Felnőtt hírek

Fontos DAB-siker az UTE ellen

Jól bírta a hajrát is, s végül 3-1-es győzelmet aratott a Dunaújvárosi Acélbikák együttese az UTE elleni dunaújvárosi találkozón.

Idei első győzelmére készült az Újpest ellen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely már a közelmúltban igazolt, de eddig csak edzéseken beöltöző Hári Norberttel a soraiban várta a lila-fehérek elleni péntek esti hazai összecsapását az Erste Ligában.

A találkozót azonban a fővárosiak kezdték valamivel erősebben, s bár igazán komoly helyzeteket nem tudtak kialakítani Duschek ketrece előtt, mégis ők játszottak némi mezőnyfölényben. A DAB hokisai az első hat-hét perc után kezdtek magukra találni, ám előbb Hruby balszerencsés kiállítása, majd egy rossz csere miatt kerültek emberhátrányba, s bár az elsőt még sikerült kivédekezni, a másodikat egy szépen kijátszott támadás végén Benk értékesítette a 15. percben (0-1). A harmad hajrájában volt lehetősége a mieinknek is a gólszerzésre, a meccs legnagyobb helyzetét azonban Hári éles szögből a kapuvasra ütötte, s hiába videózták vissza az esetet a játékvezetők, az eredmény nem változott.

Együttesünk helyzetét nehezítette, hogy rögtön a második felvonás elején vállsérülést szenvedett Mestyán István, így mindössze öt bekkje maradt a Bikáknak a folytatásra. Az átállás nem is ment könnyen, s az újpestiek többször is kijátszották a mieinket, de a remek formát mutató Duschek eszén szerencsére nem tudtak túljárni. Ahogy az első felvonásban, úgy ezúttal is a harmad derekán került némi fölénybe a Morgan-csapat, s Hári remek passzából Odnoga a 31. percben végre ki is egyenlített (1-1). A folytatásban több újpesti kiállítás miatt játszhatott fórban együttesünk, ám a vezető gólt nem sikerült megszerezni, így a záró etapra maradt a döntés.

A harmadik húsz percet a vendégek kezdték előnyben, de ekkorra rendezte sorait az Acélbikák alakulata, így a lilák sem tudtak igazán tudták próbára tenni Duscheket. A túloldalon Azari lövését védte bravúrral Sila, majd Turcotte ellen is bemutatta ugyanezt, s a harmad derekán egyértelműen a vendégek kapusa volt az, aki tartotta a csapatát. Az 56. percben a kapura törő Turcotte ellen csak szabálytalankodni tudott Varga, s a kiállításból Léránt lőtt fordulásból hatalmas gólt a bal felsőbe, így alig három perccel a meccs vége előtt végre a DAB állt közelebb a sikerhez (2-1). A hajrában kapusa helyett is mezőnyjátékost küldött jégre Szilassy Zoltán, ám a mieink remekül védekeztek, majd egy kiütött korongot Novotny csent el Kiss Dánieltől, majd az üres kapuba lőve állította be a 3-1-es dunaújvárosi sikert jelentő végeredményt.

DAB – UTE 3-1 (0-1, 1-0, 2-0)

DAB: Duschek – Erdélyi, Mestyán, Turcotte, Azari, Novotny 1, Orbán (1), Szkripec, Németh, Léránt 1, Izacky, Lencsés, Hruby, Silló, Odnoga 1, Nagy M., Makovics, Tanka, Borbás, Török, Hári (2). Vezetőedző: Jason Morgan.

UTE: Sila – Kiss R., Kiss D., Szalma, Cseter (1), Caladi, Huba (1), Pokornyi, Benk 1, Frolík, Ropret, Varga, Hegyi, Nemes, Becze, Sági, Schmál, Pápa, Dósa, Pichler, Turbucz. Vezetőedző: Szilassy Zoltán.

Jason Morgan: – Az első harmadban nem voltam elégedett a fizikai játékkal, de ahogy haladt a mérkőzés, egyre jobbak lettünk. Az összteljesítménnyel elégedett vagyok, Duschek produkciója pedig megsüvegelendő – kihúzott minket a csávából, amikor védelmi hibákat ejtettünk. Úgy gondolom, hogy Hári érkezése adott egy szikrát a támadójátékunknak, két gólt is előkészített, ez is hozzájárult a sikerünkhöz. Nagyon örülök a három pontnak!

Szilassy Zoltán: – A fegyelmezetlenségnek köszönhetően ment el ez a mai meccs a második harmadban. Sajnos a számos helyzetünkkel nem tudtunk élni, ezt pedig megbosszulta a DAB.

Leave a Reply

304 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic tothbarn Twitter Pic mathieuo Twitter Pic Warty199 Twitter Pic farkasis Twitter Pic Brigitta Twitter Pic Fanfacto Twitter Pic Golzsak Twitter Pic iambarba
dunaujvarosiacelbikak
82
 Photos
756
 Followers
13
 Following
MECCSNAP! Az egyik legnehezebb pályán, a Csíkszereda otthonában lép jégre a DAB! Szurkoljatok a piros-fehéreknek, hogy legyőzzék a tabella vezetőt. 
#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockeyMECCSNAP! A Brassó ellen lépnek jégre a Bikák idegenben ma este! Szurkoljatok itthonról is!

#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockeyHolnap a Brassó otthonában lép jégre a DAB. Iszonyatosan fontos pontokról dönt majd az a találkozó, úgyhogy otthonról is elkél majd a biztatás! 
#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockeySilló Arnold és Borbás Gergely értékelte a ma estét.

#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockeyEgy nagyon szoros meccset nyert végül a DEAC 4-3-ra. Sajnáljuk, mert újra sikerült visszajönni a mérkőzésbe és az egyenlítésre is volt esély... Folytatás jövő héten Brassóban.

#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockey2-2 a második harmad után! Tóth góljával egyenlítettünk egy őrült játékrészben! 
#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockeyAz első harmad után Dunaújvárosi Acélbikák - DEAC 1-2. A mieink gólját Uski ütötte! 
#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockeyÉles korik nélkül nehezebb lenne felszántani a jeget! 17:00-kor indul a DEAC elleni rangadó!

#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockey
Menu Title