Felnőtt hírek

Ismét későn hajráztunk

160822_hokimeccs2

A második harmad gyengébb játéka után háromgólos hátrányba került, így hiába hajrázott ismét jól, végül 4-3-as vereséget szenvedett csapatunk a Fehérvári Titánok otthonában.

 

A Dab jégkorongozói ismét szerelést húztak magukra, akik ezúttal Székesfehérváron, a Titánok ellen korcsolyáztak jégre. A mieinknek az FTC elleni meccset követően, melyet végül nagy csatában, 4-3-ra vesztettek el, ez volt a második felkészülési mérkőzésük. A mostani ütközet elejéről nem lehetett elmondani, hogy nagy iramban kezdtek volna a csapatok, bár a mieink tűntek aktívabbnak, hiszen az első tíz percben egyik fél sem tudott a másik fölé kerekedni. Kisebb lehetőségek ugyan mindkét oldalon akadtak, de igazi gólveszélyt egyik gárda sem tudott kialakítani. Egy-egy kiállítást is kiosztottak a játékvezetők, viszont azok kihasználatlanul maradtak. Az utolsó öt percben azonban sokat változott a játék képe. Ehhez azonban az kellett, hogy a Titánok a 14. percben kettős emberelőnybe kerüljenek, melyet gyorsan ki is használtak (1-0).

160822_hokimeccs3

Ennek viszont nem örülhettek sokáig, hiszen miután kiegészült a Dunaújváros, De Concilys lövésével szinte azonnal sikerült az egyenlítés (1-1). A döntetlent azonban nem sikerült megőrizni a dudaszóig, hiszen a hazaiak a Bikák hátvédjeinek bizonytalanságát kihasználva újabb gólt szerezve ismét magukhoz ragadták a vezetést (2-1). Az első harmadban mutatotthoz képest a folytatásban sajnos gyengébb játékot nyújtottak az Acélbikák. A fehérváriak vették magukhoz az irányítást, akik két újabb emberelőnyüket váltották gólra, így már hárommal megléptek (4-1). Mindezt teljesen megérdemelten, hiszen erőszakosabbak, gyorsabbak voltak Lee Gilbert tanítványainál, akik nagyon keveset ütköztek, és csupán a játékrész utolsó három percében mutattak jobb játékot. A harmadik húsz percre lényegesen feljavult Azariék játéka, akik hasonló teljesítményt mutattak, mint a Ferencváros ellen, mely főként a támadó játékban mutatkozott meg.

160822_hokimeccs3

A 47. percben Németh Péter emberelőnyös találatával kettőre csökkent a hátrány, amely újabb lendületet adott az újvárosiaknak, akik nagy erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében. Folyamatos nyomás alatt tartották a hazai kaput, de az öt az öt elleni harc nem hozott újabb gólt. Ezen változtatott Lee Gilbert, aki kapusát mezőnyjátékosra cserélte, amely eredményre vezetett, hiszen Becze Tihamér nyúlt bele jó érzékkel egy kapu elé belőtt korongba, amely betalált Scola ketrecébe (4-3). Az egyenlítésért küzdő Bikák az utolsó pillanatig mindent beleadtak, de már nem maradt elég idejük az újabb gól megszerzésére. Összességében hasznos találkozót vívtak a felek, viszont van még hová fejlődniük a dunaújvárosiaknak, hiszen míg az első és harmadik harmadban jól, a másodikban sajnos gyengén játszottak, melyben a fehérváriak el is döntötték a mérkőzést.

Fehérvári Titánok – DAB 4-3 (2-1, 2-0, 0-2)

Fehérvári Titánok: Scola – Krogh, Szaller, Varga, Just 2, Pillók, Láday, Arany, Szász, Reiter, Sofron Á., Reiter, Korbuly, Antal, Balogh, Prácser, Hamvai, Shupe 2, Mazzag. Vezetőedző: Kóger István.

DAB: Kangas – Hruby, Pfeil, Ray, Cseter, Dansereau, De Concilys 1, Lévai, Kaskov, Azari, Becze 1, Lencsés, Magosi, Németh 1, Tanka, Pál Z., Horváth, Odnoga, Mátyásy, Nagy M. Vezetőedző: Lee Gilbert.

Leave a Reply

298 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic VankariK Twitter Pic feherzso Twitter Pic Csozo2 Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI Twitter Pic frankban Twitter Pic LonaBamb
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Menu Title