Felnőtt hírek

Felsőházat érő DAB-siker

Óriási küzdelemben, Nagy Márk mesterhármasának köszönhetően győzte le a Brassót 3-2-re a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Rendkívül fontos mérkőzés várt ma este a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatára, mely a Brassó ellen korcsolyázott jégre hazai környezetben az Erste Liga alapszakaszában. Ahhoz, hogy a dunaújvárosiak bebiztosítsák felsőházas helyüket, mindenképpen a rendes játékidőben kellett volna legyőzniük ellenfelüket, ami nem ígérkezett könnyű feladatnak, különösen úgy nem, hogy Hüffner, Izacky és Novotny játékára sem számíthatott Jason Morgan vezetőedző.

A DAB azonban erősen kezdett, több tiszta helyzetet is kialakított a vendégek ketrece előtt, s bár ezekkel ekkor még nem tudtak élni az Acélbikák, a 9. percben Nagy Márk óriási lövése már Polc kapusnak is sok volt (1-0). A bekapott gól után magára talált a vendégcsapat, így Duscheknek is akadt dolga rendesen, ám egy védelmi megingást követően Molnár egyenlített a 19. percben, a látottak alapján nem érdemtelenül (1-1).

A második felvonás meglehetősen csapkodó játékot hozott, mert mindkét oldalon igen sok volt a technikai hiba. Ez inkább az Acélbikák teljesítményén hagyott mélyebb nyomot, mert támadásban és védekezésben is sok volt a bosszantó megoldás, a rossz passz, az átvételi hiba, s ha sikerült is szembe kerülni Polc kapussal, rendre a vendégek hálóőre nyerte meg a párharcokat. A harmad hajrájában Duschek védett még két nagyot, de az eredmény már nem változott, így a harmadik harmadnak is egálról vágtak neki a felek.

A záró húsz percet viszont kiválóan kezdték a Bikák, Nagy Márk szólójával ismét visszaszerezték az előnyt, majd a 47. percben újra a dunaújvárosiak fiatal csatára volt eredményes, s ekkor úgy tűnt, hogy bedarálja ellenfelét a DAB (3-1). Volt is erre lehetősége a hazaiaknak, ám ezt követően sorozatban hagyták ki helyzeteiket, s ahogy az ilyenkor lenni szokott, egy ellentámadás végén a Brassó szépíteni tudott (3-2). A mérkőzés hajrája hatalmas izgalmakat hozott, a vendégek kapusuk helyett is mezőnyjátékost küldtek a jégre az utolsó két percben, s bár a Bikák két üres kapus helyzetet is kihagytak, végül sikerült megőrizniük minimális előnyüket, s 3-2-es győzelmüknek köszönhetően bejutottak az Erste Liga felsőházába.

DAB – ASC Corona Brasov 3-2 (1-1, 0-0, 2-1)

DAB: Duschek – Erdélyi, Mestyán, Becze, Léránt, Azari, Skrypets, Orbán (1), Odnoga, Turcotte, Hári, Lencsés, Hruby, Silló, Nageler, Nagy M. 3, Németh, Török, Tanka. Vezetőedző: Jason Morgan.

Brassó: Polc – Filip, Ölander, Walls, MacMillan, Mihály Á., Sirokovs (1), Nagy I., Saluga, Tranca (1), Zabludovszkij 1, Bors, Jemeljanyenko, Molnár 1, Bíró G., Bíró M. (1), Imecs, Bíró O., Mihály E., Zsók, Péter. Vezetőedző: Julius Pénzes.

 
Jason Morgan: – Az első két harmadban túl szépen akartunk játszani. Jól kezdtük a meccset, aztán amikor Márk betalált, azt gondoltuk, hogy könnyebb lesz, ebből adódott, hogy túlkombináltuk a helyzeteinket. Az első két sora a Brassónak nagyon jó erőkből áll, könnyen megbosszulják az ilyen hibákat. A második harmad után beszéltem a három kapitánnyal és elmondtam nekik, hogy elfogadhatatlan a játékunk két harmad után, és fogják meg a meccset. Szerencsére ez sikerült. Bár a vége szoros volt, és megpróbáltak mindent, de voltak kiváló teljesítmények a mi oldalunkon. Nagy Márk három gólja, illetve az a komplett sor, valamint Duschek a kapuban mind mind hozzájárult a sikerhez. 

Strenk Hunor: – Szoros meccs volt, mindkét fél nyerhetett volna, közönségszórakoztató játék volt. Az új edző utasításait megpróbálta a csapat minél jobban betartani, de a győzelmek sajnos még hiányoznak!

Leave a Reply

306 people follow dab_acelbikak

dunaujvarosiacelbikak
19
 Photos
575
 Followers
6
 Following
Ma este Csíkszeredában folytatódik a párharc, iszonyatosan fontos lesz a következő meccs! Szurkoljatok a Bikáknak! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #playoffsFebruár 20-án és 21-én, kedden és szerdán játssza első két Erste Liga negyeddöntő mérkőzését a Dunaújvárosi Acélbikák csapata az SC Csíkszereda ellen a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. Mindkét mérkőzés 18 órakor kezdődik! Ott lesztek??
#dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #quarterfinalsEldőlt: a Csíkszeredai Sportklub ellen negyeddöntőzünk! Február 20-án, kedden 18 órakor kezdünk Dunaújvárosban! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #playoffs #quarterfinalsMa délután 17 órától az Újpest vendégeskedik a Dunaújvárosi Jégcsarnokban! Jó lenne győzelemmel búcsúztatni a középszakaszt! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey
Fotó: @benbodaÓriási csata várható holnap a Tüskecsarnokban! Legutóbb itthon megvertük a MAC csapatát, de a fővárosból biztosan nehezebb lesz pontokkal hazatérni! Ti ott lesztek? #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey
Fotó: @benbodaFebruár 5-én, hétfőn 20 órától a DVTK Jegesmedvék csapatát fogadja a DAB! A MAC elleni győzelem után újabb óriási csatára van tehát kilátás! Minden szurkolásra szüksége lesz a fiúknak! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockeyÓriási győzelmet aratott a DAB a MAC ellen! Szép volt, fiúk! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #winAlig két óra és kezdünk! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockeyKészítsétek a torkokat és tenyereket, hiszen február 2-án, pénteken 18 órától kőkemény csatára van kilátás a Dunaújvárosi Jégcsarnokban: a MAC érkezik az Erste Liga középszakaszának következő fordulójában! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey
Menu Title