Felnőtt hírek

Kiütéses vereség Bécsben

Tizenegy gólt kapva szenvedett vereséget együttesünk a Vienna Capitals II elleni bécsi találkozón az Erste Ligában.

A Gyergyói HK-tól elszenvedett csütörtöki vereséget követően ma már Bécsben korcsolyázott jégre a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, méghozzá a tabella kilencedik helyén álló, s az idei szezonban már kétszer legyőzött Vienna Capitals II ellenében.

Ugyan a mieink finoman szólva sem mutattak túl jó formát legutóbbi meccseiken, elvárható volt tőlük az, hogy begyűjtsék a három pontot, s a kezdésre nem is lehetett panasz, hiszen Németh Péter már a 2. percben megszerezte a vezetést az Acélbikáknak. A folytatás azonban már nem alakult ennyire fényesen, mert a vendéglátók a 8. perc elején mattolni tudták a MAC együttesétől kölcsönvett Nagy Kristófot, s hiába vette vissza nem sokkal később Mestyán révén a vezetést a DAB, a harmad második fele borzasztóan alakult a mieink számára. A bécsiek ugyanis a 14. és a 16. percben is kihasználtak egy emberelőnyt, majd a játékrész vége előtt fél perccel megszerezték negyedik góljukat is, még nehezebb helyzetbe hozva ezzel Corey Bricknell együttesét (4-2).

A második felvonást ugyanúgy kezdte a DAB, ahogy az elsőt, kicsivel több, mint két perc elteltével gólt szerzett, ám hiába kerültek Saluga találata után emberelőnybe is a mieink, nem használták ki a fórt, s miután kiegészült a hazai csapat, Bauer vette be a csereként beállt Garbacz ketrecét, visszaállítva a kétgólos bécsi vezetést (5-3). Az igazi kínszenvedés azonban még csak ekkor kezdődött, mert a hazaiak valósággal átgázoltak a teljesen széteső Acélbikákon, akik a 33. és a 38. perc között öt gólt kaptak úgy, hogy az utolsó hármat mindössze 18 másodpercen belül szerezték a bécsiek (10-3).

Az utolsó felvonást ennek ellenére persze le kellett játszani, ám itt már a kezdés sem volt szép, mert a hazaiak harmadik soros csatára, Sascha Bauer ötödik gólja után már 11-3-as Capitals-előnyt mutatott az eredményjelző. Ugyan Makovics révén legalább ebben a harmadban is betaláltak a mieink, ám ez még szépségtapasznak sem volt elég, mert bécsiek így is kiütéses, 11-4-es győzelmet arattak.

Vienna Capitals II – DAB 11-4 (4-2, 6-1, 1-1)

Vienna Capitals II: Myllykoski – Pallierer, Saari, Antal 1 (3), Hiltunen 3 (1), Schlögl (1), Piff, Satmark, Maxa 1, Rantfl, Rohm (1), Hedberg 1 (1), Wolf (1), Artner (3), Bauer 5 (2), Pohl, Maurer. Vezetőedző: Santeri Heiskanen.

DAB: Nagy K. (Garbacz) – Franssila, Léránt, Azari, Huovinen, Uski (1), Hruby, Jabornik (1), Iossafov, Tóth, Turtiainen, Hüffner, Lencsés, Dubek (2), Németh 1 (2), Saluga 1, Mestyán 1, Szabó, Borbás, Makovics 1, Török. Vezetőedző: Corey Bricknell.

Leave a Reply

296 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic VankariK Twitter Pic feherzso Twitter Pic Csozo2 Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI Twitter Pic frankban Twitter Pic LonaBamb
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found