Felnőtt hírek

Miskolci siker a DAB ellen

A pontosabb, élesebb címvédő háromgólos győzelmet aratott Acélbikáink ellen a középszakasz felsőházának első mérkőzésén.

A DVTK Jegesmedvék otthonában kezdte meg pénteken este az Erste Liga felsőházának küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. Ugyan a mérkőzés elején úgy tűnt, hogy Jason Morgan tanítványai jól állnak bele a csatába, ám a 6. percben Tóth Adrián lövésével mégis a vendéglátók fejeztek be góllal egy akciót, így a DAB-nak innentől muszáj volt futnia az eredmény után (1-0). Az első harmad ezzel együtt élvezetes játékot hozott, hol a hazaiak, hol a dunaújvárosiak előtt adódtak lehetőségek, a legnagyobb éppen Becze előtt, ám hiába sikerült emberhátrányban is ziccerig jutnia a Bikáknak, az egyenlítés elmaradt.

A térfélcserét követően újra több dolga volt Adorjánnak, de a 24. percben jól kontráztak a Jegesmedvék, s Magosi közeli találatával megduplázták előnyüket (2-0). A folytatásban igyekeztek az Acélbikák, s bár a nagyobb lehetőségek így is a hazaiak előtt adódtak, a 34. percben Nagy Márk került a miskolci kapu elé, s nem is hibázta el ziccerét (2-1). Nem sokáig örülhetett azonban a Morgan-csapat a gólnak, mert gyorsan emberelőnybe kerültek a hazaiak, akik Galanisz kapáslövésével ismét visszaállították kétgólos vezetésüket, s hogy a Miskolcra szép számban ellátogató dunaújvárosi drukkerek kedve még rosszabb legyen, arról Kulmala gondoskodott, aki fél perccel a harmad vége előtt gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést (4-1).

A harmadik felvonás elején újra a hazaiak finn légiósa lepte meg Duscheket, s ezzel a meccs lényegi része véget is ért. A hátralévő szűk tizennyolc percben jobbára a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, az eredmény az utolsó percben változott csak, mikor Silló kotort be közelről egy kipattanót, ám a lényegen ez sajnos már nem változtatott, mert a DVTK magabiztos, 5-2-es győzelmet aratva őrizte meg első helyét a középszakaszban, míg a DAB továbbra is a harmadik.

DVTK Jegesmedvék – DAB 5-2 (1-0, 3-1, 1-1)

DVTK: Adorján – Rusk, Leppanen (2), Galanisz 1, Miskolczi (1), Magosi B. 1 (1), Rantanen (1), Láda, Pavuk, Vas, Sakaris, Joe, Vojtkó, Hajós (1), Tóth A. 1 (1), Kulmala 2, Albert, Köllő, Ritó, Berta, Tóth G. Vezetőedző: Mikael Tisell.

DAB: Duschek – Erdélyi, Mestyán, Nageler, Azari, Novotny, Szkripec, Orbán, Odnoga, Becze, Léránt, Lencsés, Hruby, Turcotte, Hári, Izacky, Hüffner, Tanka, Silló 1 (1), Németh (2), Nagy 1 (1). Vezetőedző: Jason Morgan.

Leave a Reply

298 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic VankariK Twitter Pic feherzso Twitter Pic Csozo2 Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI Twitter Pic frankban Twitter Pic LonaBamb
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Menu Title