Felnőtt hírek

Fontos DAB-siker a Vasas ellen

Kétgólos hátrányból felállva aratott 4-3-es győzelmet a Vasas elleni hazai találkozón a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Nem várt könnyű feladat a DAB jégkorongozóira, ugyanis azok után, hogy az alsóház utolsó helyére csúsztak, a velük azonos pontszámmal álló Vasas ellen már muszáj volt győzniük ahhoz, hogy életben tartsák reményeiket a rájátszás elérésére.

Aktívabban is kezdték a meccsek a Bikák, ám nem tudtak túljárni Tóth kapus eszén sem egyenlő létszámban, sem emberelőnyben. A harmad derekához közeledve Jabornik távoli lövése utat talált a fővárosi ketrecbe, ám a játékvezetők nem látták a teljesen egyértelmű hazai találatot, s mivel visszanézni sem voltak hajlandóak az esetet, nem változott az eredmény. A fővárosiak is kihagytak azért egy fórt, ám a harmad hajrájában egymás után kapott három dunaújvárosi kiállításnak köszönhetően kettős előnybe kerültek, s mivel ezzel már élni tudtak, a 20. percben megszerezték a vezetést is (0-1).

A második felvonást újra a DAB kezdte erősebben, ám a 27. percben Lőczi éles szögből leadott lövése meglepte Garbaczot, így még nehezebb helyzetbe kerültek a hazaiak (0-2). A csapathoz a héten visszatért Huovinen a 31. percben szerencsére belőtt egy kipattanót, majd a 33. percben Saluga emberelőnyből végre egalizált, így kezdődhetett minden elölről (2-2). Nem sokáig mutatott azonban egált az eredményjelző, mert a 40. percben Azari vitt végig sikerrel egy szólót, így a záró etap előtt dunaújvárosi előnynek örülhettek a hazai drukkerek.

A harmadik húsz percben sokáig nem akart megszületni a negyedik Acélbika-találat, de az 51. percben Huovinen korongszerzése után a DAB kontrázhatott, s a finn légiós második gólja után már 4-2-re vezettek a Bikák. A hajrában kapusát lehozva próbált egyenlíteni a Vasas, s bár Turbucz révén a szépítés még összejött a fővárosiaknak, egalizálniuk már nem sikerült, így a hazaiak végül 4-3-ra megnyerték a meccset, s hat vereség után végre három pontnak örülhettek. Az Acélbikák ezzel feljöttek a tizedik helyre, s ugyan hátrányuk még továbbra is három pont a még továbbjutó helyen álló Vienna Capitals II. mögött, ezt vasárnap, a Gyergyói HK elleni hazai meccsen akár le is dolgozhatják a dunaújvárosi hokisok.

DAB – Schiller-Vasas HC 4-3 (0-1, 3-1, 1-1)

DAB: Garbacz – Lencsés, Franssila, Uski, Németh, Nagy M. (1), Hruby, Erdélyi (1), Tóth G., Iossafov, Azari 1 (1), Jabornik (1), Mestyán (1), Saluga 1, Dubek, Barna, Hüffner, Szabó, Huovinen 2 (1), Gulácsi, Makovics. Vezetőedző: Borbás Gergely.

Schiller-Vasas HC: Tóth K. B. – Bukor 1, Seregély, Szlama, Bödök, Schmál, Tornyai, Surányi, Lőczi 1 (1), Székely-Mádai (2), Turbucz 1, Fejes, Inglis, Csiki, Varga, Szlépka, Rózsa, Belényesi, Bálint, Gágyor. Vezetőedző: Ladányi Balázs.

Borbás Gergely: – Nehezen kezdődött számunkra a meccs. Dolgoztunk keményen, megvoltak a helyzeteink, de néhány fegyelmezetlenségből kettős hátrányba kerültünk, meg is kaptuk belőle a gólt az első harmad végén, ami mindig a legrosszabbkor jön. Szerencsére dolgoztunk tovább és mutatja, hogy van a csapatban potenciál, hogy fel tudtunk támaszkodni kétgólos hátrányból is. Ennek nagyon örülünk, de ettől függetlenül vannak még rossz szokásaink, amiket szeretnénk elhagyni, meg természetesen jók is, amiket szeretnénk megtartani. A három pont nagyon jól jött, de túl kell lépni rajta, mert holnap már jön a következő megmérettetés!

Ladányi Balázs: – Feltámasztottuk a halottat. Az első két harmadban az történt, amit többé-kevésbé szerettünk volna. Megvoltak a lövések és az esély is arra, hogy lezárjuk a meccset. Ehelyett egyéni hibákból felhoztuk a hazaiakat, akik megfordították az eredményt és ebből már nem tudtunk felállni.

Leave a Reply

295 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic VankariK Twitter Pic feherzso Twitter Pic Csozo2 Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI Twitter Pic frankban Twitter Pic LonaBamb
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found