Felnőtt hírek

Győzelem a Fradi ellen

Izgalmas, látványos meccsen tartották otthon a pontokat a Fradi elleni találkozón a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.

Három vereséggel a háta mögött várta a Ferencváros elleni találkozót ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Liga újabb fordulójában. David Musial együttese természetesen a siker reményében vágott neki mérkőzésnek, s az első harmad nagyobbik részében egyértelműen dominált is, ám ahogy az eddigi találkozókon, úgy ezúttal sem tudott élni lehetőségeivel, pedig több helyzete is akadt a gólszerzésre. A fővárosiak az első harmad utolsó öt percében voltak igazán veszélyesek, ám Duschek kapus vezérletével kihúzta a kritikus időszakot a DAB, így gól nélküli döntetlennel vonultak pihenőre a felek.

A térfélcserét követően újra jobban kezdtek a Bikák, akik Nageler szemfüles, kapu mögül ütött góljával (a találat megadását komoly videóbírózás előzte meg) végre előnyhöz jutottak, s hogy a hazai drukkerek kedve még jobb legyen, arról Hetényi Péter gondoskodott a alig egy perccel később (2-0). A zöldek láthatóan meg is zavarodtak, s helyzetüket nehezítette, hogy Orbán Attila emberhátrányból is betalált, így a 29. percben már 3-0-s hazai vezetést mutatott az eredményjelző.

A folytatásban mindkét gárda előtt több lehetőség adódott a gólszerzésre, ám egy kimaradt hazai ziccer utáni kontrából Könczei megtörte a fővárosiak gólcsendjét, majd a harmadik harmad derekán Fliszár is közelről vette be Duschek ketrecét, így bőven ígért izgalmakat a hajrá. Az utolsó percekben kétszer is emberhátrányba kerülő Acélbikák azonban jól védekeztek, s Odnoga üres kapura szerzett góljával végül 4-2-es, megérdemelt győzelmet arattak.

DAB – FTC 4-2 (0-0, 3-1, 1-1)

DAB: Duschek – Orbán 1, Mestyán (1), Nageler 1 (1), Izacky, Novotny, Hetényi 1, Skrypets, Borbás (1), Nagy, Azari (2), Lencsés, Hruby, Silló, Németh P., Odnoga 1, Erdélyi, Léránt, Török. Vezetőedző: David Musial.

FTC: Pleszkán – Tuominen, Hietamaki, Dubek, Fliszár 1, Szappanos (1), Jaborník, Korbuly, Könczei 1, Virág, Rafaj, Owen, Jászai, Németh A., Tendler, Shupe, Lengyel, Tóth, Farkas, Kovács (1), Bödök (1). Vezetőedző: Greg Lindqvist.

Leave a Reply

307 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic bhavadi1 Twitter Pic jamesant Twitter Pic akosp_99 Twitter Pic Greenter Twitter Pic funky_ma Twitter Pic reka2222 Twitter Pic CatalinZ Twitter Pic zsoka84
dunaujvarosiacelbikak
4
 Photos
231
 Followers
6
 Following
Több mint 36%-al nőtt az átlag nézőszám a hazai @erste_liga_hungary  alapszakasz mérkőzéseinken, 694-en látogattak ki átlagosan a Dunaújvárosi Jégcsarnokba, ez az Erste Liga negyedik legjobb adata! Köszönjük! 🙌
#dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztánJason Morgan idei mérlege az Erste Liga alapszakaszában: 5 vereség és 17 győzelem! Csak így tovább a középszakaszban is!
#dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztánHarmadikként zártuk az Erste Liga alapszakaszát, így tehát a középszakasz felsőházában leszünk érdekeltek, ahol a DVTK, a MAC és az UTE ellen játszunk majd egy oda-visszavágót a rájátszás előtt! 
#dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztánA mai naptól az Instagramon is követhettek minket! 
#dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán
Menu Title