Felnőtt hírek

Remek siker a Fradi ellen

Összeszedett, jó játékkal aratott 5-3-as győzelmet az éllovas Ferencváros elleni hazai mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A listavezető Ferencváros elleni hazai mérkőzéssel folytatta az Erste Liga küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. Corey Bricknell tanítványai jól álltak bele a meccsbe, s már az 5. percben megszerezték a vezetést, mikor Lencsés lövésébe Turtiainen ért bele gólt érően, ám sokáig nem örülhetett a vezetésnek az Acélbikák alakulata, mert egy hazai bekken megpattanó emberelőnyös találattal még a harmad dereka előtt egyenlített a Fradi (1-1). A folytatásban felváltva kerültek veszélybe a kapuk, ám egy remek támadás végén Léránt lőtte ki a bal alsót a 20. percbe így az első szünetre a DAB vonulhatott minimális előnnyel (2-1).

A második felvonásból bő négy perc telt el, mikor egy finoman szólva is véleményes találattal egyenlített a fővárosi alakulat, mely a 31. percben Nagy Gergő emberelőnyös góljával már a vezetést is magához ragadta (2-3). A Bikák azonban nem rogytak meg, Saluga két és fél perc múlva pontosan fejezett be egy szólót, majd a 36. percben Németh küzdött meg a hazaiak vezető találatáért, így a harmadik felvonást is a DAB várhatta kedvezőbb helyzetből (4-3).

A záró húsz percet óriási elánnal kezdte a listavezető, ám Garbacz parádézott a kapuban sőt, a 47. percben emberelőnybe kerültek a dunaújvárosiak, akik Franssila remek lövésével tovább növelték előnyüket (5-3). A vendégek azonnal keményebb játékra váltottak, de a hazaiak sem maradtak adósai a zöld-fehéreknek, így egyre több volt a kakaskodás. Közben azért lőttek egy újabb gólt is a Bikák, ám ezt nem adták meg a játékvezetők, de a Fradi sem tudott betalálni a remek napot kifogó Garbacznak, így a hazaiak nagyon értékes, 5-3-as győzelmet arattak a 2018-as esztendő utolsó dunaújvárosi találkozóján.

DAB – FTC-Telekom 5-3 (2-1, 2-2, 1-0)

DAB: – Franssila 1, Léránt 1, Németh 1, Turtiainen 1, Uski (2), Erdélyi, Hüffner, Azari, Nagy, Török (1), Lencsés (1), Mestyán (1), Dubek (1), Iossafov (1), Saluga 1 (2), Hruby, Borbás, Pinczés, Tóth G. Vezetőedző: Corey Bricknell.

FTC-Telekom: Arany – Rantanen, Kameniemi, Nagy G. 1, Walls, Tóth R. (1), Perrier 2 (1), Boros, Tóth A., Tóth R., Switzer, Hegyi (1), Sarcia, Tóth G., Farkas, Pozsár, Lengyel, Jászai, Hardi, Roczanov. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.

Corey Bricknell: – Abszolút elégedett voltam a ma látottakkal. Azt játszottuk, amit játszanunk kell, betartották a fiúk a taktikát, keményen, határozottan jégkorongoztunk, és szerencsére a góllövő ütők is előkerültek. Az egészen biztos, hogy azon az úton kell tovább folytatnunk, amit a mai estével elkezdtünk.

Fodor Szabolcs: – Nem volt jó meccsünk a ma esti. Nem úgy korcsolyáztunk és nem úgy dolgoztunk, ahogy tudunk. Ettől függetlenül szeretnék gratulálni a dunaújvárosi csapatnak, nagyot küzdöttek.

Leave a Reply

295 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic VankariK Twitter Pic feherzso Twitter Pic Csozo2 Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI Twitter Pic frankban Twitter Pic LonaBamb
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found