Felnőtt hírek

Győzelem a Fradi ellen

Izgalmas, látványos meccsen tartották otthon a pontokat a Fradi elleni találkozón a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.

Három vereséggel a háta mögött várta a Ferencváros elleni találkozót ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Liga újabb fordulójában. David Musial együttese természetesen a siker reményében vágott neki mérkőzésnek, s az első harmad nagyobbik részében egyértelműen dominált is, ám ahogy az eddigi találkozókon, úgy ezúttal sem tudott élni lehetőségeivel, pedig több helyzete is akadt a gólszerzésre. A fővárosiak az első harmad utolsó öt percében voltak igazán veszélyesek, ám Duschek kapus vezérletével kihúzta a kritikus időszakot a DAB, így gól nélküli döntetlennel vonultak pihenőre a felek.

A térfélcserét követően újra jobban kezdtek a Bikák, akik Nageler szemfüles, kapu mögül ütött góljával (a találat megadását komoly videóbírózás előzte meg) végre előnyhöz jutottak, s hogy a hazai drukkerek kedve még jobb legyen, arról Hetényi Péter gondoskodott a alig egy perccel később (2-0). A zöldek láthatóan meg is zavarodtak, s helyzetüket nehezítette, hogy Orbán Attila emberhátrányból is betalált, így a 29. percben már 3-0-s hazai vezetést mutatott az eredményjelző.

A folytatásban mindkét gárda előtt több lehetőség adódott a gólszerzésre, ám egy kimaradt hazai ziccer utáni kontrából Könczei megtörte a fővárosiak gólcsendjét, majd a harmadik harmad derekán Fliszár is közelről vette be Duschek ketrecét, így bőven ígért izgalmakat a hajrá. Az utolsó percekben kétszer is emberhátrányba kerülő Acélbikák azonban jól védekeztek, s Odnoga üres kapura szerzett góljával végül 4-2-es, megérdemelt győzelmet arattak.

DAB – FTC 4-2 (0-0, 3-1, 1-1)

DAB: Duschek – Orbán 1, Mestyán (1), Nageler 1 (1), Izacky, Novotny, Hetényi 1, Skrypets, Borbás (1), Nagy, Azari (2), Lencsés, Hruby, Silló, Németh P., Odnoga 1, Erdélyi, Léránt, Török. Vezetőedző: David Musial.

FTC: Pleszkán – Tuominen, Hietamaki, Dubek, Fliszár 1, Szappanos (1), Jaborník, Korbuly, Könczei 1, Virág, Rafaj, Owen, Jászai, Németh A., Tendler, Shupe, Lengyel, Tóth, Farkas, Kovács (1), Bödök (1). Vezetőedző: Greg Lindqvist.

Leave a Reply

304 people follow dab_acelbikak

dunaujvarosiacelbikak
82
 Photos
756
 Followers
10
 Following
MECCSNAP! Az egyik legnehezebb pályán, a Csíkszereda otthonában lép jégre a DAB! Szurkoljatok a piros-fehéreknek, hogy legyőzzék a tabella vezetőt. 
#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockeyMECCSNAP! A Brassó ellen lépnek jégre a Bikák idegenben ma este! Szurkoljatok itthonról is!

#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockeyHolnap a Brassó otthonában lép jégre a DAB. Iszonyatosan fontos pontokról dönt majd az a találkozó, úgyhogy otthonról is elkél majd a biztatás! 
#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockeySilló Arnold és Borbás Gergely értékelte a ma estét.

#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockeyEgy nagyon szoros meccset nyert végül a DEAC 4-3-ra. Sajnáljuk, mert újra sikerült visszajönni a mérkőzésbe és az egyenlítésre is volt esély... Folytatás jövő héten Brassóban.

#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockey2-2 a második harmad után! Tóth góljával egyenlítettünk egy őrült játékrészben! 
#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockeyAz első harmad után Dunaújvárosi Acélbikák - DEAC 1-2. A mieink gólját Uski ütötte! 
#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockeyÉles korik nélkül nehezebb lenne felszántani a jeget! 17:00-kor indul a DEAC elleni rangadó!

#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockey
Menu Title