Felnőtt hírek

Nyitrai siker Dunaújvárosban

Jól küzdött a DAB, de a címvédő végül 3-0-s győzelmet aratott a Visegrád Kupa vasárnap esti találkozóján.

A Visegrád Kupa címvédője, a Nyitra együttese látogatott ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikákhoz a sorozat második dunaújvárosi mérkőzésén. A találkozó esélyesei egyértelműen vendégcsapat volt, ám a hazai szakvezetés is kíváncsi volt arra, hogy mire lehet képes együttesünk a szlovákok egyik élcsapata ellen. Az első hat-hét perc kiegyenlített játékot hozott sőt, Iossafov és Uski révén az Acélbikák alakítottak ki nagyobb helyzeteket, ám egyik alkalommal sem sikerült kaput találni. A 7. percben egy kissé szerencsés Slovak-találattal azonban a vendégek szerezték meg a vezetést, s ez a gól annyira fel is hozta a nyitrai gárdát, hogy a következő percekben egyértelműen át is vették az irányítást. A Bikák a harmad hajrájában találtak magukra, de gólt nem sikerült szerezniük, igaz nem is kaptak, így a szünetig már nem változott az eredmény.

A második felvonásban eggyel magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak a vendégek, s bizonyították, hogy könyörtelenül ki tudják használni lehetőségeiket. A 27. percben Caladi növelte kettőre a nyitrai fórt egy szép kontra után, majd a harmad derekán Blackwater is bevette az egyébként jól teljesítő Sevela ketrecét, s ezzel gyakorlatilag el is dőlt a meccs (0-3). Innentől már csak a tisztes helytállás lehetett a mieink esélye, s ezért a legtöbbet Sevela tett a második felvonásban, hiszen több alkalommal is bravúrt bemutatva hárította a szlovák próbálkozásokat.

A harmadik felvonásra egy gyorsabb, pontosabb dunaújvárosi együttes jött fel a jégre, s gyorsan szépíthetett volna, ám több ígéretes helyzettel sem tudtak élni az Acélbikák. A legközelebb Azari állt a gólszerzéshez, ám éles szögből leadott lövése a kapuvasról pattant vissza a mezőnybe. A harmad hajrájában egyre inkább fogyott a levegő a hazai játékosokból, ez leginkább a kapu előtti döntésekben mutatkozott meg, így hiába küzdöttek becsülettel Antti Karhula tanítványai, s volt lehetőségük még emberhátrányban is a szépítésre, a hazai gól elmaradt, így a vendég Nyitra igazolta a papírformát, s végül 3-0-s győzelmet aratott.

DAB – HK Nitra 0-3 (0-1, 0-2, 0-0)

Dunaújvárosi Acélbikák: Sevela, – Erdélyi, Jabornik, Nagy, Uski, Turtiainen, Léránt, Franssila, Török, Westerling, Ioassafov, Mestyán, Hruby, Azari, Tóth, Saluga, Szabó, Lencsés, Németh, Markovics, Pinczés, Garbacz (kapus). Vezetőedző: Antti Karhula.

HK Nitra: Simboch – McCormack, Mezei, Blackwater 1, Slovák 1, Bucek, Morrison, Rais, Scheidl, Richard, Lantosi, Versteeg, Rácz, Fominykh, Caladi 1, Mychan, Pupák, Mucka, Patoprsty, Hrusik, Foltán (kapus). Vezetőedző: Antonin Stavjana.

Antti Karhula: – Nagyon nehéz ellenfél volt – de erre fel is készültünk. Tudtuk, hogy hogy fognak játszani. Ettől függetlenül a kezdetekben egy lépés hátrányban voltunk, gyorsabbak, erősebbek voltak a csatákban. Az első tíz perc után szerencsére ez változott, jobban fel tudtuk venni a ritmusukat – igaz, ettől függetlenül az első harmadban nagyrészt a saját harmadunkban voltunk. Azonban ez is előnyünkre vált, örültem, hogy tudtuk élesben gyakorolni a védekezést – főleg, egy ilyen erős csapat ellen. Nem tudom, hogy a második húsz percben mi történt, de nem voltunk ott fejben a jégen. Buta hibákat ejtettünk, mint például a második gólnál, ahol kivédekeztük a hátrányt, aztán egy jó passzal három embert sikerült kijátszania a vendégeknek és gólt kaptunk. Ezután káosz következett, de szerencsére a harmadik harmadra erősen jöttünk ki. Négy-öt minőségi helyzetünk volt, az egyedüli ami hiányzott, hogy a korong áthaladjon a gólvonalon sajnos. Jó lett volna megnézni, hogy alakul a meccs, ha egy ilyen helyzetből eredményesek lettünk volna. Utálok veszíteni, de összességében büszke vagyok a fiúkra, elég jó mérkőzést játszottunk – kivéve azt a pár percet a középső harmadban, amikor egy kicsit elveszett a csapatunk. Úgy gondolom, hogy a Nitrának is megérte ma buszra szállni, mert jó kis meccs volt ez, és semmit sem adtunk ingyen a mai este.

Leave a Reply

303 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic mathieuo Twitter Pic Warty199 Twitter Pic farkasis Twitter Pic Brigitta Twitter Pic Fanfacto Twitter Pic Golzsak Twitter Pic iambarba Twitter Pic kh58sano
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Menu Title