Felnőtt hírek

Négygólos siker a belgrádiak ellen

Fölényes, 6-2-es győzelmet aratott a HK Beograd elleni edzőmeccsen csapatunk.

Újabb edzőmérkőzést játszott ma este fél héttől csapatunk, mely ezúttal a HK Beograd együttesét látta vendégül a jégcsarnokban. A DAB szimpatizánsai több változást is észlelhettek a mieink keretében, melyből hiányzott Kangas kapus, a hátvéd Joey de Consilys, valamint a csatár Kevin Ray is, akik játékára nem tart tovább igényt a szakvezetés.

DSC_0087

Közben azért új arcok is feltűntek a Bikáknál, többek közt az ukrán válogatott hátvéd, Nikolai Ladygin, valamint a szlovák kapus Maximilian Baca, s mind a ketten meggyőző játékkal mutatkoztak be a hazai drukkereknek. Sajnos ez nem volt elmondható Danyil Kaszkovra, hiszen az orosz légióst már a harmadik perc elején úgy letérdelték, hogy nem tudta folytatni a játékot, ám az ezért kapott ötperces emberelőnnyel, majd kétpercnyi kettős fórral sem tudtak élni a Bikák sőt, a 6. percben Salidit nem vették komolyan a mieink, s a vendégek csatára emberhátrányból meg is szerezte a vezetést (0-1). A bekapott gól után nagy fölénybe került a DAB, s az erőfeszítéseket a 14. percben koronázta siker, miután Nagy Márk lőtt szépen a bal felsőbe emberelőnyből, így az első játékrész 1-1-es döntetlennel ért véget.

DSC_0156

A térfélcserét követően is fölényben maradtak a Bikák, míg az ellenfél testre ütésekkel, akasztásokkal operált, amit jobbára kétperces büntetésekkel honoráltak a játékvezetők. A 29. percben Dansereau büntetett kegyetlenül egy kettős dunaújvárosi fórt, majd a 35. percben Azari visszatett korongját Léránt ütötte laposan a jobb alsóba, s mikor a harmad vége előtt nem sokkal Azari is betalált egy szép lövésből, gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés (4-1). A harmadik felvonásban egyre jobban fáradt a belgrádi alakulat, így a Gilbert-tanítványok gyakorlatilag letáboroztak az ellenfél kapuja előtt, ám Borbás 57. percben szerzett góljáig nem tudták megtörni a vendégeket (5-1). A kétség kívül lelkes vendégek azonban Salidi második találatával szépíteni tudtak az álláson, ám az utolsó szó mégis a mieink volt, mert Nagy Márk is duplázni tudott a lefújás előtti pillanatokban, kialakítva a 6-2-es végeredményt.

DSC_0115

DAB – HK Beograd 6-2 (1-1, 3-0, 2-1)

DAB: Lajcs, Baca (kapus), Hruby, Pfeil, Dansereau 1, Cseter (2), Azari 1 (1), Ladygin, Lévai, Kaskov, Becze (2), Borbás 1 (1), Magosi, Lencsés, Németh, Léránt 1 (2), Odnoga, Pál, Horváth, Nagy M. 2 (1), Tanka, Mátyásy. Vezetőedző: Lee Gilbert.

HK Beograd: Ranicovic, Brkusanin, Filipovic, Tocotte, Vucurevic, Arvey, Crnogorac, Kerezovic, Salidi 2, Glavonjic, Anic, Novakovic, Bjeloglric, Szabados, Zwick, Pajevic, Vukicevic, Terzic, Novakovic. Vezetőedző: Christer Dreberg.

Leave a Reply

305 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI Twitter Pic bricknel Twitter Pic frankban Twitter Pic LonaBamb Twitter Pic tothbarn Twitter Pic mathieuo
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Menu Title