Felnőtt hírek

Szoros győzelem a Titánok ellen

Nagy csatában győzte le 2-0-ra a Fehérvári Titánokat a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Hosszú szünet után a Fehérvári Titánok elleni mérkőzéssel folytatta az Erste Liga küzdelmeit ma este a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. Jason Morgan vezetőedző sérülés miatt nem számíthatott Koitmaa, Mestyán és Léránt játékára sem, ám Hüffner Adrián beöltözött a találkozóra, így a mieink három védőpárral, a siker reményében vágtak neki a megyei rangadónak.

Melyet a házigazdák kezdtek erősebben, ám Duschek két fontos védéssel óvta meg kapuját a góltól az első öt percben. A folytatásban valamelyest feljavult a mieink játéka, meg is voltak a lehetőségek a vezetés megszerzéshez is, ám Kornakker is tette a dolgát a túloldalon, s ha ő nem tudott védeni, akkor a kapuvas segítette ki, előbb Hári, majd Nagy helyzeténél. Az első harmad hajrájában újra Duschekre volt szükség a gól nélküli állás megőrzéséhez, ám a fordulás után nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak a Bikák, s bár sokáig csak helyzetekig jutottak, egy újabb nagy Duschek-védés után lekontrázták a vendéglátókat, s Silló kapáslövésével végre sikerült megszerezni a vezetést is a 32. percben (0-1).

A folytatásban Hamvai helyzete, majd Izacky kapuvasa miatt bosszankodhattak az edzők mindkét oldalon, ám a harmad utolsó percében Nagy Márk szerzett szemfülesen korongot, majd játszott Odnoga elé, aki közelről nem hibázott, s megduplázta az Acélbikák előnyét (0-2). A harmadik felvonásban nagy erőket mozgósított a Titánok gárdája azért, hogy visszajöjjön a meccsbe, ám Duschek remek védésekkel akadályozta meg a házigazdákat ebben, igaz a túloldalon Kornakker is több bravúrt bemutatott. A lüktető, több tiszta ziccert hozó harmadik húsz perc azonban már nem tartogatott újabb gólt, így a nagy csatát végül 2-0-ra a bikák nyerték, s újabb sikerükkel nemcsak megléptek öt ponttal a fehérváriaktól, hanem egyre megközelítették a hatodik helyezett Brassót is az Erste Liga tabelláján.

Jason Morgan: – Kissé rozsdásak voltunk a meccs elején a hosszú kihagyás miatt, de a második harmadban már egyre inkább felvettük a ritmust, s a harmadik sorunk jó teljesítményével, valamint Duschek védéseivel végül sikerült megnyernünk a találkozót.

Fehérvári Titánok – DAB 0-2 (0-0, 0-2, 0-0)

Fehérvári Titánok: Kornakker – Imre, Vehmanen, Antilla, Kocsis, Schoenmakers, Láday, Reiter, Hamvai, Mazzag, Vizi, Szaller, Takács, Kiss P, Kiss Zs., Szita, Antal, Szabó, Péter A., Péter B., Prácser. Vezetőedző: Kóger István.

DAB: Duschek – Erdélyi, Hüffner, Azari, Hári, Turcotte, Orbán (1), Skrypets, Izacky, Nageler, Novotny, Hruby, Lencsés, Nagy M. (1), Odnoga 1 (1), Silló 1, Tanka, Borbás, Németh, Tötök. Vezetőedző: Jason Morgan.

Leave a Reply

303 people follow dab_acelbikak

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Menu Title