Felnőtt hírek

Brassói öröm Dunaújvárosban

Remek kapusteljesítményének is köszönhetően 5-2-es győzelmet aratott a Brassó együttese a Dunaújvárosi Acélbikák otthonában.

A harmadik helyezett Brassó ellen folytatta az Erste Liga küzdelmeit ma délután öt órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, melynek kispadján először mutatkozott be a kanadai Corey Bricknell vezetőedző. A 43 éves szakember azonban finoman szólva sem lehetett elégedett az első harmadban látottakkal, mert hiába kezdett nagyon erősen a DAB, s alakított ki több ajtó-ablak ziccert is a vendégek kapuja előtt, a gólokat a brassói csapat szerezte. A 4. percben Tendler egy kapu mögül visszatett korongot juttatott Garbacz mögé, majd újabb nagy hazai ziccereket követően a 14. percben Gliga talált be, s hogy a hazai drukkerek kedve még rosszabb legyen, arról ismét Tendler gondoskodott, miközben a túloldalon Patrik Polc parádézott a kapuban (0-3).

A második felvonásban kiegyenlítettebbé vált a játék, a vendégek főleg emberhátrányból (!) veszélyeztettek, igaz Garbacznak köszönhetően két szólót is megúsztak kapott gól nélkül az Acélbikák. Zsók azonban a 28. percben közelről betuszkolt egy kipattanót, s ekkor végleg eldőlni látszott a találkozó, mert hiába szépített a 38. percben Saluga egy óriási Garbacz-védést követően, a harmadik húsz percnek is háromgólos előnnyel vágott neki a brassói alakulat (1-4). A záró etapban hiába vette össztűz alá a vendégek ketrecét Corey Bricknell alakulata, a befejezésekbe rendre hiba csúszott, ráadásul a Farkasok az 52. percben a végül három találatig jutó Tendler révén ismét kihasználtak egy nagy hazai védelmi hibát, végleg eldöntve ezzel a pontok sorsát (1-5). Az 57. percben Dubek kissé szerencsés találatával visszajött ugyan háromra a DAB, ám a mindkét kapu előtt sokkal határozottabb vendégek győzelmét ez már nem veszélyeztette (2-5).

DAB – ASC Corona Brassó 2-5 (0-3, 1-1, 1-1)

DAB: Garbacz – Jabornik, Hruby, Uski, Huovinen, Iossafov, Franssila (1), Léránt, Saluga 1, Dubek 1, Nagy M., Lencsés, Hüffner, Turtiainen, Török, Azari, Tóth, Szabó, Pinczés O., Németh, Makovics. Vezetőedző: Corey Bricknell.

ASC Corona Brassó: Polc – Peretyagin (1), Carlson, Tendler 3, Lidhammar (1), Gliga 1 (2), Dorofejev, Boriszenko (1), Tranca (1), Péter, Zsók 1, Bíró O., Nagy I., Mihály E., Mihály Á., Molnár Z., Bors, Molnár Zs., Vasile, Bíró G., Bíró M. Vezetőedző: Greg Lindqvist.

Corey Bricknell: – Az első harmadban a fiúk idegesek voltak, szorították az ütőket, nem a képességeiknek megfelelően játszottak. Ha elvesszük az első játékrészt, akkor a második és harmadik harmadban 2-2 játszottunk. Nem adtuk fel, voltak helyzeteink, az ellenfél kapusa nagyokat fogott, remek meccse volt. Aminek örülök, hogy nem lett keserű a szánk íze a bekapott góloktól, hanem dolgoztunk egészen a végéig. Holnap visszajövünk a pályára és dolgozunk tovább!

Greg Lindquist: – Az első harmadban jól mentünk, lőttünk három gólt, de mégsem voltam elégedett a játékkal. Az Újpesten mutatott teljesítményhez képest az összjáték, a pontosság és a koncentráltság hiányzott. Hiába látszik magabiztosnak a győzelem, a teljesítmény nem tetszett!

Leave a Reply

294 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic VankariK Twitter Pic feherzso Twitter Pic Csozo2 Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI Twitter Pic frankban Twitter Pic LonaBamb
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found