Felnőtt hírek

Joonas Huovinen az Acélbikáknál

A 24 éves finn csatár a brit Elit Ligában szereplő Milton Keynes együttesétől érkezett Dunaújvárosba.

Joonas Huovinen személyében új játékost igazolt a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. A 24 éves, 180 cm magas és 80 kg-os finn csatár a brit elit ligában (EIHL) szereplő Milton Keynes Lightning együttesétől érkezett Dunaújvárosba. A centerként és jobbszélsőként is bevethető játékos már a 2011/2012-es szezonban, mindössze 17 évesen bemutatkozott a finn másodosztályban (Mestis), majd 18 évesen már az elit ligában (Liiga) lépett pályára, s tagja volt hazája U18-as és U20-as válogatottjának is. Az elmúlt években hol a Liiga-ban, hol a Mestisben játszott, előbbiben 53, míg a másodosztályban 93 mérkőzésen korcsolyázott jégre 6 (3 gól, 3 assziszt), illetve 57 pontot (25 gól, 32 assziszt) szerezve.

A 2017/2018-as szezont a svéd Asplöven együttesénél kezdte meg, itt 24 mérkőzésen 18 pont került a neve mellé (7 gól, 11 assziszt), majd a lengyel bajnok Tychy gárdájánál szerepelt, igaz mindössze egyetlen mérkőzésen. Az idei szezonnak a brit elit ligában vágott neki, 11 mérkőzésen erősítette a Milton Keynes Lightning együttesét, mellyel a közelmúltban bontotta fel szerződését, s a jövőben a Dunaújvárosi Acélbikák együttesét erősíti majd.

A DAB szakvezetője, Antti Karhula elmondta, hogy már korábbról ismerte új játékosát, akit nagyon jól korcsolyázó, rendkívül technikás, jó kezű hokisnak tart, s reméli, hogy sokat tud majd segíteni a csapat sikerességében.

Leave a Reply

295 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic VankariK Twitter Pic feherzso Twitter Pic Csozo2 Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI Twitter Pic frankban Twitter Pic LonaBamb
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found