Felnőtt hírek

Remek siker a MAC ellen

Idegenben, a MAC otthonában szerezte meg első győzelmét együttesünk az Erste Liga idei kiírásában!

Az Erste Liga harmadik fordulójában, a MAC vendégeként korcsolyázott jégre ma este hét órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. A találkozónak inkább a nyáron alaposan megerősített hazaiak voltak az esélyesei, ám a dunaújvárosi szakvezetés abban bízott, hogy koncentrált, önfeláldozó játékkal egy szoros, jó meccset vívhatunk az idei szezonban még hibátlan fővárosiakkal.
Az első játékrész elején rögtön emberelőnybe is kerültek a mieink, ám nem sikerült élni a fórral, s miután kiegészültek a házigazdák, ki is küzdöttek maguknak némi mezőnyfölényt, ám igazán nagy helyzetük nem adódott ebből. A játékrész derekán jött az első emberhátrány, s ezt Duschek vezérletével sikerült is kivédekezni, ahogy megtették ezt a Bikák Azari büntetése alatt is, valamint a 16. és 18. perc között, amikor szabálytalan csere miatt kényszerültek védekezésre. A harmad hajrájában növelte a nyomást a MAC, mondjuk nem volt nehéz dolga, mert a hátrányok miatt egy kicsit felborult a Musial-csapat védekezése, de az eredmény a szünetig már nem változott.

A második etapot nagyobb lendülettel kezdték a vendéglátók, de Duschek továbbra is biztosan hárította próbálkozásaikat, s ugyan egy-egy megugrásra a DAB is képes volt, sajnos az utolsó passzokba, vagy a lövésekbe rendre hiba csúszott, így az igazán nagy lehetőségekre a harmad második feléig várni kellett. A 30. perctől ugyanis mindkét kapu előtt több komoly ziccere is volt a csapatoknak, ám a hálóőrök remekeltek, a védők jól takarítottak, így negyvenpercnyi játékot követően is gól nélküli állást mutatott a Tüskecsarnok eredményjelzője.

A harmadik harmadban viszont igencsak felgyorsultak az események, ugyanis egy korán kapott emberelőnyből Orbán végre megtörte a gólcsendet, ám sokáig nem örülhettünk a vezetésnek, mert alig fél perccel később egy kapu mögül visszatett korongot Klempa vágott kapunkba, kiegyenlítve ezzel az állást (1-1). Az Acélbikáknak azonban nem szegte kedvét a gyors egalizálás, a korábban is látott remek védekezésükből Novotny szerzett korongot a 45. percben, s mivel nem is hibázta el szólóját, így újra nálunk volt az előny (1-2). Egyből sietősebb lett a hazaiaknak, de a DAB továbbra is nagyon fegyelmezetten védekezett, így sikerült átvészelni a meleg pillanatokat. A 49. percben megvillant a mieink harmadik sora, s egy erőszakos korongszerzést követően Odnoga lőtt pazar gólt, még közelebb hozva a remélt bravúrt (1-3).

A harmadik bekapott gól után mindent megpróbált Majoross Gergely együttese, ám az Acélbikák nagyon taktikusan ölték az időt, s ez láthatóan nem esett jól a pontatlanul játszó fővárosiaknak. Az idő azonban egyre csak fogyott, s ez még magabiztosabbá tette a DAB hokisait, akik több kontrával veszélyeztették ellenfelük kapuját, sajnos már eredmény nélkül. Bő két perccel a meccs vége előtt ráadásul emberelőnybe is kerültek a mieink, de a hazaiak kockáztattak, lehozták kapusukat, s fél perccel a meccs vége előtt sikerült is feljönniük egy találatra (2-3). Tovább azonban már nem, mert az utolsó másodperceket kihúzta együttesünk, mely rendkívül értékes három ponttal gazdagodott. Szép volt, gratulálunk!

MAC – DAB 2-3 (0-0, 0-0, 2-3)

MAC: Arany – Pozsgai, Garát, Nagy K. (1), Somogyi 1, Terbócs, Macaulay, Kovács, Klempa 1, Nagy G., Jokila (1), Vokla, Cunningham (1), Dansereau, Brown, Orban, Tóth G, Mestyán, Tóth R., Molnár, Keresztury. Vezetőedző: Majoross Gergely.

DAB: Duschek – Orbán 1, Skripets, Blagoy, Vrana, Azari, Léránt, Nageler, Izacky (1), Novotny 1, Erdélyi, Lencsés, Odnoga 1, Silló, Németh, Hruby, Tanka, Nagy, Borbás, Török. Vezetőedző: David Musial.

Leave a Reply

299 people follow dab_acelbikak

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Menu Title