Felnőtt hírek

Egy álommal kevesebb

Rengeteget tett a győzelemért, ám a hosszabbításban kapott góllal 3-2-re kikapott együttesünk a MOL Liga negyeddöntőjének hetedik, utolsó mérkőzésén.

A pénteki, hazai pályán aratott 5-4-es sikerrel kivívta a hetedik meccs jogát az UTE elleni MOL Liga negyeddöntőben a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely ma este fél héttől a lila-fehérek otthonában igyekezett megtenni mindent azért, hogy továbbjusson a sorozat legjobb négy együttese közé. Természetesen ez volt a célja a vendéglátóknak is, s mivel itt már tartalékolásnak és hibázásnak nem volt helye, rendkívül izgalmas hatvan perc várt a felekre.

Ahogy várható volt, rengeteg dunaújvárosi szurkoló látogatott el az Újpesti Jégcsarnokba, s nagy örömükre az Acélbikák kezdték jobban, eredményesebben a meccset, mert egy újpesti korongvesztést követően Cseter adott remek átadást Dansereau-nak, aki remek lövéssel bőrözte be Silát, így már a hatodik percben megszerezte a vezetést a DAB (0-1). A gól után azonnal igyekezett sebességet váltani az UTE, s a következő öt-hat percben be is szorította a Bikákat, s Duscheknek több alkalommal is játékba kellett avatkoznia, hogy megőrizze kapuját a góltól. A játékrész derekától viszont egyértelműen a mieink akarata érvényesült, több nagyon komoly helyzetet is kidolgoztak a Bikák, ám vagy Sila védett bravúrral, vagy az irányzékba csúszott hiba, így nem tudta növelni előnyét együttesünk. A 18. percben előbb szimpla, majd nem sokkal később sajnos kettős fórba került az Újpest, mely utóbbival már élni is tudott, s a 20. perc legelején Sikorcin találatával kiegyenlített, így 1-1-es állással vonultak az első pihenőre a felek.

A második harmad eleje ismét a mieinkről, illetve sajnos Sila kapusról szólt, hiszen az első hat percben két dunaújvárosi kapuvas, valamint a hazai hálóőr bravúrjai kellettek ahhoz, hogy ne vegye vissza az előnyt együttesünk. A 27. percben Ladygin kiállítása megtörte a mieink lendületét, újra védekezni kellett az eredmény őrzéséért, de ezt a fórt szerencsére nem tudta gólra váltani az UTE. A 29. percben megkapta első előnyét a DAB is, de a mieink sem használták ki fórjukat, igaz, miután kiegészült a hazai csapat, Hudec került ziccerbe, ám Sila ismét hárított. A 33. percben egy támadáson belül két gólt is szerezhettek volna a Bikák, ám ezúttal sem sikerült átgyömöszölni Sila alatt a pakkot, egyértelműen a szlovén portás volt ebben az időszakban csapata legjobbja. A túloldalon Duscheknek is figyelnie kellett azért, s ugyan egy-két újpesti próbálkozásnál azért a DAB drukkereinek vérnyomása is megugrott, az eredmény a második felvonás végére sem változott.

A harmadik felvonásból alig telt el három perc, mikor másodszor is emberelőnybe kerültek a mieink, s bár sokáig nem sikerült felállniuk az ellenfél harmadában, a kiállítás második felében már több lehetőségük is volt sőt, nem sokkal azelőtt, hogy kiegészült volna az UTE, Dansereau zúdította a bal felsőbe a korongot hatalmas erővel, újból megszerezve ezzel a vezetést a Bikáknak (1-2). Azonnal sietősebb lett az Újpestnek, nagyon meleg pillanatokat éltek át játékosaink, de Duschek rendre megálljt parancsolt a hazai támadásoknak. Egészen az 55. percig, mikor Csanyi már mattolta a DAB hálóőrét, így kezdődhetett minden elölről (2-2). A második hazai gól után azonnal emberhátrányba kerültek a mieink, de önfeláldozó védekezéssel kihúzták a kritikus időszakot, így a hatodik meccshez hasonlóan jöhetett a hosszabbítás.

A ráadásban mindkét gárda előtt adódtak lehetőségek, egy emberelőnynek köszönhetően az Újpest előtt nagyobbak is, de egészen a véghajráig úgy tűnt, hogy ezúttal is büntetők döntik el a párharcot. Alig egy perccel a hosszabbítás vége előtt azonban Ropret szánta el magát lövésre a DAB harmadának közepéről, s a próbálkozás meglepte Duschek kapust, a bal felsőbe vágódó korong sajnos az Újpest továbbjutását, s egyben a mieink szezonjának végét is jelentette. Acélbikáink ma is hatalmasat küzdöttek, egy kicsit szerencse hiányzott számukra a továbbjutáshoz.

UTE – DAB 3-2 (1-1, 0-0, 1-1, 1-0) – hosszabbítás után

UTE: Sila – Huba (1), Kiss D., Nemes, Tóth, Pápa, Nagy N., Hegyi, Hebar, Sikorcin 1 (1), Ropret 1, Kovács, Nagy R., Frolik (1), Benk (1), Csanyi 1, Turbucz, Virág, Dömötör, Gröschl, Dósa. Vezetőedző: Szilassy Zoltán.

DAB: Duschek – Hüffner, Ölander (1), Dansereau 2, Cseter (1), Azari (2), Hudec, Ladygin, Becze, Borbás, Kaszkov, Lencsés, Hruby, Németh, Nagy M., Odnoga, Lévai, Magosi, Léránt, Török, Tanka. Vezetőedző: Heikki Malkia.

Leave a Reply

306 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic jeunesse Twitter Pic SzilardU Twitter Pic log511 Twitter Pic arpad122 Twitter Pic _fdanka_ Twitter Pic jamesant Twitter Pic akosp_99 Twitter Pic greenter
dunaujvarosiacelbikak
19
 Photos
557
 Followers
6
 Following
Ma este Csíkszeredában folytatódik a párharc, iszonyatosan fontos lesz a következő meccs! Szurkoljatok a Bikáknak! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #playoffsFebruár 20-án és 21-én, kedden és szerdán játssza első két Erste Liga negyeddöntő mérkőzését a Dunaújvárosi Acélbikák csapata az SC Csíkszereda ellen a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. Mindkét mérkőzés 18 órakor kezdődik! Ott lesztek??
#dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #quarterfinalsEldőlt: a Csíkszeredai Sportklub ellen negyeddöntőzünk! Február 20-án, kedden 18 órakor kezdünk Dunaújvárosban! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #playoffs #quarterfinalsMa délután 17 órától az Újpest vendégeskedik a Dunaújvárosi Jégcsarnokban! Jó lenne győzelemmel búcsúztatni a középszakaszt! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey
Fotó: @benbodaÓriási csata várható holnap a Tüskecsarnokban! Legutóbb itthon megvertük a MAC csapatát, de a fővárosból biztosan nehezebb lesz pontokkal hazatérni! Ti ott lesztek? #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey
Fotó: @benbodaFebruár 5-én, hétfőn 20 órától a DVTK Jegesmedvék csapatát fogadja a DAB! A MAC elleni győzelem után újabb óriási csatára van tehát kilátás! Minden szurkolásra szüksége lesz a fiúknak! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockeyÓriási győzelmet aratott a DAB a MAC ellen! Szép volt, fiúk! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #winAlig két óra és kezdünk! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockeyKészítsétek a torkokat és tenyereket, hiszen február 2-án, pénteken 18 órától kőkemény csatára van kilátás a Dunaújvárosi Jégcsarnokban: a MAC érkezik az Erste Liga középszakaszának következő fordulójában! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey
Menu Title