Felnőtt hírek

Három pont a karácsonyfa alá

Minden harmadot megnyerve aratott magabiztos, 7-1-es győzelmet együttesünk a Hokiklub Budapest vendégeként.

A Hokiklub Budapest elleni fővárosi mérkőzéssel folytatta az Erste Liga küzdelmeit ma este a Dunaújvárosi Acélbikák csapata, mely a közelmúltban elszenvedett vereségek után a javítás reményében vágott neki újabb találkozójának. Melyet nem is kezdtek rosszul Corey Bricknell tanítványai, mert már az első percekben kapujuk elé szorították ellenfelüket, ám az első igazán nagy védést Pincéznek kellett bemutatnia a 3. perc elején. Idővel azért ismét áttevődött a játék a fővárosi harmadba, s a 8. percben meg is született a mieink vezető találata, miután egy kapusról kipattanó korongot Azari ütött be a levegőből a kapuba úgy, hogy a pakk Kiss Bence válla fölött hullott a hálóba (0-1). A dunaújvárosi vezető találatot követően igen nyílt játékot láthattak a meccset megtekintő drukkerek, hol az egyik, hol a másik oldalon alakult ki helyzet, de a kapusok jól tették a dolgukat, így nem változott az állás még annak ellenére sem, hogy a vendéglátók kétszer is játszhattak emberelőnyben.

A második etapot újabb fórral kezdték a házigazdák, s bár ebből nem sikerült egalizálniuk, a 24. percben Szopos került a dunaújvárosi kapu elé, s egy köténygóllal egyenlített. Nem sokáig mutatott azonban 1-1-es állást az eredményjelző, mert másfél perccel később Franssila lőtte ki a bal alsót a kékvonalról, majd a harmad derekán Mestyán lőtt a jobb felsőbe mindössze két másodperccel az első dunaújvárosi emberfór vége előtt (1-3). A házigazdák igyekeztek ugyan, de meglehetősen fegyelmezetlenül játszottak, s bár két hátrányt is kivédekeztek, Nagy Márk éles szögből leadott lövése után ismét mehettek közepet kezdeni a felek. Ezzel azonban még nem volt vége a fővárosiak rémálmának, mert a 39. percben Saluga is kihasznált egy Acélbika-fórt, így a második szünethez érve eldőlni látszott a találkozó (1-5).

A harmadik felvonás elején a mieink kerültek emberhátrányba, ám egy korongszerzést követően Uski és Iossafov lódult meg egy védővel szemben, s utóbbi szépen ki is lőtte a jobb alsót (1-6). Ezzel a lényegi kérdések végleg el is dőltek, a hátralévő időben már csak az volt a kérdés, hogy tud-e szépíteni a hazai csapat, vagy tovább növeli előnyét együttesünk. Utóbbira volt nagyobb esély, mivel többször is kettős fórban játszhattak a mieink, s bár ezekkel nem tudtak élni a mieink, a véghajrában Török remek egyéni akciója után egy kipattanót Borbás váltott gólra, kialakítva ezzel a 7-1-es dunaújvárosi sikert jelentő végeredményt.

Hokiklub Budapest – DAB 1-7 (0-1, 1-4, 0-2)

HK Budapest: Kiss – Lakatos, Szécsi, Petres, Satek, Szappanos, Lévai, Orbán, Egyed, Horváth, Szűcs, Csíki, Vajda, Albert, Izsák, Köllő, Bernáth, Jancsó, Berendi (1), Németh (1), Szopos 1. Vezetőedző: Gröschl Tamás..

DAB: Pinczés B. – Hüffner (1), Mestyán 1, Dubek, Iossafov 1 (1), Saluga 1 (1), Franssila 1 (3), Léránt (2), Azari 1, Nagy 1, Tóth (1), Erdélyi, Jabornik, Németh, Turtiainen, Uski (1), Lencsés (1), Szabó, Borbás 1, Pinczés O., Török (1). Vezetőedző: Corey Bricknell.

Leave a Reply

295 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic VankariK Twitter Pic feherzso Twitter Pic Csozo2 Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI Twitter Pic frankban Twitter Pic LonaBamb
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found