Felnőtt hírek

Ráadásos vereség Gyergyóban

Háromgólos hátrányból még felállt, ám a rávezetésekben végül elbukott a Gyergyói HK elleni találkozón a Dunaújvárosi Acélbikák csapata.

A Gyergyószentmiklóson kezdte meg újabb erdélyi túráját a Dunaújvárosi Acélbikák együttese, melyre igen fontos meccs várt a tabellán éppen mögötte álló házigazdák ellen. Az összecsapást a vendéglátók kezdték erősebben, s az első húsz percben igen sokat köszönhettek a mieink Zaharcsenko kapusnak, aki több esetben is bravúrral tudott hárítani, s bár a Bikák előtt is adódtak lehetőségek, a mieink sem tudtak túljárni Ruczuj Gellért eszén. A második felvonás eleje sajnos nagyon rosszul alakult csapatunk számára, ugyanis Jabornik négyperces kiállítását tökéletesen, két góllal használta ki a Gyergyói HK, mely Csergő találata után már 3-0-ra vezetett a 30. percben.

Hokisaink ekkor kezdtek el ébredezni, s Iossafov 33. percben szerzett góljával sikerült is szépíteniük, ám a második felvonás véggén így is az erdélyiek álltak lényegesen közelebb a győzelemhez (3-1). Az újabb térfélcserét követően bő hat perc kellett ahhoz, hogy Németh lövésével közelebb kerüljön ellenfeléhez a DAB, majd, amikor csapatunk 16-osa Jabornik bombája után ismét bevette Ruczuj ketrecét, végre egált mutatott az eredményjelző (3-3). A folytatásban felváltva forogtak veszélyben a kapuk, de újabb gól már nem született, így jöhetett a ráadás, melyben többször is lezárhatták volna a meccset Acélbikáink, ám a hol a kapuvas, hol Ruczuj megakadályozta őket ebben. A rávezetésekben sajnos a Gyeregyói HK játékosai céloztak pontosabban, így hiába a látványos feltámadás, végül a vendéglátók örülhettek a 4-3-as győzelemnek.

Gyergyói HK – DAB 4-3 (0-0, 3-1, 0-2, 0-0, 1-0) – büntetőkkel

Gyergyói HK: Ruczuj – Jezsov, Kozma – Góga 2, Orbán Sz. – Bobcek (1), Nagy Cs. – Ferenc, Csibi, Elekes, Csergő 2, Pesztunov (1), Sára – Steen (1), Tomanek, Vorobjov (1) – Benedek, Constantin, Péter Zs. – Barabás, Daradics, Ivácson. Edző: Mikael Tisell.

DAB: Zaharcsenko – Franssila (1), Léránt (1) – Hüffner, Mestyán – Erdélyi T., Jabornik (2) – Hruby, Lencsés; Dubek, Iossafov 1, Saluga – Liarakos, Németh P. 2, Uski (1) – Azari, Török V., Nagy M. – Borbás, Pinczés, Tóth Gergely. Edző: Corey Bricknell.

Leave a Reply

295 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic VankariK Twitter Pic feherzso Twitter Pic Csozo2 Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI Twitter Pic frankban Twitter Pic LonaBamb
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found