Felnőtt hírek

Kiütéses vereség Bécsben

Tizenegy gólt kapva szenvedett vereséget együttesünk a Vienna Capitals II elleni bécsi találkozón az Erste Ligában.

A Gyergyói HK-tól elszenvedett csütörtöki vereséget követően ma már Bécsben korcsolyázott jégre a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, méghozzá a tabella kilencedik helyén álló, s az idei szezonban már kétszer legyőzött Vienna Capitals II ellenében.

Ugyan a mieink finoman szólva sem mutattak túl jó formát legutóbbi meccseiken, elvárható volt tőlük az, hogy begyűjtsék a három pontot, s a kezdésre nem is lehetett panasz, hiszen Németh Péter már a 2. percben megszerezte a vezetést az Acélbikáknak. A folytatás azonban már nem alakult ennyire fényesen, mert a vendéglátók a 8. perc elején mattolni tudták a MAC együttesétől kölcsönvett Nagy Kristófot, s hiába vette vissza nem sokkal később Mestyán révén a vezetést a DAB, a harmad második fele borzasztóan alakult a mieink számára. A bécsiek ugyanis a 14. és a 16. percben is kihasználtak egy emberelőnyt, majd a játékrész vége előtt fél perccel megszerezték negyedik góljukat is, még nehezebb helyzetbe hozva ezzel Corey Bricknell együttesét (4-2).

A második felvonást ugyanúgy kezdte a DAB, ahogy az elsőt, kicsivel több, mint két perc elteltével gólt szerzett, ám hiába kerültek Saluga találata után emberelőnybe is a mieink, nem használták ki a fórt, s miután kiegészült a hazai csapat, Bauer vette be a csereként beállt Garbacz ketrecét, visszaállítva a kétgólos bécsi vezetést (5-3). Az igazi kínszenvedés azonban még csak ekkor kezdődött, mert a hazaiak valósággal átgázoltak a teljesen széteső Acélbikákon, akik a 33. és a 38. perc között öt gólt kaptak úgy, hogy az utolsó hármat mindössze 18 másodpercen belül szerezték a bécsiek (10-3).

Az utolsó felvonást ennek ellenére persze le kellett játszani, ám itt már a kezdés sem volt szép, mert a hazaiak harmadik soros csatára, Sascha Bauer ötödik gólja után már 11-3-as Capitals-előnyt mutatott az eredményjelző. Ugyan Makovics révén legalább ebben a harmadban is betaláltak a mieink, ám ez még szépségtapasznak sem volt elég, mert bécsiek így is kiütéses, 11-4-es győzelmet arattak.

Vienna Capitals II – DAB 11-4 (4-2, 6-1, 1-1)

Vienna Capitals II: Myllykoski – Pallierer, Saari, Antal 1 (3), Hiltunen 3 (1), Schlögl (1), Piff, Satmark, Maxa 1, Rantfl, Rohm (1), Hedberg 1 (1), Wolf (1), Artner (3), Bauer 5 (2), Pohl, Maurer. Vezetőedző: Santeri Heiskanen.

DAB: Nagy K. (Garbacz) – Franssila, Léránt, Azari, Huovinen, Uski (1), Hruby, Jabornik (1), Iossafov, Tóth, Turtiainen, Hüffner, Lencsés, Dubek (2), Németh 1 (2), Saluga 1, Mestyán 1, Szabó, Borbás, Makovics 1, Török. Vezetőedző: Corey Bricknell.

Leave a Reply

305 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI Twitter Pic bricknel Twitter Pic frankban Twitter Pic LonaBamb Twitter Pic tothbarn Twitter Pic mathieuo
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Menu Title