Felnőtt hírek

Csak két pont jutott

A rendes játékidő hajrájában elkövetett fegyelmezetlenségei miatt csak a hosszabbításban tudta legyőzni csapatunk a Vasast.

A sereghajtó Schiller-Vasas vendégeként folytatta az Erste Liga küzdelmeit ma este 18:40-től a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely annak ellenére is favoritként várta a fővárosi mérkőzést, hogy legutóbbi nyolc mérkőzéséből hatot elveszített. Könnyű meccsre persze nem számíthattak a mieink, ám mint azt Borbás Gergely megbízott edző elárulta a kezdés előtt elárulta, amennyiben hatvan percen keresztül tudnak koncentrálni, akkor nem okozhat gondot számukra a három pont megszerzése.

A kezdés azonban messze volt az ideálistól, mert a hazaiak már a harmadik percben kettős emberelőnybe kerültek, ám szerencsére sikerült kivédekezni a kritikus időszakot. Mikor kiegészült a DAB, gyorsan át is vette az irányítást, s nem tartott sokáig megszerezni a vezető találatot, mert Jabornik emberelőnyös bombájába Uski ért bele gólt érően, majd mikor negyven másodperc múlva Saluga lőtte ki a bal felsőt, már 0-2-es állást mutatott az eredményjelző. Elég volt azonban egy pillanatnyi kihagyás, s a kapu előtt üresen hagyott Szlama gyorsan szépített, de a szünetre visszaállította korábbi előnyt együttesünk, mert a 18. percben Uski ismét remekül tette bele a botot Jabornik lövésébe, így kényelmes előnyből várhatták az Acélbikák a folytatást.

A második felvonásban még nagyobb fölénybe kerültek az Acélbikák, ám támadásaikat rendre túljátszották, a jobbnál is jobb helyzeteket kerestek, így a lelkes hazaiak rendre fel tudtak szabadítani. Egészen a harmad derekáig, mikor Huovinen szlalomozott át a Vasas védelmén, majd passzolt oldalra, s a Salugától visszakapott pakkot könnyedén továbbította a hazai kapuba (1-4). Bár Szlama egy emberelőnyös góllal közelebb hozta a vendéglátókat, nem nagyon kellett izgulni a második felvonásban, mert akkora volt a mieink fölénye, hogy a kihagyott ziccerek ellenére sem forgott veszélyben a vezetés (2-4). A harmadik felvonás ugyanígy folytatódott, ám hiába a mezőnyfölény és a ziccerek, a Vasas kapuja előtt továbbra sem koncentráltak a mieink, így nem tudták eldönteni végleg a találkozót.

Ezért sajnos komoly árat fizettek a hosszabbításban az Acélbikák, mert az 54. percben Huovinen szabálytalankodott, majd feleselt addig a játékvezetőnek, míg kapott még egy két percet, s mivel nem sokkal később Jabornik is teljesen feleslegesen akadályozott egy hazai csatárt, kettős fórba kerültek a vendéglátók. Ezzel pedig éltek is, mert az 56. percben Pápa, majd másfél perccel később Fliszár mattolta Garbaczot, egálra hozva ezzel az eredményt (4-4). A rendes játékidő így is ért véget, jöhetett a hosszabbítás, melyben Azari emberelőnyből bevette a hazai ketrecet, s bár 5-4-re megnyerte így a meccset a DAB, a mieink mégsem lehettek elégedettek, mert ezt a találkozót a rendes játékidőben kellett volna végleg lezárni…

Schiller-Vasas HC – DAB 4-5 (1-3, 1-1, 2-0, 0-1) – hosszabbítás után

Vasas: Tóth – Bukor (2), Inglis, Schmál, Turbucz, Varga, Surányi, Tornyai (1), Czakó, Pápa 1, Szlama 2 (1), Bálint, Seregély (1), Bödök, Fliszár 1, Gágyor, Kováts, Belényesi, Lőczi, Székey Mádai. Vezetőedző: Ladányi Balázs.

DAB: Garbacz – Erdélyi, Jabornik (2), Azari 1, Németh, Dubek (1), Léránt (1), Mestyán, Iossafov (1), Turtiainen (1), Uski 2, Hruby, Lencsés, Huovinen 1, Saluga 1, Tóth, Hüffner, Szabó, Makovics, Nagy (1), Török. Edző: Borbás Gergely.

Leave a Reply

305 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI Twitter Pic bricknel Twitter Pic frankban Twitter Pic LonaBamb Twitter Pic tothbarn Twitter Pic mathieuo
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Menu Title