Felnőtt hírek

Négygólos siker a belgrádiak ellen

Fölényes, 6-2-es győzelmet aratott a HK Beograd elleni edzőmeccsen csapatunk.

Újabb edzőmérkőzést játszott ma este fél héttől csapatunk, mely ezúttal a HK Beograd együttesét látta vendégül a jégcsarnokban. A DAB szimpatizánsai több változást is észlelhettek a mieink keretében, melyből hiányzott Kangas kapus, a hátvéd Joey de Consilys, valamint a csatár Kevin Ray is, akik játékára nem tart tovább igényt a szakvezetés.

DSC_0087

Közben azért új arcok is feltűntek a Bikáknál, többek közt az ukrán válogatott hátvéd, Nikolai Ladygin, valamint a szlovák kapus Maximilian Baca, s mind a ketten meggyőző játékkal mutatkoztak be a hazai drukkereknek. Sajnos ez nem volt elmondható Danyil Kaszkovra, hiszen az orosz légióst már a harmadik perc elején úgy letérdelték, hogy nem tudta folytatni a játékot, ám az ezért kapott ötperces emberelőnnyel, majd kétpercnyi kettős fórral sem tudtak élni a Bikák sőt, a 6. percben Salidit nem vették komolyan a mieink, s a vendégek csatára emberhátrányból meg is szerezte a vezetést (0-1). A bekapott gól után nagy fölénybe került a DAB, s az erőfeszítéseket a 14. percben koronázta siker, miután Nagy Márk lőtt szépen a bal felsőbe emberelőnyből, így az első játékrész 1-1-es döntetlennel ért véget.

DSC_0156

A térfélcserét követően is fölényben maradtak a Bikák, míg az ellenfél testre ütésekkel, akasztásokkal operált, amit jobbára kétperces büntetésekkel honoráltak a játékvezetők. A 29. percben Dansereau büntetett kegyetlenül egy kettős dunaújvárosi fórt, majd a 35. percben Azari visszatett korongját Léránt ütötte laposan a jobb alsóba, s mikor a harmad vége előtt nem sokkal Azari is betalált egy szép lövésből, gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés (4-1). A harmadik felvonásban egyre jobban fáradt a belgrádi alakulat, így a Gilbert-tanítványok gyakorlatilag letáboroztak az ellenfél kapuja előtt, ám Borbás 57. percben szerzett góljáig nem tudták megtörni a vendégeket (5-1). A kétség kívül lelkes vendégek azonban Salidi második találatával szépíteni tudtak az álláson, ám az utolsó szó mégis a mieink volt, mert Nagy Márk is duplázni tudott a lefújás előtti pillanatokban, kialakítva a 6-2-es végeredményt.

DSC_0115

DAB – HK Beograd 6-2 (1-1, 3-0, 2-1)

DAB: Lajcs, Baca (kapus), Hruby, Pfeil, Dansereau 1, Cseter (2), Azari 1 (1), Ladygin, Lévai, Kaskov, Becze (2), Borbás 1 (1), Magosi, Lencsés, Németh, Léránt 1 (2), Odnoga, Pál, Horváth, Nagy M. 2 (1), Tanka, Mátyásy. Vezetőedző: Lee Gilbert.

HK Beograd: Ranicovic, Brkusanin, Filipovic, Tocotte, Vucurevic, Arvey, Crnogorac, Kerezovic, Salidi 2, Glavonjic, Anic, Novakovic, Bjeloglric, Szabados, Zwick, Pajevic, Vukicevic, Terzic, Novakovic. Vezetőedző: Christer Dreberg.

Leave a Reply

294 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic VankariK Twitter Pic feherzso Twitter Pic Csozo2 Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI Twitter Pic frankban Twitter Pic LonaBamb
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found