Felnőtt hírek

Remek győzelem a Fradi ellen

Gólerős támadójátékának köszönhetően kiütéses, 7-2-es győzelmet aratott a Dunaújvárosi Acélbikák csapata a Fradi elleni hazai találkozón.

A Ferencváros elleni mérkőzéssel folytatta az Erste Liga küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely erősen tartalékosan, Mestyán, Koitmaa, Orbán és Skripets nélkül, de elszántan, a győzelemben bízva várta a zöld-fehérek elleni hazai találkozót.

Mely rögtön egy fővárosi előnnyel kezdődött, ám ezt kivédekezték a Bikák sőt, az 5. percben büntetőhöz is jutottak, melyet Izacky váltott gólra magabiztosan, megszerezve ezzel a vezetést Jason Morgan alakulatának. Nem sokkal később ismét hátrányban kellett védekeznie a házigazdáknak, akik azonban Odnoga harcosságának, s remek lövésének köszönhetően megduplázták előnyüket, s mikor a 11. perc végén Turcotte is megvillant egy buli után, már 3-0-s vezetésnek örülhettek a DAB drukkerei. A játékrész második fele inkább küzdelmes játékot hozott, melyben több kiállítást is kiosztottak a játékvezetők, ám az eredmény már nem változott, így az Acélbikák várhatták magabiztos fórból a folytatást.

Melyet Azari révén már a 21. percben tovább növeltek, igaz túl sokáig nem örülhettek a négyfás előnynek, mert egy kisebb hazai bizonytalanságot Könczei használt ki a 24. percben, visszahozva ezzel a halovány fővárosi reményeket (4-1). A folytatásban felváltva forogtak veszélyben a kapuk, a Fradi elsősorban emberelőnyből próbált meg feljebb kapaszkodni, ugyanakkor egyenlő létszámban a Bikák előtt adódtak komoly ziccerek, ám ezekkel sajnos nem tudtak élni Novotnyék. A játékrész hajrájában kettős fórba került a zöld-fehér gárda, ám hiába lőttek rendületlenül mindenhonnan, Duschek mindent védett, így a harmadik felvonás előtt is biztosan vezetett a DAB.

A záró etapban alig négy perc kellett ahhoz, hogy Turcotte ismét betaláljon, majd a harmad derekán Léránt egy sakk-mattra kijátszott akció végén mattolta Pleszkánt, s mikor másfél perccel később Turcotte már a harmadik góljának örülhetett, már csak a dunaújvárosi győzelem mértéke lehetett kérdéses (7-1). A hajrában ugyan Bödök révén szépített a Fradi, ám a fővárosiaknak ezúttal még a szoros eredményre sem volt esélye, s a 7-2-es dunaújvárosi siker egyben azt is jelentette, hogy az Acélbikák megelőzték a Brassót, s feljöttek az erste Liga hatodik helyére.

Jason Morgan: – Remek mérkőzés volt. Az első négy-öt percben sok lövést kaptunk, de Duschek kiváló teljesítményt nyújtott, nem csak akkor, az egész mérkőzésen. Reggel volt egy videó elemzésünk, amiben kiemeltem a MAC elleni mérkőzésen, a védelmi zónában elkövetett hibáinkat. Úgy érzem, hogy ez az üzenet célt talált és sikerült rengeteg apró hibát kijavítani a legutóbbi mérkőzéshez képest. Láttam néhány kiváló egyéni teljesítményt: Duscheket már említettem, rá hátul lehetett építkezni, az első két sorunk pedig támadásokban volt vezér. Turcotte végre megmutatta a gólszerző képességeit, egyből három gólt vágott, ő volt az egyik, akit a reggeli elemzéseken kiemeltem, hiszen sem a saját, sem az én standardom szerint nem játszott a képességeihez mérten a MAC ellen. És bár öt védővel álltunk fel, úgy gondolom, hogy a sikerünk titka a kiváló védekezés volt ma este. Ők öten szintén hozzátették a magukét a mai sikerhez. Nagyon örülök a három pontnak!

DAB – FTC 7-2 (3-0, 1-1, 3-1)

DAB: Duschek – Erdélyi, Léránt 1, Azari 1 (1), Hári, Novotny, Hruby, Lencsés, Izacky 1 (1), Nageler (1), Turcotte 3, Borbás, Hüffner, Nagy, Ognoga 1, Silló, Németh, Tanka, Török (1). Vezetőedző: Jason Morgan.

FTC: Pleszkán – Hietamaki, Tuominen, Dubek, Fliszár, Tendler, Jabornik, Korbuly, Kovács, Könczei 1, Szappanos (1), Jászai, Owen, Rafaj, Shupe, Tóth R., Lengyel, Farkas, Bödök 1, Virág (1), Németh A. Vezetőedző: Greg Lindqvist.

Leave a Reply

305 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI Twitter Pic bricknel Twitter Pic frankban Twitter Pic LonaBamb Twitter Pic tothbarn Twitter Pic mathieuo
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Menu Title