Felnőtt hírek

Fontos DAB-siker az UTE ellen

Jól bírta a hajrát is, s végül 3-1-es győzelmet aratott a Dunaújvárosi Acélbikák együttese az UTE elleni dunaújvárosi találkozón.

Idei első győzelmére készült az Újpest ellen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely már a közelmúltban igazolt, de eddig csak edzéseken beöltöző Hári Norberttel a soraiban várta a lila-fehérek elleni péntek esti hazai összecsapását az Erste Ligában.

A találkozót azonban a fővárosiak kezdték valamivel erősebben, s bár igazán komoly helyzeteket nem tudtak kialakítani Duschek ketrece előtt, mégis ők játszottak némi mezőnyfölényben. A DAB hokisai az első hat-hét perc után kezdtek magukra találni, ám előbb Hruby balszerencsés kiállítása, majd egy rossz csere miatt kerültek emberhátrányba, s bár az elsőt még sikerült kivédekezni, a másodikat egy szépen kijátszott támadás végén Benk értékesítette a 15. percben (0-1). A harmad hajrájában volt lehetősége a mieinknek is a gólszerzésre, a meccs legnagyobb helyzetét azonban Hári éles szögből a kapuvasra ütötte, s hiába videózták vissza az esetet a játékvezetők, az eredmény nem változott.

Együttesünk helyzetét nehezítette, hogy rögtön a második felvonás elején vállsérülést szenvedett Mestyán István, így mindössze öt bekkje maradt a Bikáknak a folytatásra. Az átállás nem is ment könnyen, s az újpestiek többször is kijátszották a mieinket, de a remek formát mutató Duschek eszén szerencsére nem tudtak túljárni. Ahogy az első felvonásban, úgy ezúttal is a harmad derekán került némi fölénybe a Morgan-csapat, s Hári remek passzából Odnoga a 31. percben végre ki is egyenlített (1-1). A folytatásban több újpesti kiállítás miatt játszhatott fórban együttesünk, ám a vezető gólt nem sikerült megszerezni, így a záró etapra maradt a döntés.

A harmadik húsz percet a vendégek kezdték előnyben, de ekkorra rendezte sorait az Acélbikák alakulata, így a lilák sem tudtak igazán tudták próbára tenni Duscheket. A túloldalon Azari lövését védte bravúrral Sila, majd Turcotte ellen is bemutatta ugyanezt, s a harmad derekán egyértelműen a vendégek kapusa volt az, aki tartotta a csapatát. Az 56. percben a kapura törő Turcotte ellen csak szabálytalankodni tudott Varga, s a kiállításból Léránt lőtt fordulásból hatalmas gólt a bal felsőbe, így alig három perccel a meccs vége előtt végre a DAB állt közelebb a sikerhez (2-1). A hajrában kapusa helyett is mezőnyjátékost küldött jégre Szilassy Zoltán, ám a mieink remekül védekeztek, majd egy kiütött korongot Novotny csent el Kiss Dánieltől, majd az üres kapuba lőve állította be a 3-1-es dunaújvárosi sikert jelentő végeredményt.

DAB – UTE 3-1 (0-1, 1-0, 2-0)

DAB: Duschek – Erdélyi, Mestyán, Turcotte, Azari, Novotny 1, Orbán (1), Szkripec, Németh, Léránt 1, Izacky, Lencsés, Hruby, Silló, Odnoga 1, Nagy M., Makovics, Tanka, Borbás, Török, Hári (2). Vezetőedző: Jason Morgan.

UTE: Sila – Kiss R., Kiss D., Szalma, Cseter (1), Caladi, Huba (1), Pokornyi, Benk 1, Frolík, Ropret, Varga, Hegyi, Nemes, Becze, Sági, Schmál, Pápa, Dósa, Pichler, Turbucz. Vezetőedző: Szilassy Zoltán.

Jason Morgan: – Az első harmadban nem voltam elégedett a fizikai játékkal, de ahogy haladt a mérkőzés, egyre jobbak lettünk. Az összteljesítménnyel elégedett vagyok, Duschek produkciója pedig megsüvegelendő – kihúzott minket a csávából, amikor védelmi hibákat ejtettünk. Úgy gondolom, hogy Hári érkezése adott egy szikrát a támadójátékunknak, két gólt is előkészített, ez is hozzájárult a sikerünkhöz. Nagyon örülök a három pontnak!

Szilassy Zoltán: – A fegyelmezetlenségnek köszönhetően ment el ez a mai meccs a második harmadban. Sajnos a számos helyzetünkkel nem tudtunk élni, ezt pedig megbosszulta a DAB.

Leave a Reply

306 people follow dab_acelbikak

dunaujvarosiacelbikak
19
 Photos
575
 Followers
6
 Following
Ma este Csíkszeredában folytatódik a párharc, iszonyatosan fontos lesz a következő meccs! Szurkoljatok a Bikáknak! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #playoffsFebruár 20-án és 21-én, kedden és szerdán játssza első két Erste Liga negyeddöntő mérkőzését a Dunaújvárosi Acélbikák csapata az SC Csíkszereda ellen a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. Mindkét mérkőzés 18 órakor kezdődik! Ott lesztek??
#dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #quarterfinalsEldőlt: a Csíkszeredai Sportklub ellen negyeddöntőzünk! Február 20-án, kedden 18 órakor kezdünk Dunaújvárosban! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #playoffs #quarterfinalsMa délután 17 órától az Újpest vendégeskedik a Dunaújvárosi Jégcsarnokban! Jó lenne győzelemmel búcsúztatni a középszakaszt! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey
Fotó: @benbodaÓriási csata várható holnap a Tüskecsarnokban! Legutóbb itthon megvertük a MAC csapatát, de a fővárosból biztosan nehezebb lesz pontokkal hazatérni! Ti ott lesztek? #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey
Fotó: @benbodaFebruár 5-én, hétfőn 20 órától a DVTK Jegesmedvék csapatát fogadja a DAB! A MAC elleni győzelem után újabb óriási csatára van tehát kilátás! Minden szurkolásra szüksége lesz a fiúknak! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockeyÓriási győzelmet aratott a DAB a MAC ellen! Szép volt, fiúk! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #winAlig két óra és kezdünk! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockeyKészítsétek a torkokat és tenyereket, hiszen február 2-án, pénteken 18 órától kőkemény csatára van kilátás a Dunaújvárosi Jégcsarnokban: a MAC érkezik az Erste Liga középszakaszának következő fordulójában! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey
Menu Title