Felnőtt hírek

Egy szezon margójára

A Dunaújvárosi Acélbikák csapata állva esett el: nincs mit szégyellnie a játékosoknak, emelt fővel, óriási harc után búcsúztak hét meccs után a MOL Liga idei rájátszásától. Összegezzünk.
 
Először is meg kell említenünk, hogy ennyire kiegyensúlyozott, kőkemény, szoros csatákat hozó bajnokságot régen láttunk. Főként igaz ez a rájátszásra, ahol négyből három párharc csak a legutolsó, hetedik mérkőzésen dőlt el – ebből egy a hosszabbítás utolsó percében, egy pedig mindössze egyetlen gólos különbséggel. Nagy öröm ez, hiszen ettől telnek meg a lelátók, az izgalom, a szoros meccsek adrenalingőzös hangulata az a plusz, ami a sportértékhez hozzá tud tenni. Amikor kétezer ember fojtja vissza a lélegzetét egy szólónál, hogy egyként ugorjanak fel, ha rezzen a háló, amikor szurkolók százai biztatják a csapatot hosszú perceken keresztül torkuk szakadtából, hetedik játékosként egy-egy hullámvölgynél, vagy amikor egy győztes büntetőpárbaj végén felrobban a csarnok és egyként örülünk a sikernek. 
 
Rég nem látott érdeklődés mellett zajlott a rájátszás: Dunaújvárosban is tömött lelátók fogadták a lilákat, Újpesten pedig tízéves rekord dőlt meg a nézőszámok tekintetében. Már ez egy óriási hozadéka ennek a szezonnak.
 
Meg persze az, hogy újra hajtós, brusztolós, utolsó leheletig küzdő Acélbikákat láthattunk a jégen, akik például kétgólos hátrányból felállva hárítottak meccslabdát otthon a hatodik mérkőzésen. A negyeddöntőben nyújtott teljesítmény az, amire közhelyesen azt szokták mondani: “így ki lehet kapni”. Persze nem örülünk neki, és amikor 57 másodperccel a hosszabbítás vége előtt Ropret zseniális lövésével véget ért a menetelés közel sem voltunk ennyire pozitívak – de néhány nap távlatából visszatekintve igenis büszkék lehetünk. 
 
Adott volt egy szlovén és magyar válogatottakkal bőven teletűzdelt Újpest, akinek a kerete jóval mélyebb volt, mint a miénk. Három helyezéssel végeztek előttünk a tabellán – még ha ez pontok tekintetében nem is volt olyan óriási szakadék. Ennek ellenére a mieink megfogták a munka nehezebb végét és kíméletlenül megleptek mindenkit egy idegenbeli majd hazai sikerrel. A 9-4-es idegenbeli pofon aztán visszahúzott mindenkit a realitás talajára – bár ott is inkább egyéni, s főleg könnyen elkerülhető hibákkal hagytuk lélegzethez jutni az UTE-t. Jött egy újabb hihetetlenül szoros, 2-3-as otthoni zakó, majd egy szintén egygólos újpesti győzelem. Ezután következett a már említett hazai büntetőkkel elért DAB siker, majd a hosszabbításban hideg zuhanyként a nyakunkba zúduló vereség.
 
Örülünk, örülünk, hogy tisztesen helytálltunk, de azért egy kicsit keserű is a szánk íze. Lehetne itt a lilák mélyebb keretéről, és a jobb fizikális állapotáról hozsannázni, ugyanakkor mégis úgy érezzük, hogy ebben a párharcban benne volt a továbbjutás. Ha csak egy kicsit kevesebb könnyű, elkerülhető gólt engedtünk volna az ellenfélnek, meg persze, ha egy kicsit több szerencse áll mellénk… Na de tudjuk: “ha”-val nem kezdünk mondatot sportok esetén. 
 
A nagy kérdés most az, hogy mennyire sikerül egyben tartani a gárdát, hiszen mint mondtuk is: rég láttunk ennyire harcos és ütőképes Acélbikákat a jégen. Mi mindenesetre köszönjük, hogy szívüket-lelküket kitették a csapatért és a szurkolókért a srácok – gyönyörű emlékekkel búcsúzhatunk a szezontól. S természetesen köszönjük a szurkolóinknak is, hogy fáradtságot és energiát nem kímélve támogatták a csapatot, Újpesten nem egyszer hazai hangulatot teremtettek, itthon pedig rég nem látott létszámban töltötték fel a csarnokot. 
 
Öt hosszú hónap és újra jégre lép a DAB – addig is szorítsunk a magyar válogatottért áprilisban, s reménykedjünk, hogy ugyanilyen harapós, hajtós, szerethető csapatunk lesz a következő idényben is!
 
Szép volt, fiúk!
 
-Boda Bence-

Leave a Reply

306 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic jeunesse Twitter Pic SzilardU Twitter Pic log511 Twitter Pic arpad122 Twitter Pic _fdanka_ Twitter Pic jamesant Twitter Pic akosp_99 Twitter Pic greenter
dunaujvarosiacelbikak
19
 Photos
557
 Followers
6
 Following
Ma este Csíkszeredában folytatódik a párharc, iszonyatosan fontos lesz a következő meccs! Szurkoljatok a Bikáknak! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #playoffsFebruár 20-án és 21-én, kedden és szerdán játssza első két Erste Liga negyeddöntő mérkőzését a Dunaújvárosi Acélbikák csapata az SC Csíkszereda ellen a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. Mindkét mérkőzés 18 órakor kezdődik! Ott lesztek??
#dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #quarterfinalsEldőlt: a Csíkszeredai Sportklub ellen negyeddöntőzünk! Február 20-án, kedden 18 órakor kezdünk Dunaújvárosban! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #playoffs #quarterfinalsMa délután 17 órától az Újpest vendégeskedik a Dunaújvárosi Jégcsarnokban! Jó lenne győzelemmel búcsúztatni a középszakaszt! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey
Fotó: @benbodaÓriási csata várható holnap a Tüskecsarnokban! Legutóbb itthon megvertük a MAC csapatát, de a fővárosból biztosan nehezebb lesz pontokkal hazatérni! Ti ott lesztek? #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey
Fotó: @benbodaFebruár 5-én, hétfőn 20 órától a DVTK Jegesmedvék csapatát fogadja a DAB! A MAC elleni győzelem után újabb óriási csatára van tehát kilátás! Minden szurkolásra szüksége lesz a fiúknak! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockeyÓriási győzelmet aratott a DAB a MAC ellen! Szép volt, fiúk! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #winAlig két óra és kezdünk! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockeyKészítsétek a torkokat és tenyereket, hiszen február 2-án, pénteken 18 órától kőkemény csatára van kilátás a Dunaújvárosi Jégcsarnokban: a MAC érkezik az Erste Liga középszakaszának következő fordulójában! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey
Menu Title