Felnőtt hírek

Egyenlítettünk – a hetedik meccs dönt!

Óriásit küzdött, s büntetőlövésekkel aratott 5-4-es győzelemmel egyenlítette ki az UTE elleni párharcot a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A MOL Liga negyeddöntőjének hatodik meccsét játszotta ma este az Újpest ellen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, melynek mindenképpen nyernie kellett hazai pályán ahhoz, hogy maradjon esélye a továbbjutásra. Ehhez képest az újpestiek kezdték jobban az összecsapást, s a sorozatban már sokadik méretes dunaújvárosi védelmi hibát kihasználva Csanyi góljával a 9. percben megszerezték a vezetést (0-1). A DAB ugyan igyekezett felpörögni, de a vendégek könnyedén megszűrték a hazai támadásokat, így előnyüket a szünetig meg is tartották.

A második felvonás elején emberelőnybe kerültek az Acélbikák, ám egyenlítő találatukhoz kellett Huba nagy hibája is, aki egy elejtett botot ütött egy korongot birtokló dunaújvárosi támadó elé, mire a játékvezetők büntetőt ítéltek. A rávezetést Becze végezte el, s egy remek lövéssel mattolta is Sila kapust, ám túl sokáig nem örülhettünk a döntetlennek, mert egy perccel később Ropret verte át a hazai védelmet, majd pontosan kilőtte a bal felsőt (1-2). Küzdött, hajtott a DAB, több lehetőség is adódott az Acélbikák előtt, ám ezekkel nem tudtak élni, igaz a túloldalon Duschek sem unatkozott.

Az újabb találatra a 43. percig kellett várni, mikor Sikorcin már kétgólosra növelte a lilák előnyét, de Cseter egy percen belül válaszolt, így továbbra sem dőlt el még a meccs (2-3). Főleg úgy nem, hogy két újpesti szabálytalanság után is fórban játszhattak a mieink, akik Hudec közeli lövésével megszerezték harmadik góljukat is, így kezdődhetett minden elölről (3-3). A harmadik hazai találat után előbb Nagy Márkot, majd a második hazai gól szerzőjét állították ki, s bár az első hátrányt még kivédekezte a DAB, a másodikat már nem tudta, s Ropret második góljával az 56. percben ismét magához ragadta az előnyt a vendégcsapat (3-4). A Bikák azonban nem adták fel, erre is volt válaszuk, s Hudec második találatával újra egalizáltak, így jöhetett a hosszabbítás.

A ráadásban könnyen eldönthette volna a DAB a mérkőzést, ám Becze szólóját hatalmas bravúrral védte Sila, majd egy kapu előtti kavarodás végén fogott újra hatalmasat a vendégek hálóőre, aki ebben az időszakban egyértelműen meccsben tartotta csapatát. A hosszabbításban azonban nem született újabb találat, így büntetőlövések döntötték el az összecsapást. A rávezetések első három körében egyik csapat játékosai sem tudtak kapuba találni, ám a negyedik pár elején Dansereau nem hibázott, s mivel a túloldalon Duschek védte Ropret próbálkozását, így 5-4-re az Acélbikák nyerték a mérkőzést, így hetedik meccsre mentették a párharcot, mely vasárnap az Újpesti jégcsarnokban dől majd el végleg.

DAB – UTE 5-4 (0-1, 1-1, 3-2, 0-0, 1-0) – büntetőkkel

DAB: Duschek, Hüffner, Ölander, Azari, Cseter 1, Dansereau 1, Hudec 2, Ladygin, Becze 1 (1), Borbás (2), Kaszkov (1), Lencsés, Hruby, Németh, Nagy, Odnoga, Lévai, Török, Magosi, Tanka. Vezetőedző: Heikki Malkia.

UTE: Sila, Huba, Kiss, Nemes, Pápa, Tóth, Nagy N., Hegyi, Benk (1), Hebar (1), Ropret 2, Kovács, Nagy R. (1), Sikorcin 1, Frolík (2), Csányi 1 (1), Szalma, Turbucz, Dömötör, Dósa, Gröschl. Vezetőedző: Szilassy Zoltán.

Leave a Reply

307 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic bhavadi1 Twitter Pic jamesant Twitter Pic akosp_99 Twitter Pic Greenter Twitter Pic funky_ma Twitter Pic reka2222 Twitter Pic CatalinZ Twitter Pic zsoka84
dunaujvarosiacelbikak
4
 Photos
231
 Followers
6
 Following
Több mint 36%-al nőtt az átlag nézőszám a hazai @erste_liga_hungary  alapszakasz mérkőzéseinken, 694-en látogattak ki átlagosan a Dunaújvárosi Jégcsarnokba, ez az Erste Liga negyedik legjobb adata! Köszönjük! 🙌
#dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztánJason Morgan idei mérlege az Erste Liga alapszakaszában: 5 vereség és 17 győzelem! Csak így tovább a középszakaszban is!
#dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztánHarmadikként zártuk az Erste Liga alapszakaszát, így tehát a középszakasz felsőházában leszünk érdekeltek, ahol a DVTK, a MAC és az UTE ellen játszunk majd egy oda-visszavágót a rájátszás előtt! 
#dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztánA mai naptól az Instagramon is követhettek minket! 
#dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán
Menu Title