Felnőtt hírek

Most a Fradi örülhetett

Négygólos vereséget szenvedett együttesünk a Ferencváros otthonában, így eldőlt, hogy nem juthatunk be a Magyar Kupa négyes döntőjébe.

A Ferencváros elleni fővárosi mérkőzéssel folytatta a Magyar Kupa küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. Jason Morgan együttesére igen nehéz feladat várt, ugyanis ahhoz, hogy maradjon esélye a továbbjutásra, mindenképpen nyernie kellett a hazai pályán remekül szereplő zöld-fehérek ellen. A Bikák erősen tartalékos felállásban, mindössze tizenhat mezőnyjátékossal vágtak neki a meccsnek, s talán a szokatlan összeállítás miatt, de igencsak beragadtak a rajtnál, ugyanis a fővárosiak a hatodik és a hetedikpercben is bevették a Dunaújvárosba szerződése óta először védő Alex Scola ketrecét (2-0). Időt is kért a DAB vezetőedzője, ám ez sem sokat segített, mert a 14. percben a volt dunaújvárosi Virág Tamás is bevette a mieink ketrecét, így a fővárosiak magabiztos, 3-0-s vezetéssel vonulhattak az első szünetre.

A második harmad lényegesen kiegyenlítettebb játékot hozott, a fővárosiak tizenhárom, míg a DAB tizenkét alkalommal veszélyeztetett kaput. A találatokon is megosztoztak ezúttal a felek, mert Izacky 31. percben szerzett góljára Tendler válaszolt nem sokkal a játékrész vége előtt, így a záró etapnak 4-1-es fővárosi vezetéssel vágtak neki a csapatok. Amennyiben volt remény a mieink felzárkózására, azt Tendler harmadik gólja végleg szertefoszlatta a 44. percben, s mivel a folytatásban már nem született újabb találat, a Fradi végül 5-1-re nyert, s ezzel továbbjutott, a DAB vereségével az is eldőlt, hogy a Magyar Kupa négyes döntőjét idén a mieink nélkül rendezik majd meg.

FTC – DAB 5-1 (3-0, 1-1, 1-0)

FTC: Pleszkán – Hietamaki, Tuominen, Dubek (3), Fliszár (3), Tendler 3, Jászai, Owen, Bödök (2), Virág 1 (1), Németh A. 1, Jabornik (1), Korbuly, Kovács, Könczei, Szappanos, Lengyel, Lakatos, Inglis, Tóth, Farka. Vezetőedző: Greg Lindqvist.

DAB: Scola – Erdélyi, Léránt, Azari, Borbás, Török, Hruby, Lencsés, Hári, Izacky 1, Turcotte, Hüffner, Skrypets, Nagy, Odnoga, Silló, Németh A. Vezetőedző: Jason Morgan.

Leave a Reply

305 people follow dab_acelbikak

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Menu Title