Felnőtt hírek

Remek sikerrel javítottak az Acélbikák

A Dunaújvárosi Acélbikák csapata szakította meg a Ferencváros tizenkilenc mérkőzés óta tartó győzelmi szériáját az Erste Ligában.

A Csíkszereda elleni hazai vereség után talán még nehezebb mérkőzés várt ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatára, mely a listavezető, s legutóbbi tizenkilenc meccsét megnyerő FTC-Telekom otthonában folytatta az Erste Liga küzdelmeit. Együttesünkbe ugyan visszatérhetett Uski és Dubek is, ugyanakkor Sevela, Tóth és Erdélyi játékára továbbra sem számíthatott Borbás Gergely megbízott edző, aki természetesen szintén nem öltözött be az összecsapásra.

A mérkőzésnek így inkább a házigazdák voltak az esélyesei, ám a DAB nagy összpontosítással vetette magát a küzdelembe, s amellett, hogy sikerült rögtön az első emberhátrányt kivédekezni, a 9. perc derekán Iossafov révén a vezetést is megszerezték az Acélbikák (0-1). A folytatás is jól alakult a mieink számára, ugyanis a 14. percben Turtiainen is bevette Arany Gergely ketrecét, majd Makovics és Dubek kiállítása alatt is jól védekeztek a dunaújvárosiak. Ami azonban nem jött össze előnyből a Fradinak, a fél perccel a harmad vége előtt sikerült négy a négy ellen, s Walls találatával megfelezte hátrányát a listavezető (1-2).

A második felvonást emberelőnyben kezdhették jégkorongozóink, ám nem tudtak élni a rövid fórral, igaz a Fradi sem tudott egyenlíteni Szabó Dávid kétperces pihenője alatt. A következő előnyt a mieink kapták, ám ebből sem tudott gólt szerezni a DAB, s miután kiegészült a Fradi, egy késleltetett kiállítás alatt a héten igazolt Perrier mattolta Garbaczot, így a 34. percben kezdődhetett minden elölről (2-2). A kiegyenlített játékot hozó második felvonás utolsó percében megkapta harmadik előnyét is az Acélbikák alakulata, de ezzel sem a szünet előtt, sem utána nem tudtak élni a mieink.

A folytatásban előbb Franssila, majd Hegyi kiállítása alatt kellett emberhátrányban védekeznie a csapatoknak, ám egészen az 55. percig nem sikerült újabb találatot szerezni egyik oldalon sem. Ekkor azonban Azari végre megtörte a hosszú dunaújvárosi gólcsendet, s bár a játékvezetők visszanézték az esetet, végül megadták a mieink harmadik gólját (2-3). Jött is azonnal egy kiállítás, ám ezt is megúszták hokisaink, majd másfél perccel a rendes játékidő vége előtt időt kért Fodor Szabolcs, s hat az öt ellen próbált egyenlíteni a Fradi, ám a Bikák kivédekezték a kritikus időszakot, s amellett, hogy rendkívül fontos három pontot szereztek, megszakították a fővárosiak Erste Liga rekordot jelentő győzelmi sorozatát.

FTC-Telekom – DAB 2-3 (1-2, 1-0, 0-1)

FTC-Telekom: Arany – Rantanen, Karmeniemi, Tóth A., Nagy G. (1), Fitzgerald, Jászai (1), Perrier 1 (1), Walls 1, Tóth Renátó, Switzer (1), Hegyi, Sarcia, Pavuk, Tóth Richárd, Farkas, Rafaj, Boros, Tóth G., Roczanov, Hardi. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.

DAB: Garbacz – Hruby, Jabornik, Azari 1, Dubek, Saluga, Franssila, Léránt (1), Iossafov 1, Turtiainen 1 (1), Uski (1), Hüffner, Mestyán, Huovinen, Nagy M., Török, Lencsés, Szabó, Makovics, Németh, Pinczés. Edző: Borbás Gergely.

Leave a Reply

294 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic VankariK Twitter Pic feherzso Twitter Pic Csozo2 Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI Twitter Pic frankban Twitter Pic LonaBamb
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found