Felnőtt hírek

Elkezdődött a közös felkészülés

Konditermi edzésekkel kezdte meg közös nyári felkészülését felnőtt csapatunk, melynek tagjai jövő héten már a jégen is készülhetnek az új szezon kihívásaira.

Pár játékos ugyan még nem érkezett meg, de elkezdte közös nyári munkáját felnőtt együttesünk. A felkészülés első szakaszában még konditermi gyakorlatok várnak az együttes tagjaira, ám mint azt ifjabb Azari Zsolt elmondta, a jövő hét elejétől már a jégen készülhetnek tovább a 2016/2017-es MOL Liga szezon kihívásaira. Lee Gilbert vezetőedző nagyon komoly felkészülési programot állított össze, melyben a napi két jeges gyakorlás mellett négy edzőmérkőzés is szerepel, hogy a szeptemberi 10-én kezdődő tétmeccsek sorozatának már a lehető legjobb állapotban vághasson neki a csapat.

Ehhez persze elengedhetetlen az, hogy fizikálisan is a legjobb formájukat hozzák az együttes tagjai, s ennek elérésében nagyon komoly szerepe van Somogyi Szabolcsnak, csapatunk erőnléti edzőjének. Mint azt a fiatal szakembertől megtudtuk, a nyári felkészülés alatt fizikálisan is csúcsra kell járatni a hokisokat, s a szezon közben arra kell a legjobban odafigyelni, hogy megtartsák azt a szintet, amit az alapozás alatt elértek.

“Az első héten egyelőre nincsen jegünk, így szárazon dolgozunk, az első két napon egy-másfél órás kis bevezető edzésekkel kezdtünk, hogy mindent átdolgozzunk, de holnaptól már sokkal keményebb kardiós és erőfejlesztő munka vár a csapat tagjaira. Jövő héttől lesz még érdekesebb a helyzet, hiszen a jeges edzések kezdetével azért már változatosabb lesz a mi munkánk is. Folyamatosan egyeztetünk Lee Gilbert vezetőedzővel, megbeszéljük azt, hogy milyen típusú munkát fognak elvégezni a srácok a jégen, s ahhoz igazítjuk a konditermi gyakorlatokat. A hét elején mindig nehezebb súlyokkal dolgozunk, ott lesznek az erőteljesebb kardió részek is, majd fokozatosan könnyítünk a feladatokat. Ez nem csak a különböző hetekre, hanem a nyári alapozásra is igaz, hiszen minél távolabb vagyunk a bajnokság kezdetétől, annál több az állóképességi és erőfejlesztő rész, s ahogy közeledünk a nyitányhoz, úgy tesszük át a hangsúlyt az erő-állóképeségre, gyorsaságra és gyorsaság fejlesztésére. A szezon kezdetéig elérünk így egy bizonyos szintet, s az idényben arra kell a legnagyobb figyelmet szentelnünk, hogy ezt a szintet folyamatosan meg tudjuk tartani. Ez nem könnyű, mert figyelnünk kell azt, hogy mennyi mérkőzésünk van egy-egy héten, fizikálisan mennyit bírnak a játékosok, éppen ezért rendkívül fontos szerepe lesz a személyes edzésprogramnak, s emellett nagyon oda kell figyelni a helyes táplálkozásra, az életmódra is. Persze nem egyszerű a játékosok helyzete sem, egy ilyen sűrű szezonban nagyon sok stressz éri őket, egymást követik a mérkőzések, melyeken a maximumot kell nyújtani, szóval nem csak a fizikai, hanem a szellemi terhelésre is oda kell figyelni, ezért olykor ki kell rángatni őket a már megszokott helyzetből, egy-egy játékosabb edzéssel, focival, boksszal igyekszünk oldani bennük a feszültséget” – árulta el a szakember.

Leave a Reply

298 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic VankariK Twitter Pic feherzso Twitter Pic Csozo2 Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI Twitter Pic frankban Twitter Pic LonaBamb
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Menu Title