Felnőtt hírek

Remek győzelem a MAC otthonában

Léránt René két góljának is köszönhetően aratott 4-3-as győzelmet együttesünk a MAC otthonában.

Nagyon nehéz mérkőzéssel folytatta az Erste Liga küzdelmeit ma este hét órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely a második helyezett MAC vendégeként lépett pályára a sorozat újabb fordulójában. A mérkőzést bátran kezdték az Acélbikák, s ennek eredményeként már a negyedik perc legelején meg is szerezték a vezetést Léránt révén úgy, hogy a DAB fiatal játékosa a saját lövése utáni kipattanóra ment rá, s ütötte Bálizs mellett a felső sarokba a pakkot (0-1). A folytatásban igyekezett nagyobb tempót diktálni a házigazda, s erőfeszítéseit a 12. percben koronázta siker, miután Brown passzát a kapu elé üresen érkező Pozsgai lőtte a bal alsóba, kiegyenlítve ezzel az állást (1-1). A folytatásban felváltva kerültek veszélybe a ketrecek, de a kapusok mindkét oldalon jól oldották meg feladatukat, ám a hajrában egy kissé szerencsés találattal Orban juttatta előnyhöz a vendéglátókat, s mivel a játékrész utolsó percében már nem volt erre válasza a Bikáknak, a MAC vonulhatott egygólos vezetéssel a szünetre (2-1).

A második felvonás derekáig a speciális egységek vették át a feladatokat, ám hiába került háromszor is fórba a DAB, majd egyszer a házigazda is, egyik oldalon sem tudtak élni a játékosok a létszámfölényes helyzetekkel. Egyenlő létszámban szerencsére jobban ment a Bikáknak, mert a 32. percben Nageler szerzett korongot az ellenfél harmada előtt, majd játszott pontosan Nagy Márk elé, aki remekül ért bele a passzba, meghozva ezzel az egyenlítést a Morgan-csapatnak. A harmadból hátralévő időben Odnoga előtt adódott egy nagy lehetőség, míg a túloldalon Duschek védett kétszer is nagyot, de az eredmény már nem változott, így egálról várták a felek a harmadik felvonást.

Melyet parádésan kezdett együttesünk, ugyanis a 42. perc végén Turcotte passzát Léránt lőtte védhetetlenül a bal felsőbe, majd 18 másodperccel később Novotny remek egyéni alakítás végén mattolta Bálizst, pillanatok alatt kétgólosra növelve a DAB előnyét (2-4). Nem sokáig örülhettünk azonban, mert fél perccel később Somogyi lőtt takarásból Duschek ketrecébe, így újra teljesen nyílt lett a meccs (3-4). A folytatásban óriási erőket mozgósított a hazai csapat az egyenlítésért, de a DAB remekül védekezett, s ha kellett Duschek védett bravúrral, így sikerült megőriznie előnyét együttesünknek. Az 56. percben Nagy Krisztián rúgásért kapott végleges kiállítást, így a véghajrára emberelőnybe kerültek a Bikák, s ugyan a vendéglátók kockáztattak, így is lehozták kapusukat, egyenlíteniük már nem sikerült, így a DAB nagyon értékes, 4-3-as sikert aratva erősítette meg harmadik helyét az Erste Liga tabelláján.

MAC – DAB 3-4 (2-1, 0-1, 1-2)

MAC: Bálizs – Pozsgai 1, Macaulay, Klempa, Brown (1), Dansereau, Dudas, Cunningham, Bodó (2), Nagy, Orban (1), Garát, Kovács, Tóth, Terbócs (1), Somogyi 1, Vokla, Kedves, Keresztury, Majoross, Molnár. Vezetőedző: Majoross Gergely.

DAB: Duschek – Erdélyi, Orbán (1), Azari, Becze (1), Nageler (1), Hüffner, Léránt 2, Izacky, Novotny 1, Odnoga, Hruby, Lencsés, Hári, Silló, Turcotte (1), Németh, Skrypets, Nagy 1, Tanka, Török. Vezetőedző: Jason Morgan.

Főoldali kép: dunaujvaros.com (Sándor Judit felvétele)

Leave a Reply

307 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic bhavadi1 Twitter Pic jamesant Twitter Pic akosp_99 Twitter Pic Greenter Twitter Pic funky_ma Twitter Pic reka2222 Twitter Pic CatalinZ Twitter Pic zsoka84
dunaujvarosiacelbikak
4
 Photos
231
 Followers
6
 Following
Több mint 36%-al nőtt az átlag nézőszám a hazai @erste_liga_hungary  alapszakasz mérkőzéseinken, 694-en látogattak ki átlagosan a Dunaújvárosi Jégcsarnokba, ez az Erste Liga negyedik legjobb adata! Köszönjük! 🙌
#dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztánJason Morgan idei mérlege az Erste Liga alapszakaszában: 5 vereség és 17 győzelem! Csak így tovább a középszakaszban is!
#dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztánHarmadikként zártuk az Erste Liga alapszakaszát, így tehát a középszakasz felsőházában leszünk érdekeltek, ahol a DVTK, a MAC és az UTE ellen játszunk majd egy oda-visszavágót a rájátszás előtt! 
#dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztánA mai naptól az Instagramon is követhettek minket! 
#dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán
Menu Title