Felnőtt hírek

Fájó hazai vereség

A játék minden elemében rengeteget hibázott, így sima, 4-1-es vereséget szenvedett a Csíkszereda elleni hazai mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák csapata.

Az Vienna Capitals II elleni 7-2-es sikert követően ma újra hazai környezetben korcsolyáztak jégre a DAB hokisai, akik ezúttal a sereghajtó, de jó erőkből álló Csíkszeredát látták vendégül. Ugyan David Musial vezetőedző már számíthatott a ma igazolt Mestyán Istvánra, akitől a védelem további stabilizálását várta a szakember, a vendégek már második perc legelején kihasználtak egy méretes hibát, s Bíró Tamás góljával igen korán meg is szerezték a vezetést (0-1). Erre még viszonylag jól reagáltak a Bikák, akik igyekeztek nyomás alá helyezni ellenfelüket, s bár Pacl kapusnak is akadt védenivalója, nem volt érdemtelen Orbán egyenlítő találata a 17. perc derekán (1-1).

A fordulás után mindkét gárda a rosszabbik arcát mutatta, rengeteg volt a gyenge passz, rendre rossz megoldásokat hoztak a játékosok, s bár ebből adódóan több lehetőség is akadt mindkét oldalon, a ketrecek előtt csak a kapusok nem hibáztak. A játékrész elején a vendégek, a harmad derekától a DAB került többször is emberelőnybe, de a mieink fórjátéka ma sajnos tragikus volt, sem szimpla, sem kettős előnyből nem sikerült még igazából kaput sem találni, nemhogy gólt. A harmad hajrájában már szinte mindenki a szünetet várta, legalábbis a hazai játékosok közül, mert Fabus lövése után Valchar lőhetett senkitől sem zavartatva az addig remeklő Pacl kapujába az utolsó másodpercben, így a Csíkszereda várhatta jobb helyzetben a záró etapot.

A harmadik húsz perc elején úgy tűnt, hogy magukra találnak az Acélbikák, ám ez csak pillanatnyi fellángolás volt, a folytatásban is maximálisan a vendégek akarata érvényesült. Úgy meg különösen, hogy saját harmadukban óriási hibákat követtek el a hazai játékosok, s mikor Valchar megszerezte második találatát is a 48. percben, már érezhető volt, hogy nincs visszaút (1-3). Mentek ugyan előre, de igazából csak kínlódtak az Acélbikák, akik az 58. percben megkapták a negyediket is, így végül sima, 4-1-es vereséget szenvedtek a hibákat könyörtelenül kihasználó erdélyiektől.

DAB – SC Csíkszereda 1-4 (1-1, 0-, 0-2)

DAB: Pacl – Orbán 1, Skrypets, Tanka, Nagy (1), Török, Hetényi, Léránt (1), Azari, Novotny, Izacky, Lencsés, Hruby, Vrana, Nageler, Borbás, Mestyán, Odnoga, Silló, Németh. Vezetőedző: David Musial.

SC Csíkszereda: Onodi – Papp, Belov (1), Valchar 2 (1), Taratukhin, Antal 1, Salló, Brnák, Bíró 1, Fabus (2), Fodor, Gecse, Farkas (1), Rokaly Sz., Casaneanu, Molnár, János, Győrfy, Egyed, Rokaly N., Sándor. Vezetőedző: Leo Gudas.

 
David Musial: – Az első két harmadban jól játszottunk, megvoltak a lehetőségeink, de aztán kihagytunk egy kettős előnyt és a középső játékrész vége előtt egy másodperccel kaptunk be egy gólt. A harmadik harmadban nem tudom, mi történt, de semmi nem sikerült, sajnos ilyen a sport, vannak jobb és rosszabb napok – ez most egyértelműen az utóbbi kategóriába esik. Nem szabad ezzel a mérkőzéssel tovább foglalkoznunk, a következő kihívásra kell koncentrálnunk, de az biztos, hogy a mai teljesítménnyel nem lehetünk elégedettek.
 
Leo Gudas: – Nagyon örülök a győzelemnek és a három pontnak. Szerintem nagyon jó meccset játszott a két csapat, mi sokat korcsolyáztunk és dolgoztunk – ennek a mai estén meg is lett az eredménye.

Leave a Reply

303 people follow dab_acelbikak

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Menu Title