Felnőtt hírek

Csak két pont jutott

A rendes játékidő hajrájában elkövetett fegyelmezetlenségei miatt csak a hosszabbításban tudta legyőzni csapatunk a Vasast.

A sereghajtó Schiller-Vasas vendégeként folytatta az Erste Liga küzdelmeit ma este 18:40-től a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely annak ellenére is favoritként várta a fővárosi mérkőzést, hogy legutóbbi nyolc mérkőzéséből hatot elveszített. Könnyű meccsre persze nem számíthattak a mieink, ám mint azt Borbás Gergely megbízott edző elárulta a kezdés előtt elárulta, amennyiben hatvan percen keresztül tudnak koncentrálni, akkor nem okozhat gondot számukra a három pont megszerzése.

A kezdés azonban messze volt az ideálistól, mert a hazaiak már a harmadik percben kettős emberelőnybe kerültek, ám szerencsére sikerült kivédekezni a kritikus időszakot. Mikor kiegészült a DAB, gyorsan át is vette az irányítást, s nem tartott sokáig megszerezni a vezető találatot, mert Jabornik emberelőnyös bombájába Uski ért bele gólt érően, majd mikor negyven másodperc múlva Saluga lőtte ki a bal felsőt, már 0-2-es állást mutatott az eredményjelző. Elég volt azonban egy pillanatnyi kihagyás, s a kapu előtt üresen hagyott Szlama gyorsan szépített, de a szünetre visszaállította korábbi előnyt együttesünk, mert a 18. percben Uski ismét remekül tette bele a botot Jabornik lövésébe, így kényelmes előnyből várhatták az Acélbikák a folytatást.

A második felvonásban még nagyobb fölénybe kerültek az Acélbikák, ám támadásaikat rendre túljátszották, a jobbnál is jobb helyzeteket kerestek, így a lelkes hazaiak rendre fel tudtak szabadítani. Egészen a harmad derekáig, mikor Huovinen szlalomozott át a Vasas védelmén, majd passzolt oldalra, s a Salugától visszakapott pakkot könnyedén továbbította a hazai kapuba (1-4). Bár Szlama egy emberelőnyös góllal közelebb hozta a vendéglátókat, nem nagyon kellett izgulni a második felvonásban, mert akkora volt a mieink fölénye, hogy a kihagyott ziccerek ellenére sem forgott veszélyben a vezetés (2-4). A harmadik felvonás ugyanígy folytatódott, ám hiába a mezőnyfölény és a ziccerek, a Vasas kapuja előtt továbbra sem koncentráltak a mieink, így nem tudták eldönteni végleg a találkozót.

Ezért sajnos komoly árat fizettek a hosszabbításban az Acélbikák, mert az 54. percben Huovinen szabálytalankodott, majd feleselt addig a játékvezetőnek, míg kapott még egy két percet, s mivel nem sokkal később Jabornik is teljesen feleslegesen akadályozott egy hazai csatárt, kettős fórba kerültek a vendéglátók. Ezzel pedig éltek is, mert az 56. percben Pápa, majd másfél perccel később Fliszár mattolta Garbaczot, egálra hozva ezzel az eredményt (4-4). A rendes játékidő így is ért véget, jöhetett a hosszabbítás, melyben Azari emberelőnyből bevette a hazai ketrecet, s bár 5-4-re megnyerte így a meccset a DAB, a mieink mégsem lehettek elégedettek, mert ezt a találkozót a rendes játékidőben kellett volna végleg lezárni…

Schiller-Vasas HC – DAB 4-5 (1-3, 1-1, 2-0, 0-1) – hosszabbítás után

Vasas: Tóth – Bukor (2), Inglis, Schmál, Turbucz, Varga, Surányi, Tornyai (1), Czakó, Pápa 1, Szlama 2 (1), Bálint, Seregély (1), Bödök, Fliszár 1, Gágyor, Kováts, Belényesi, Lőczi, Székey Mádai. Vezetőedző: Ladányi Balázs.

DAB: Garbacz – Erdélyi, Jabornik (2), Azari 1, Németh, Dubek (1), Léránt (1), Mestyán, Iossafov (1), Turtiainen (1), Uski 2, Hruby, Lencsés, Huovinen 1, Saluga 1, Tóth, Hüffner, Szabó, Makovics, Nagy (1), Török. Edző: Borbás Gergely.

Leave a Reply

294 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic VankariK Twitter Pic feherzso Twitter Pic Csozo2 Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI Twitter Pic frankban Twitter Pic LonaBamb
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found