Felnőtt hírek

Miskolci győzelem a kupameccsen

Négygólos, 6-2-es győzelmet aratott a DVTK Jegesmedvék alakulata a több kulcsjátékosát is nélkülöző Acélbikák ellen.

Erősen tartalékos felállásban, komplett első sorát, s több sérült játékosát is nélkülözve utazott el Miskolcra ma a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely a Magyar Kupa harmadik fordulójában korcsolyázott jégre a legjobb csapatukkal felálló Jegesmedvék otthonában. Az összecsapásnak a házigazdák voltak így az egyértelmű esélyesei, s bár Lee Gilbert alakulata az első negyed órában még jól tartotta magát, a nyitó játékrész hajrájában két miskolci gólnak is örülhettek a hazai drukkerek, míg a mieink közül Kaszkov tudta bevenni a hazai kaput (2-1).

A térfélcsere után alig három perc telt el, mikor Magosi Bálint növelte a házigazdák előnyét, s a volt dunaújvárosi támadó a játékrész derekán is bevette a csereként beállt Lajcs Marcell ketrecét, így a 31. percben már 4-1-re mentek a vendéglátók. A több kiállítást is hozó második felvonás következő találatát is házigazdák jegyezték, s bár a DAB is próbálkozott, újabb gólt már nem sikerült szereznie a mieinknek, így az utolsó felvonás előtt már csak a miskolci győzelem aránya volt kérdéses (5-1).

Tetemes hátránya ellenére sem adtak azonban fel a küzdelmet az Acélbikák alakulata, mely a 46. percben Kaszkov második góljával faragott a különbségen, majd két perc kettős emberhátrányt is kivédekezett, így közel került ahhoz, hogy legalább a harmadik játékrészt megnyerje. Sajnos a véghajrában Cianfrini második gólja megakadályozta a mieink részsikerét, így a miskolciak végül 6-2-arányban megnyerték az összecsapást.DVTK Jegesmedvék – DAB 6-2 (2-1, 3-0, 1-1)

DAB: Koitmaa – Hruby, Lévai, Becze (1), Borbás (2), Kaszkov 2, Horváth, Pfeil, Tanka, Léránt, Kis, Pál, Ladygin, Mátyásy, Odnoga, Nagy M., Lajcs (kapus). Vezetőedző: Lee Gilbert.

Leave a Reply

298 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic VankariK Twitter Pic feherzso Twitter Pic Csozo2 Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI Twitter Pic frankban Twitter Pic LonaBamb
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Menu Title