Felnőtt hírek

Nyitrai siker Dunaújvárosban

Jól küzdött a DAB, de a címvédő végül 3-0-s győzelmet aratott a Visegrád Kupa vasárnap esti találkozóján.

A Visegrád Kupa címvédője, a Nyitra együttese látogatott ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikákhoz a sorozat második dunaújvárosi mérkőzésén. A találkozó esélyesei egyértelműen vendégcsapat volt, ám a hazai szakvezetés is kíváncsi volt arra, hogy mire lehet képes együttesünk a szlovákok egyik élcsapata ellen. Az első hat-hét perc kiegyenlített játékot hozott sőt, Iossafov és Uski révén az Acélbikák alakítottak ki nagyobb helyzeteket, ám egyik alkalommal sem sikerült kaput találni. A 7. percben egy kissé szerencsés Slovak-találattal azonban a vendégek szerezték meg a vezetést, s ez a gól annyira fel is hozta a nyitrai gárdát, hogy a következő percekben egyértelműen át is vették az irányítást. A Bikák a harmad hajrájában találtak magukra, de gólt nem sikerült szerezniük, igaz nem is kaptak, így a szünetig már nem változott az eredmény.

A második felvonásban eggyel magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak a vendégek, s bizonyították, hogy könyörtelenül ki tudják használni lehetőségeiket. A 27. percben Caladi növelte kettőre a nyitrai fórt egy szép kontra után, majd a harmad derekán Blackwater is bevette az egyébként jól teljesítő Sevela ketrecét, s ezzel gyakorlatilag el is dőlt a meccs (0-3). Innentől már csak a tisztes helytállás lehetett a mieink esélye, s ezért a legtöbbet Sevela tett a második felvonásban, hiszen több alkalommal is bravúrt bemutatva hárította a szlovák próbálkozásokat.

A harmadik felvonásra egy gyorsabb, pontosabb dunaújvárosi együttes jött fel a jégre, s gyorsan szépíthetett volna, ám több ígéretes helyzettel sem tudtak élni az Acélbikák. A legközelebb Azari állt a gólszerzéshez, ám éles szögből leadott lövése a kapuvasról pattant vissza a mezőnybe. A harmad hajrájában egyre inkább fogyott a levegő a hazai játékosokból, ez leginkább a kapu előtti döntésekben mutatkozott meg, így hiába küzdöttek becsülettel Antti Karhula tanítványai, s volt lehetőségük még emberhátrányban is a szépítésre, a hazai gól elmaradt, így a vendég Nyitra igazolta a papírformát, s végül 3-0-s győzelmet aratott.

DAB – HK Nitra 0-3 (0-1, 0-2, 0-0)

Dunaújvárosi Acélbikák: Sevela, – Erdélyi, Jabornik, Nagy, Uski, Turtiainen, Léránt, Franssila, Török, Westerling, Ioassafov, Mestyán, Hruby, Azari, Tóth, Saluga, Szabó, Lencsés, Németh, Markovics, Pinczés, Garbacz (kapus). Vezetőedző: Antti Karhula.

HK Nitra: Simboch – McCormack, Mezei, Blackwater 1, Slovák 1, Bucek, Morrison, Rais, Scheidl, Richard, Lantosi, Versteeg, Rácz, Fominykh, Caladi 1, Mychan, Pupák, Mucka, Patoprsty, Hrusik, Foltán (kapus). Vezetőedző: Antonin Stavjana.

Antti Karhula: – Nagyon nehéz ellenfél volt – de erre fel is készültünk. Tudtuk, hogy hogy fognak játszani. Ettől függetlenül a kezdetekben egy lépés hátrányban voltunk, gyorsabbak, erősebbek voltak a csatákban. Az első tíz perc után szerencsére ez változott, jobban fel tudtuk venni a ritmusukat – igaz, ettől függetlenül az első harmadban nagyrészt a saját harmadunkban voltunk. Azonban ez is előnyünkre vált, örültem, hogy tudtuk élesben gyakorolni a védekezést – főleg, egy ilyen erős csapat ellen. Nem tudom, hogy a második húsz percben mi történt, de nem voltunk ott fejben a jégen. Buta hibákat ejtettünk, mint például a második gólnál, ahol kivédekeztük a hátrányt, aztán egy jó passzal három embert sikerült kijátszania a vendégeknek és gólt kaptunk. Ezután káosz következett, de szerencsére a harmadik harmadra erősen jöttünk ki. Négy-öt minőségi helyzetünk volt, az egyedüli ami hiányzott, hogy a korong áthaladjon a gólvonalon sajnos. Jó lett volna megnézni, hogy alakul a meccs, ha egy ilyen helyzetből eredményesek lettünk volna. Utálok veszíteni, de összességében büszke vagyok a fiúkra, elég jó mérkőzést játszottunk – kivéve azt a pár percet a középső harmadban, amikor egy kicsit elveszett a csapatunk. Úgy gondolom, hogy a Nitrának is megérte ma buszra szállni, mert jó kis meccs volt ez, és semmit sem adtunk ingyen a mai este.

Leave a Reply

296 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic VankariK Twitter Pic feherzso Twitter Pic Csozo2 Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI Twitter Pic frankban Twitter Pic LonaBamb
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found