Felnőtt hírek

Háromgólos sikerrel kezdtünk

6-3-as győzelmet aratott együttesünk a Vienna Capitals II elleni szezonnyitó találkozón.

Bécsben, a Vienna Capitals II ellen kezdte meg az Erste Liga 2018/2019-es szezonját ma este a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely természetesen a győzelemben bízva utazott el a tavalyi szezon óta megerősített osztrák együtteshez. Ahogy azt reméltük, a mérkőzés első gólját a DAB szerezte, miután Nagy Márk átadását Turtiainen értékesítette a 11. perc végén, ám túl sokáig sajnos nem örülhettünk a vezetésnek, mert bő egy perccel később Kittinger vette be Sevela ketrecét, kiegyenlítve ezzel az állást (1-1). A folytatásban két alkalommal is emberelőnyben játszhattak az Acélbikák, ám Saari és Rohm kiállításával sem tudtak élni, így hiába lőttek többet kapura, mint ellenfelük, a szünetre egyenlő állással vonultak a felek.

A második etapot nagyon rosszul kezdték a DAB hokisai, ugyanis Nikita Rayn mindössze tizenegy másodperc (!) elteltével már a bécsieket juttatta előnyhöz (2-1). Ugyan nem azonnal, de szűk három perccel később ismét egált mutatott az eredményjelző, miután Azari passzából Westerling is betalált, így kezdődhetett minden elölről (2-2). Egészen a harmad derekáig, mikor újra emberelőnybe kerültek a Bikák, s mivel ezzel végre élni is tudtak, így Saluga góljával ismét magukhoz ragadták a vezetést (2-3). A harmadból hátralévő időben a házigazdák is gyakorolhatták az előnyös játékot, ám Pinczés és Westerling “kétpercét” is kivédekezték a DAB hokisai, így a záró etapnak 3-2-es dunaújvárosi vezetéssel vágtak neki a csapatok.

A harmadik felvonást szerencsére jobban kezdte a DAB, mint az azt megelőzőt, s Tóth Gergely 43. percben szerzett találatával végre sikerült meglépnie kettővel (2-4). Volt esély a fór további növelésére is, ám hiába került kétszer is emberelőnybe a DAB, sajnos nem sikerült élni a lehetőségekkel. Ami nem ment előnyből, az szerencsére ment egyenlő létszámban, s Azari 50. percben szerzett találatával eldőlni látszott a mérkőzés (2-5). A bécsiek azonban nem adták fel, egy újabb kivédekezett hátrányt követően Kittinger második góljával feljöttek kettőre, így ígért még izgalmakat az utolsó hat perc (3-5). A hajrában mindent elkövetett a bécsi gárda a további felzárkózásért, még kapusát is levitte az utolsó két percben, ám Török Viktor üres kapura lőtt gólja végleg eldöntötte a meccset, melyet 6-3-ra nyertek az Acélbikák.

Vienna Capitals II – DAB 3-6 (1-1, 1-2, 1-3)

DAB: Sevela – Hruby, Jabornik, Nagy (1), Turitainen 1, Uski (1), Franssila, Léránt, Azari 1 (2), Iossafov (1), Westerling 1 (1), Erdélyi, Mestyán, Saluga 1, Török 1, Tóth 1 (1), Lencsés, Szabó, Barna, Németh, Pinczés. Vezetőedző: Antti Karhula.

Leave a Reply

296 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic VankariK Twitter Pic feherzso Twitter Pic Csozo2 Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI Twitter Pic frankban Twitter Pic LonaBamb
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found