitter Pic mathieuo
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Menu Title