Felnőtt hírek

Rajtra készen az Acélbikák!

A Dunaújvárosi Acélbikák csapata teljesen átalakult ugyan, de nagy tervekkel várja a 2017-2018-as jégkorong szezont, ahol a cél az elődöntőbe jutás!

Az idei évben is megtartotta szokásos szurkolói ankétját a Dunaújvárosi Acélbikák csapata, melyen elsőként Azari Zsolt, a Dunaújvárosi Acélbikák elnöke mondta el gondolatait a majdnem teljesen átalakult csapatról, és az előttünk álló szezonról.

– Bár ez már a tizenkettedik szezonom, nagyon kíváncsi vagyok az új évad előtt arra, hogy az új vezetőedzővel felálló, fiatal játékosokból álló csapatunk mire lesz képes. Bízom abban, hogy a szenvedély a régi marad, így velem együtt mindenki nagy izgalommal várja a liga kezdetét. Nagyon sokat várok az évtől, hiszen szeretném megvalósítani azokat az ismereteket, melyeket az elmúlt években megtanultam. Ki szeretném javítani azokat a hibáimat, melyeket a tavalyi évben elkövettem, de kíváncsi leszek arra, hogy ez mennyire látszódik majd meg a csapaton. Ez azért fontos, mert a csapat eredményessége nagyban függ a vezetőségtől, a vezetőség szakmai tudásától, felkészültségétől. Bízom abban, hogy az idén minden a helyére kerül, ezáltal sikeres csapatot vezethetünk végig a szezon során. Évek óta komoly célunk, hogy saját, dunaújvárosi nevelésű fiatalok alkossák az Acélbikák együttesét, de szerencsénkre, vagy szerencsétlenségünkre olyan kitűnő az utánpótlásunk, hogy a nálunk felnövekvő fiatalok nagyon kelendőek a piacon. Komoly fizetéseket kapnak más, nálunk jóval erősebb gazdasági háttérrel rendelkező csapatoktól, így nehéz megtartani őket. De nem adjuk fel célkitűzésünket, hogy saját nevelésű játékosokból álló csapattal nyerjünk egyszer felnőtt bajnoki címet. Ezért nyitottunk most az új játékosok által felépített felnőtteinknél a fiatalok felé, mely nem csak a hazai, hanem az idegenlégiósokra is egyaránt igaz. Természetesen vannak rutinos játékosaink is, hiszen rájuk nagy szükségünk van. Meggyőződésem, hogy már az első mérkőzéseken kellemes meglepetéseket fogunk okozni szurkolóink számára, de a célunk, hogy a teljes szezont végig bírjuk erővel. Azt szeretném, hogy az utolsó meccsen is ugyanolyan fiatal lendülettel, energiával játsszunk, mint a legelső meccsünkön. Kívánom, hogy minden játékos találja meg saját motivációját, alakuljon ki egy egészséges csapatszellem, hiszen ez a záloga annak, hogy mindenki egy irányba tolja a csapat szekerét.

A csapat szakmai vezetése mellett Azari Zsolt csapatkapitány és Orbán Attila hátvéd is arról biztosították a szurkolókat, hogy minden mérkőzésen tudásuk legjavát nyújtják majd.
– Lelkesen, önbizalommal telve várjuk a kiváló játékosállománnyal felálló MAC elleni első találkozót – foglalta össze gondolatait a csapatkapitány, Azari Zsolt -, mely meccsen a mi feladatunk az lesz, hogy azokat az elemeket, melyeket az elmúlt másfél hónapban gyakoroltunk, meg tudjuk valósítani. Az ígérhetem, hogy az idei szezonban egy megalkuvást nem tűrő, lelkesen játszó DAB-ot láthatnak majd a szurkolók, akik mindent megtesznek majd a győzelem érdekében. Csak akkor lehetünk elégedettek, ha minden mérkőzésen, így a nyitótalálkozón is tudásunk legjavát nyújtjuk. Játékunk inkább DAB-os lesz, hiszen az elmúlt szezonokban többféle stílust tanultunk meg. Most a cseh edzőnk, David Musial által meghatározott játékrendszert láthatják majd tőlünk, természetesen ötvözve az elmúlt években tanultakkal. Bízom abban, hogy ez nem csak látványos, hanem eredményes is lesz. A csapat nincs még teljesen kész, hiszen nemrég is érkezett hozzánk két új játékos, de remélem, hamar össze fogunk szokni. Egy kis türelemre még biztosan szükségünk lesz, de a MAC ellen is nagyon fogunk már küzdeni. Ne feledjük, hogy a tavalyi szezonban hazai pályán két meccs alatt hat pontot szereztünk ellenük, ennek tükrében most is a győzelemre törekszünk. A szezon végére azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy bekerüljünk az elődöntőbe.

Hét évnyi távollét után tért vissza nevelőegyesületébe Orbán Attila, aki továbbra is kemény játékot ígér szurkolói számára:
– Sugároznom kell, hogy erős a teljes csapat, de nem csak keménységgel, hanem pontokkal is megpróbálom segíteni a csapatot. Meg akarom mutatni, hogy nem véletlenül jöttem haza, és a játékomra szüksége van nem csak a DAB-nak, hanem az egész országnak. Rengeteg fiatal játékos alkotja csapatunkat, akikből két-három éven belül nagyszerűen lehet majd építkezni. Az elmúlt hetekben nagyszerűen összekovácsolódtunk, persze munka van még bőven, de készen állunk a szezonkezdésre. Nagyon szimpatikus az gondolkodás, ami az edzőnket jellemzi, hiszen minden taktikai elemet a játékosok tudására épít. Így csak azt várja el tőlünk, amiben biztos, hogy képesek vagyunk megvalósítani, amely hosszútávon biztosan kifizetendő lesz.

David Musial, a DAB cseh vezetőedzője röviden arról beszélt, hogy bár csupán egy hónapja készül a fiatal csapattal, a fiúk nagyszerű munkát végeztek. Mindenki keményen dolgozott, ennek köszönhetően teljesen készen állnak a MAC elleni első találkozóra.

Forrás: dunaujvaros.com

Leave a Reply

296 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic VankariK Twitter Pic feherzso Twitter Pic Csozo2 Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI Twitter Pic frankban Twitter Pic LonaBamb
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found