Felnőtt hírek

Hajrágyőzelem a Brassó ellen

Nem mindennapi izgalmak után aratott 4-3-as győzelmet a Brassó elleni mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák együttese.

Sorozatban hatodik győzelmére készült a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Ligában ma este a jó erőkből álló Brassó ellen. Jason Morgan tanítványai azonban nem a legjobban kezdték dunaújvárosi mérkőzésüket, ugyanis az első felvonás nagyobbik részében a vendégek akarata érvényesült.

Ez szerencsére gólban azért nem mutatkozott meg, mivel Duschek több bravúros védéssel tartotta a Bikákat, ám tény, az első szűk negyed óra egyértelműen a vendégeké volt. Ennek ellenére mégis a DAB szerezte meg a vezetést, miután egy szép kontra végén Nageler vette be Tőke kapuját, ám sokáig nem örülhetett előnyének a házigazda, mert Sirokovs emberelőnyös találatával még harmad hajrájában egalizált a Brassó (1-1).

A második harmadra egy lényegesen pontosabb dunaújvárosi csapat jött ki a jégre, egyre többször sikerült odaérni a vendégek kapuja elé, s ugyan Duscheknek is akadt azért dolga, egyáltalán nem érdemtelenül született meg az Acélbikák vezető találata, melyet Hári Norbert jegyzett a 34. percben. A folytatásban nagyon taktikusan őrizte előnyét a hazai alakulat, s mikor az 50. percben Borbás lőtt védhetetlenül a bal felsőbe emberelőnyből, úgy tűnt, hogy el is dőlt a meccs.

A vendégek azonban nem adták fel, s egy erősen véleményes kiállítás után az 59. percben szépítettek, majd az addig kiválóan védő Duschek “gólpasszából” 50 másodperccel a harmadik etap vége előtt ki is egyenlítettek (3-3). Pontot azonban így sem tudtak szerezni, mert az utolsó előtti cserét nagyon megnyomta a DAB, mely Turcotte közeli találatával alakította ki a 4-3-as hazai sikert jelentő végeredményt, mellyel a Bikák két pontra megközelítették a tabellán az UTE és a Fradi kettősét.

DAB – ASC Corona Brasov 4-3 (1-0, 1-0, 2-2)

DAB: Duschek – Léránt, Erdélyi, Hári 1, Azari, Novotny, Lencsés, Hruby, Nageler 1 (1), Turcotte 1 (1), Izacky (1), Hüffner (1), Skripets, Silló, Odnoga, Nagy M., Németh, Borbás 1. Vezetőedző: Jason Morgan.

ASC Corona Brasov: Tőke – Sirokovs 1 (1), Filip 1, Walls 1 (1), Wilgosh, Gliga (2), Stoflet, Nagy I., Saluga, Molnár, Zabludovszkij, Bors, Csíki, Zsók, Péter, Bíró M., Mihály E., Tranca, Bíró O. Vezetőedző: Martin Lacroix.

Jason Morgan: – Nem csoda, hogy ősz vagyok! 3-1-es állásnál sok szólónk volt, nagyokat fogott a kapusuk, az emberelőnyös gólukkal pedig felzárkóztak egyre. Azután egy ki nem kényszerített “balesetnek” köszönhetően egyenlíteni tudtak. A jó csapatok mindig megtalálják az utat a győzelemhez, mi pedig nem adtuk fel, a jégkorong az utolsó dudaszóig tart, szerencsére ezt nem felejtettük el. Nagyon nagyon gyengén kezdtük a meccset, de Duschek kisegített minket, amikor szükségünk volt rá. A Nageler-Turcotte-Izacky sor pedig újra nagyot alkotott. A legmélyebben azonban újra a hátvédek előtt kell meghajolni, rengeteget voltak jégen és mindenki óriásit játszott egytől-egyig. Hatodik győzelmünk sorozatban, ettől függetlenül nagyon örülünk a három pontnak! 

Strenk Hunor: – Igazság szerint egy jó mérkőzés volt, mindkét kapus jó védett, megadták a csapatoknak a lehetőséget a győzelemre. Sok energiát fordítottunk az egyenlítésre, ami sikerült is, ám a végén egy buta hiba miatt buktuk mind a három pontot. Nagyon szomorúak vagyunk.

Leave a Reply

306 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic jeunesse Twitter Pic SzilardU Twitter Pic log511 Twitter Pic arpad122 Twitter Pic _fdanka_ Twitter Pic jamesant Twitter Pic akosp_99 Twitter Pic greenter
dunaujvarosiacelbikak
19
 Photos
557
 Followers
6
 Following
Ma este Csíkszeredában folytatódik a párharc, iszonyatosan fontos lesz a következő meccs! Szurkoljatok a Bikáknak! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #playoffsFebruár 20-án és 21-én, kedden és szerdán játssza első két Erste Liga negyeddöntő mérkőzését a Dunaújvárosi Acélbikák csapata az SC Csíkszereda ellen a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. Mindkét mérkőzés 18 órakor kezdődik! Ott lesztek??
#dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #quarterfinalsEldőlt: a Csíkszeredai Sportklub ellen negyeddöntőzünk! Február 20-án, kedden 18 órakor kezdünk Dunaújvárosban! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #playoffs #quarterfinalsMa délután 17 órától az Újpest vendégeskedik a Dunaújvárosi Jégcsarnokban! Jó lenne győzelemmel búcsúztatni a középszakaszt! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey
Fotó: @benbodaÓriási csata várható holnap a Tüskecsarnokban! Legutóbb itthon megvertük a MAC csapatát, de a fővárosból biztosan nehezebb lesz pontokkal hazatérni! Ti ott lesztek? #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey
Fotó: @benbodaFebruár 5-én, hétfőn 20 órától a DVTK Jegesmedvék csapatát fogadja a DAB! A MAC elleni győzelem után újabb óriási csatára van tehát kilátás! Minden szurkolásra szüksége lesz a fiúknak! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockeyÓriási győzelmet aratott a DAB a MAC ellen! Szép volt, fiúk! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #winAlig két óra és kezdünk! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockeyKészítsétek a torkokat és tenyereket, hiszen február 2-án, pénteken 18 órától kőkemény csatára van kilátás a Dunaújvárosi Jégcsarnokban: a MAC érkezik az Erste Liga középszakaszának következő fordulójában! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey
Menu Title