Felnőtt hírek

Háromból három győzelem a Belgrád ellen

Kemény, sok kiállítással fűszerezett találkozón sikerült elhoznunk a három pontot Belgrádból.

Belgrádban folytatta a MOL Liga küzdelmeit ma este hat órától csapatunk, melynek mindenképpen nyernie kellett az újonc otthonában ahhoz, hogy reális esélye maradjon az alapszakasz negyedik helyének megszerzésére. Ez persze nem ígérkezett könnyű feladatnak a hazai pályán mindenkire veszélyes Bograd ellen, de a csapat és szakvezetése is bízott abban, hogy sikerül egy szép sikerrel visszatalálni a győzelem útjára a kisebb hullámvölgyben lévő Acélbikáknak.

Ahogy az várható volt, a mérkőzés elején alaposan bekezdtek a házigazdák, akiknek még volt matematikai esélyük a rájátszás elérésére, de a belgrádiak lendületét hamar megtörte egy kiállítás, s bár ezt nem tudta kihasználni együttesünk, a következő fórból Dansereau már betalált, így a 10. perc derekán megszerezte a vezetést a Malkia-csapat (0-1). Az első játékrész második felében igazi ki-ki meccset láthattak a drukkerek, hol az egyik, hol a másik kapu előtt adódtak lehetőségek, de újabb gól már nem született, így a mieink várhatták minimális előnyből a folytatást.

A második felvonást emberfórban kezdte a DAB, ám ezzel az előnnyel nem tudtak élni Azariék, akiknek a következő perceket jobbára védekezéssel kellett tölteniük. A 22. és a 27. perc alatt ugyanis összesen négy kiállítást kaptak a Bikák, s a házigazdák éltek is a lehetőséggel: Turcotte kettős fórból szerzett találatával a 26. percben kiegyenlítettek (1-1). A játékvezetőknek a folytatásban sem volt könnyű dolga, egymást érték a kiállítások, ám ebből a mieink jöttek ki jól, mert a 31. percben Kaszkov is bevette az egyébként kiválóan védő Trifonov ketrecét, így újra magukhoz ragadták az előnyt az Acélbikák (1-2). A második dunaújvárosi gól után úgy tűnt, hogy lecsillapodnak a kedélyek, pedig csak rápihentek a csapatok a véghajrára, mely újabb kiállításözönt hozott. A 36. percben Lencsés kapott végleges fegyelmit, nem sokkal később azonban mégis a mieink játszhattak emberelőnyben, majd az utolsó másfél percben a belgrádiak támadhattak kettős fórban, ám a kapusok és a védelmek állták a sarat, így a záró etap előtt továbbra is a DAB állt közelebb a sikerhez.

A harmadik harmad elején rövid ideig még kettős, majd szimpla hátrányban voltak a Bikák, ám megúszták kapott gól nélkül ezt az időszakot, csakúgy, mint Borbás újabb kiállítását a 43. percben, pedig ebben az időszakban komoly erőket mozgósított a belgrádi egylet az egyenlítésért. A folytatásban jobbára a jégkoronggal foglalkoztak a felek, de újabb gól nem született, egészen az 56. percig, amikor az egyébként ismét emberhátrányban játszó Bikák közül Becze volt eredményes, aki ezzel gyakorlatilag el is döntötte a találkozót (1-3). A hazaiaknak muszáj volt kockáztatni, másfél perccel a meccs vége előtt kapusuk helyett is mezőnyjátékost küldtek a jégre, de ebből is jól jöttek ki a mieink, akik Azari találatával alakították ki a 4-1-es dunaújvárosi sikert hozó végeredményt.HK Beograd – DAB 1-4 (0-1, 1-1, 0-2)

HK Beograd: Trifonov – Albers, Crnogorac (1), Filipovic, Despotovic, Saliji, Podunavac, Vucujevic, Bjelogrlic (1), Turcotte 1, Anic, Szabados, Kerezovic, Zwick, Vukicevic, Brkusanin, Ristic, Ogrizovic. Vezetőedző: Nemanja Jankovic.

DAB: Duschek – Hudec, Ölander, Dansereau 1, Cseter (1), Azari 1 (1), Ladygin (1), Lévai (1), Becze 1, Nagy (1), Kaszkov 1, Lencsés, Hüffner, Németh, Borbás, Léránt, Magosi E., Odnoga, Tanka. Vezetőedző: Heikki Malkia.

Leave a Reply

306 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic SzilardU Twitter Pic log511 Twitter Pic arpad122 Twitter Pic _fdanka_ Twitter Pic bhavadi1 Twitter Pic jamesant Twitter Pic akosp_99 Twitter Pic Greenter
dunaujvarosiacelbikak
19
 Photos
525
 Followers
6
 Following
Ma este Csíkszeredában folytatódik a párharc, iszonyatosan fontos lesz a következő meccs! Szurkoljatok a Bikáknak! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #playoffsFebruár 20-án és 21-én, kedden és szerdán játssza első két Erste Liga negyeddöntő mérkőzését a Dunaújvárosi Acélbikák csapata az SC Csíkszereda ellen a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. Mindkét mérkőzés 18 órakor kezdődik! Ott lesztek??
#dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #quarterfinalsEldőlt: a Csíkszeredai Sportklub ellen negyeddöntőzünk! Február 20-án, kedden 18 órakor kezdünk Dunaújvárosban! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #playoffs #quarterfinalsMa délután 17 órától az Újpest vendégeskedik a Dunaújvárosi Jégcsarnokban! Jó lenne győzelemmel búcsúztatni a középszakaszt! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey
Fotó: @benbodaÓriási csata várható holnap a Tüskecsarnokban! Legutóbb itthon megvertük a MAC csapatát, de a fővárosból biztosan nehezebb lesz pontokkal hazatérni! Ti ott lesztek? #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey
Fotó: @benbodaFebruár 5-én, hétfőn 20 órától a DVTK Jegesmedvék csapatát fogadja a DAB! A MAC elleni győzelem után újabb óriási csatára van tehát kilátás! Minden szurkolásra szüksége lesz a fiúknak! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockeyÓriási győzelmet aratott a DAB a MAC ellen! Szép volt, fiúk! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #winAlig két óra és kezdünk! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockeyKészítsétek a torkokat és tenyereket, hiszen február 2-án, pénteken 18 órától kőkemény csatára van kilátás a Dunaújvárosi Jégcsarnokban: a MAC érkezik az Erste Liga középszakaszának következő fordulójában! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey
Menu Title