Felnőtt hírek

Miskolci siker a DAB ellen

A pontosabb, élesebb címvédő háromgólos győzelmet aratott Acélbikáink ellen a középszakasz felsőházának első mérkőzésén.

A DVTK Jegesmedvék otthonában kezdte meg pénteken este az Erste Liga felsőházának küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. Ugyan a mérkőzés elején úgy tűnt, hogy Jason Morgan tanítványai jól állnak bele a csatába, ám a 6. percben Tóth Adrián lövésével mégis a vendéglátók fejeztek be góllal egy akciót, így a DAB-nak innentől muszáj volt futnia az eredmény után (1-0). Az első harmad ezzel együtt élvezetes játékot hozott, hol a hazaiak, hol a dunaújvárosiak előtt adódtak lehetőségek, a legnagyobb éppen Becze előtt, ám hiába sikerült emberhátrányban is ziccerig jutnia a Bikáknak, az egyenlítés elmaradt.

A térfélcserét követően újra több dolga volt Adorjánnak, de a 24. percben jól kontráztak a Jegesmedvék, s Magosi közeli találatával megduplázták előnyüket (2-0). A folytatásban igyekeztek az Acélbikák, s bár a nagyobb lehetőségek így is a hazaiak előtt adódtak, a 34. percben Nagy Márk került a miskolci kapu elé, s nem is hibázta el ziccerét (2-1). Nem sokáig örülhetett azonban a Morgan-csapat a gólnak, mert gyorsan emberelőnybe kerültek a hazaiak, akik Galanisz kapáslövésével ismét visszaállították kétgólos vezetésüket, s hogy a Miskolcra szép számban ellátogató dunaújvárosi drukkerek kedve még rosszabb legyen, arról Kulmala gondoskodott, aki fél perccel a harmad vége előtt gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést (4-1).

A harmadik felvonás elején újra a hazaiak finn légiósa lepte meg Duscheket, s ezzel a meccs lényegi része véget is ért. A hátralévő szűk tizennyolc percben jobbára a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, az eredmény az utolsó percben változott csak, mikor Silló kotort be közelről egy kipattanót, ám a lényegen ez sajnos már nem változtatott, mert a DVTK magabiztos, 5-2-es győzelmet aratva őrizte meg első helyét a középszakaszban, míg a DAB továbbra is a harmadik.

DVTK Jegesmedvék – DAB 5-2 (1-0, 3-1, 1-1)

DVTK: Adorján – Rusk, Leppanen (2), Galanisz 1, Miskolczi (1), Magosi B. 1 (1), Rantanen (1), Láda, Pavuk, Vas, Sakaris, Joe, Vojtkó, Hajós (1), Tóth A. 1 (1), Kulmala 2, Albert, Köllő, Ritó, Berta, Tóth G. Vezetőedző: Mikael Tisell.

DAB: Duschek – Erdélyi, Mestyán, Nageler, Azari, Novotny, Szkripec, Orbán, Odnoga, Becze, Léránt, Lencsés, Hruby, Turcotte, Hári, Izacky, Hüffner, Tanka, Silló 1 (1), Németh (2), Nagy 1 (1). Vezetőedző: Jason Morgan.

Leave a Reply

306 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic jeunesse Twitter Pic SzilardU Twitter Pic log511 Twitter Pic arpad122 Twitter Pic _fdanka_ Twitter Pic jamesant Twitter Pic akosp_99 Twitter Pic greenter
dunaujvarosiacelbikak
19
 Photos
557
 Followers
6
 Following
Ma este Csíkszeredában folytatódik a párharc, iszonyatosan fontos lesz a következő meccs! Szurkoljatok a Bikáknak! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #playoffsFebruár 20-án és 21-én, kedden és szerdán játssza első két Erste Liga negyeddöntő mérkőzését a Dunaújvárosi Acélbikák csapata az SC Csíkszereda ellen a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. Mindkét mérkőzés 18 órakor kezdődik! Ott lesztek??
#dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #quarterfinalsEldőlt: a Csíkszeredai Sportklub ellen negyeddöntőzünk! Február 20-án, kedden 18 órakor kezdünk Dunaújvárosban! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #playoffs #quarterfinalsMa délután 17 órától az Újpest vendégeskedik a Dunaújvárosi Jégcsarnokban! Jó lenne győzelemmel búcsúztatni a középszakaszt! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey
Fotó: @benbodaÓriási csata várható holnap a Tüskecsarnokban! Legutóbb itthon megvertük a MAC csapatát, de a fővárosból biztosan nehezebb lesz pontokkal hazatérni! Ti ott lesztek? #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey
Fotó: @benbodaFebruár 5-én, hétfőn 20 órától a DVTK Jegesmedvék csapatát fogadja a DAB! A MAC elleni győzelem után újabb óriási csatára van tehát kilátás! Minden szurkolásra szüksége lesz a fiúknak! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockeyÓriási győzelmet aratott a DAB a MAC ellen! Szép volt, fiúk! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #winAlig két óra és kezdünk! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockeyKészítsétek a torkokat és tenyereket, hiszen február 2-án, pénteken 18 órától kőkemény csatára van kilátás a Dunaújvárosi Jégcsarnokban: a MAC érkezik az Erste Liga középszakaszának következő fordulójában! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey
Menu Title