Felnőtt hírek

Hajrágyőzelem a Brassó ellen

Nem mindennapi izgalmak után aratott 4-3-as győzelmet a Brassó elleni mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák együttese.

Sorozatban hatodik győzelmére készült a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Ligában ma este a jó erőkből álló Brassó ellen. Jason Morgan tanítványai azonban nem a legjobban kezdték dunaújvárosi mérkőzésüket, ugyanis az első felvonás nagyobbik részében a vendégek akarata érvényesült.

Ez szerencsére gólban azért nem mutatkozott meg, mivel Duschek több bravúros védéssel tartotta a Bikákat, ám tény, az első szűk negyed óra egyértelműen a vendégeké volt. Ennek ellenére mégis a DAB szerezte meg a vezetést, miután egy szép kontra végén Nageler vette be Tőke kapuját, ám sokáig nem örülhetett előnyének a házigazda, mert Sirokovs emberelőnyös találatával még harmad hajrájában egalizált a Brassó (1-1).

A második harmadra egy lényegesen pontosabb dunaújvárosi csapat jött ki a jégre, egyre többször sikerült odaérni a vendégek kapuja elé, s ugyan Duscheknek is akadt azért dolga, egyáltalán nem érdemtelenül született meg az Acélbikák vezető találata, melyet Hári Norbert jegyzett a 34. percben. A folytatásban nagyon taktikusan őrizte előnyét a hazai alakulat, s mikor az 50. percben Borbás lőtt védhetetlenül a bal felsőbe emberelőnyből, úgy tűnt, hogy el is dőlt a meccs.

A vendégek azonban nem adták fel, s egy erősen véleményes kiállítás után az 59. percben szépítettek, majd az addig kiválóan védő Duschek “gólpasszából” 50 másodperccel a harmadik etap vége előtt ki is egyenlítettek (3-3). Pontot azonban így sem tudtak szerezni, mert az utolsó előtti cserét nagyon megnyomta a DAB, mely Turcotte közeli találatával alakította ki a 4-3-as hazai sikert jelentő végeredményt, mellyel a Bikák két pontra megközelítették a tabellán az UTE és a Fradi kettősét.

DAB – ASC Corona Brasov 4-3 (1-0, 1-0, 2-2)

DAB: Duschek – Léránt, Erdélyi, Hári 1, Azari, Novotny, Lencsés, Hruby, Nageler 1 (1), Turcotte 1 (1), Izacky (1), Hüffner (1), Skripets, Silló, Odnoga, Nagy M., Németh, Borbás 1. Vezetőedző: Jason Morgan.

ASC Corona Brasov: Tőke – Sirokovs 1 (1), Filip 1, Walls 1 (1), Wilgosh, Gliga (2), Stoflet, Nagy I., Saluga, Molnár, Zabludovszkij, Bors, Csíki, Zsók, Péter, Bíró M., Mihály E., Tranca, Bíró O. Vezetőedző: Martin Lacroix.

Jason Morgan: – Nem csoda, hogy ősz vagyok! 3-1-es állásnál sok szólónk volt, nagyokat fogott a kapusuk, az emberelőnyös gólukkal pedig felzárkóztak egyre. Azután egy ki nem kényszerített “balesetnek” köszönhetően egyenlíteni tudtak. A jó csapatok mindig megtalálják az utat a győzelemhez, mi pedig nem adtuk fel, a jégkorong az utolsó dudaszóig tart, szerencsére ezt nem felejtettük el. Nagyon nagyon gyengén kezdtük a meccset, de Duschek kisegített minket, amikor szükségünk volt rá. A Nageler-Turcotte-Izacky sor pedig újra nagyot alkotott. A legmélyebben azonban újra a hátvédek előtt kell meghajolni, rengeteget voltak jégen és mindenki óriásit játszott egytől-egyig. Hatodik győzelmünk sorozatban, ettől függetlenül nagyon örülünk a három pontnak! 

Strenk Hunor: – Igazság szerint egy jó mérkőzés volt, mindkét kapus jó védett, megadták a csapatoknak a lehetőséget a győzelemre. Sok energiát fordítottunk az egyenlítésre, ami sikerült is, ám a végén egy buta hiba miatt buktuk mind a három pontot. Nagyon szomorúak vagyunk.

Leave a Reply

305 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI Twitter Pic bricknel Twitter Pic frankban Twitter Pic LonaBamb Twitter Pic tothbarn Twitter Pic mathieuo
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Menu Title