Felnőtt hírek

Hajrágyőzelem a Brassó ellen

Nem mindennapi izgalmak után aratott 4-3-as győzelmet a Brassó elleni mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák együttese.

Sorozatban hatodik győzelmére készült a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Ligában ma este a jó erőkből álló Brassó ellen. Jason Morgan tanítványai azonban nem a legjobban kezdték dunaújvárosi mérkőzésüket, ugyanis az első felvonás nagyobbik részében a vendégek akarata érvényesült.

Ez szerencsére gólban azért nem mutatkozott meg, mivel Duschek több bravúros védéssel tartotta a Bikákat, ám tény, az első szűk negyed óra egyértelműen a vendégeké volt. Ennek ellenére mégis a DAB szerezte meg a vezetést, miután egy szép kontra végén Nageler vette be Tőke kapuját, ám sokáig nem örülhetett előnyének a házigazda, mert Sirokovs emberelőnyös találatával még harmad hajrájában egalizált a Brassó (1-1).

A második harmadra egy lényegesen pontosabb dunaújvárosi csapat jött ki a jégre, egyre többször sikerült odaérni a vendégek kapuja elé, s ugyan Duscheknek is akadt azért dolga, egyáltalán nem érdemtelenül született meg az Acélbikák vezető találata, melyet Hári Norbert jegyzett a 34. percben. A folytatásban nagyon taktikusan őrizte előnyét a hazai alakulat, s mikor az 50. percben Borbás lőtt védhetetlenül a bal felsőbe emberelőnyből, úgy tűnt, hogy el is dőlt a meccs.

A vendégek azonban nem adták fel, s egy erősen véleményes kiállítás után az 59. percben szépítettek, majd az addig kiválóan védő Duschek “gólpasszából” 50 másodperccel a harmadik etap vége előtt ki is egyenlítettek (3-3). Pontot azonban így sem tudtak szerezni, mert az utolsó előtti cserét nagyon megnyomta a DAB, mely Turcotte közeli találatával alakította ki a 4-3-as hazai sikert jelentő végeredményt, mellyel a Bikák két pontra megközelítették a tabellán az UTE és a Fradi kettősét.

DAB – ASC Corona Brasov 4-3 (1-0, 1-0, 2-2)

DAB: Duschek – Léránt, Erdélyi, Hári 1, Azari, Novotny, Lencsés, Hruby, Nageler 1 (1), Turcotte 1 (1), Izacky (1), Hüffner (1), Skripets, Silló, Odnoga, Nagy M., Németh, Borbás 1. Vezetőedző: Jason Morgan.

ASC Corona Brasov: Tőke – Sirokovs 1 (1), Filip 1, Walls 1 (1), Wilgosh, Gliga (2), Stoflet, Nagy I., Saluga, Molnár, Zabludovszkij, Bors, Csíki, Zsók, Péter, Bíró M., Mihály E., Tranca, Bíró O. Vezetőedző: Martin Lacroix.

Jason Morgan: – Nem csoda, hogy ősz vagyok! 3-1-es állásnál sok szólónk volt, nagyokat fogott a kapusuk, az emberelőnyös gólukkal pedig felzárkóztak egyre. Azután egy ki nem kényszerített “balesetnek” köszönhetően egyenlíteni tudtak. A jó csapatok mindig megtalálják az utat a győzelemhez, mi pedig nem adtuk fel, a jégkorong az utolsó dudaszóig tart, szerencsére ezt nem felejtettük el. Nagyon nagyon gyengén kezdtük a meccset, de Duschek kisegített minket, amikor szükségünk volt rá. A Nageler-Turcotte-Izacky sor pedig újra nagyot alkotott. A legmélyebben azonban újra a hátvédek előtt kell meghajolni, rengeteget voltak jégen és mindenki óriásit játszott egytől-egyig. Hatodik győzelmünk sorozatban, ettől függetlenül nagyon örülünk a három pontnak! 

Strenk Hunor: – Igazság szerint egy jó mérkőzés volt, mindkét kapus jó védett, megadták a csapatoknak a lehetőséget a győzelemre. Sok energiát fordítottunk az egyenlítésre, ami sikerült is, ám a végén egy buta hiba miatt buktuk mind a három pontot. Nagyon szomorúak vagyunk.

Leave a Reply

303 people follow dab_acelbikak

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Menu Title