Felnőtt hírek

Miskolci siker a DAB ellen

A pontosabb, élesebb címvédő háromgólos győzelmet aratott Acélbikáink ellen a középszakasz felsőházának első mérkőzésén.

A DVTK Jegesmedvék otthonában kezdte meg pénteken este az Erste Liga felsőházának küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. Ugyan a mérkőzés elején úgy tűnt, hogy Jason Morgan tanítványai jól állnak bele a csatába, ám a 6. percben Tóth Adrián lövésével mégis a vendéglátók fejeztek be góllal egy akciót, így a DAB-nak innentől muszáj volt futnia az eredmény után (1-0). Az első harmad ezzel együtt élvezetes játékot hozott, hol a hazaiak, hol a dunaújvárosiak előtt adódtak lehetőségek, a legnagyobb éppen Becze előtt, ám hiába sikerült emberhátrányban is ziccerig jutnia a Bikáknak, az egyenlítés elmaradt.

A térfélcserét követően újra több dolga volt Adorjánnak, de a 24. percben jól kontráztak a Jegesmedvék, s Magosi közeli találatával megduplázták előnyüket (2-0). A folytatásban igyekeztek az Acélbikák, s bár a nagyobb lehetőségek így is a hazaiak előtt adódtak, a 34. percben Nagy Márk került a miskolci kapu elé, s nem is hibázta el ziccerét (2-1). Nem sokáig örülhetett azonban a Morgan-csapat a gólnak, mert gyorsan emberelőnybe kerültek a hazaiak, akik Galanisz kapáslövésével ismét visszaállították kétgólos vezetésüket, s hogy a Miskolcra szép számban ellátogató dunaújvárosi drukkerek kedve még rosszabb legyen, arról Kulmala gondoskodott, aki fél perccel a harmad vége előtt gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést (4-1).

A harmadik felvonás elején újra a hazaiak finn légiósa lepte meg Duscheket, s ezzel a meccs lényegi része véget is ért. A hátralévő szűk tizennyolc percben jobbára a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, az eredmény az utolsó percben változott csak, mikor Silló kotort be közelről egy kipattanót, ám a lényegen ez sajnos már nem változtatott, mert a DVTK magabiztos, 5-2-es győzelmet aratva őrizte meg első helyét a középszakaszban, míg a DAB továbbra is a harmadik.

DVTK Jegesmedvék – DAB 5-2 (1-0, 3-1, 1-1)

DVTK: Adorján – Rusk, Leppanen (2), Galanisz 1, Miskolczi (1), Magosi B. 1 (1), Rantanen (1), Láda, Pavuk, Vas, Sakaris, Joe, Vojtkó, Hajós (1), Tóth A. 1 (1), Kulmala 2, Albert, Köllő, Ritó, Berta, Tóth G. Vezetőedző: Mikael Tisell.

DAB: Duschek – Erdélyi, Mestyán, Nageler, Azari, Novotny, Szkripec, Orbán, Odnoga, Becze, Léránt, Lencsés, Hruby, Turcotte, Hári, Izacky, Hüffner, Tanka, Silló 1 (1), Németh (2), Nagy 1 (1). Vezetőedző: Jason Morgan.

Leave a Reply

305 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI Twitter Pic bricknel Twitter Pic frankban Twitter Pic LonaBamb Twitter Pic tothbarn Twitter Pic mathieuo
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Menu Title