Felnőtt hírek

Remek sikerrel javított a DAB

Meggyőző teljesítményt nyújtva aratott 7-2-es sikert a Gyergyói HK elleni Erte Liga találkozón a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A Ferencváros elleni visszafogottabb játékot követően ma már hazai környezetben kellett bizonyítania a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának, mely a nyáron nagyon megerősített, remek orosz légiósokkal felálló Gyergyói HK-t fogadta a jégcsarnokban. Az Acélbikák nagy elánnal kezdtek, bőven volt lehetőségük a vezető gól megszerzésére az első harmad derekáig, s bár ezekkel még nem tudtak élni, ahogy elkezdett életjeleket adni a vendégcsapat, Iossafov gyorsan bevágott egy kipattanót, a 15. percben, előnyhöz juttatva ezzel a Bikákat. A hazai drukkerek még jobb kedvéről Turtiainen gondoskodott a 20. percben, miután fonákkal mattolta a volt fehérorosz válogatott Gorjacsevszkih kapust, így az első szünetre megnyugtató előnnyel vonulhattak a hazaiak (2-0)

A második felvonás első komoly lehetősége is a DAB előtt adódott, ám Vesutkin a 26. percben egy buli után óriási gólt lőtt a jobb felsőbe, újra nyílttá téve ezzel a találkozót (2-1). Nem sokáig mutatott azonban egygólos hazai előnyt az eredményjelző, mert Léránt egy lábak között elsurranó lövéssel ismét visszaállította a kétgólos különbséget, majd a harmad derekán Uski lövetett gólt Franssilával, s mikor a 38. percben Westerling is betalált, már eldőlni látszott a pontok sorsa (5-1).

Az utolsó harmad elejét még megnyomta az Acélbikák alakulata, s Azari, valamint Iossafov találataival végleg eldöntötte a mérkőzést, s ugyan Vesutkin a 48. percben szépíteni tudott valamit az álláson, ez már nem sokat számított, mert az Acélbikák eredményes, jó támadójátékuknak köszönhetően magabiztos, 7-2-es sikerrel szerezték meg a három pontot a jó erőkből álló vendégek ellen.

DAB – Gyergyói HK 7-2 (2-0, 3-1, 2-1)

DAB: Garbacz – Jabornik (3), Erdélyi, Uski (2), Turtiainen 1 (1), Nagy M., Franssila 1 (2), Léránt 1 (1), Iossafov 2, Azari 1 (1), Westerling 1, Lencsés, Szabó, Tóth, Saluga, Török (1), Barna, Pinczés O., Németh, Makovics. Vezetőedző: Antti Karhula.

Gyergyói HK: Gorjacsevszkih (Ruczuj) – Jezsov (1), Góga (1), Szimakov, Pesztunov (1), Vesutkin 2, Kozma, Vaszilcsenko, Sára, Péter, Csergő, Orbán, Nagy Cs., Daradics, Mircea, Timaru, György, Ferencz Csibi, Barabás, Benedek, Ivacson. Vezetőedző: Alexander Trofimov.

Antti Karhula: – Nagyon jól játszottunk. Megint egy nem jól sikerült idegenbeli mérkőzés után játszottunk erősen itthon. Frissek voltunk, jól korcsolyáztunk, megtettük azt, amiket az edzéseken gyakorolunk, csapatként voltunk jók. Hét gól mindig nagyon jó teljesítmény, függetlenül attól, hogy itthon vagy idegenben születik. A fiatalok nagyon jól játszottak, megnyertek egy-az-egy elleni csatákat is, úgy tűnik jó irányba haladnak, sokat dolgoznak ezért. Az emberelőnyeink és emberhátrányaink is jók voltak, ezek sokat segítettek a győzelemben.

Alexander Trofimov: – Fáradtak voltunk, fegyelmezetlenül, gyengén játszottunk. Az első harmad rányomta a bélyegét az egész mérkőzésre és nem tudtuk annyira jól kihasználni a helyzeteket, mint az ellenfél, aki pontosabb volt.

Leave a Reply

304 people follow dab_acelbikak

dunaujvarosiacelbikak
82
 Photos
756
 Followers
10
 Following
MECCSNAP! Az egyik legnehezebb pályán, a Csíkszereda otthonában lép jégre a DAB! Szurkoljatok a piros-fehéreknek, hogy legyőzzék a tabella vezetőt. 
#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockeyMECCSNAP! A Brassó ellen lépnek jégre a Bikák idegenben ma este! Szurkoljatok itthonról is!

#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockeyHolnap a Brassó otthonában lép jégre a DAB. Iszonyatosan fontos pontokról dönt majd az a találkozó, úgyhogy otthonról is elkél majd a biztatás! 
#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockeySilló Arnold és Borbás Gergely értékelte a ma estét.

#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockeyEgy nagyon szoros meccset nyert végül a DEAC 4-3-ra. Sajnáljuk, mert újra sikerült visszajönni a mérkőzésbe és az egyenlítésre is volt esély... Folytatás jövő héten Brassóban.

#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockey2-2 a második harmad után! Tóth góljával egyenlítettünk egy őrült játékrészben! 
#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockeyAz első harmad után Dunaújvárosi Acélbikák - DEAC 1-2. A mieink gólját Uski ütötte! 
#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockeyÉles korik nélkül nehezebb lenne felszántani a jeget! 17:00-kor indul a DEAC elleni rangadó!

#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockey
Menu Title