Felnőtt hírek

Brassói öröm Dunaújvárosban

Remek kapusteljesítményének is köszönhetően 5-2-es győzelmet aratott a Brassó együttese a Dunaújvárosi Acélbikák otthonában.

A harmadik helyezett Brassó ellen folytatta az Erste Liga küzdelmeit ma délután öt órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, melynek kispadján először mutatkozott be a kanadai Corey Bricknell vezetőedző. A 43 éves szakember azonban finoman szólva sem lehetett elégedett az első harmadban látottakkal, mert hiába kezdett nagyon erősen a DAB, s alakított ki több ajtó-ablak ziccert is a vendégek kapuja előtt, a gólokat a brassói csapat szerezte. A 4. percben Tendler egy kapu mögül visszatett korongot juttatott Garbacz mögé, majd újabb nagy hazai ziccereket követően a 14. percben Gliga talált be, s hogy a hazai drukkerek kedve még rosszabb legyen, arról ismét Tendler gondoskodott, miközben a túloldalon Patrik Polc parádézott a kapuban (0-3).

A második felvonásban kiegyenlítettebbé vált a játék, a vendégek főleg emberhátrányból (!) veszélyeztettek, igaz Garbacznak köszönhetően két szólót is megúsztak kapott gól nélkül az Acélbikák. Zsók azonban a 28. percben közelről betuszkolt egy kipattanót, s ekkor végleg eldőlni látszott a találkozó, mert hiába szépített a 38. percben Saluga egy óriási Garbacz-védést követően, a harmadik húsz percnek is háromgólos előnnyel vágott neki a brassói alakulat (1-4). A záró etapban hiába vette össztűz alá a vendégek ketrecét Corey Bricknell alakulata, a befejezésekbe rendre hiba csúszott, ráadásul a Farkasok az 52. percben a végül három találatig jutó Tendler révén ismét kihasználtak egy nagy hazai védelmi hibát, végleg eldöntve ezzel a pontok sorsát (1-5). Az 57. percben Dubek kissé szerencsés találatával visszajött ugyan háromra a DAB, ám a mindkét kapu előtt sokkal határozottabb vendégek győzelmét ez már nem veszélyeztette (2-5).

DAB – ASC Corona Brassó 2-5 (0-3, 1-1, 1-1)

DAB: Garbacz – Jabornik, Hruby, Uski, Huovinen, Iossafov, Franssila (1), Léránt, Saluga 1, Dubek 1, Nagy M., Lencsés, Hüffner, Turtiainen, Török, Azari, Tóth, Szabó, Pinczés O., Németh, Makovics. Vezetőedző: Corey Bricknell.

ASC Corona Brassó: Polc – Peretyagin (1), Carlson, Tendler 3, Lidhammar (1), Gliga 1 (2), Dorofejev, Boriszenko (1), Tranca (1), Péter, Zsók 1, Bíró O., Nagy I., Mihály E., Mihály Á., Molnár Z., Bors, Molnár Zs., Vasile, Bíró G., Bíró M. Vezetőedző: Greg Lindqvist.

Corey Bricknell: – Az első harmadban a fiúk idegesek voltak, szorították az ütőket, nem a képességeiknek megfelelően játszottak. Ha elvesszük az első játékrészt, akkor a második és harmadik harmadban 2-2 játszottunk. Nem adtuk fel, voltak helyzeteink, az ellenfél kapusa nagyokat fogott, remek meccse volt. Aminek örülök, hogy nem lett keserű a szánk íze a bekapott góloktól, hanem dolgoztunk egészen a végéig. Holnap visszajövünk a pályára és dolgozunk tovább!

Greg Lindquist: – Az első harmadban jól mentünk, lőttünk három gólt, de mégsem voltam elégedett a játékkal. Az Újpesten mutatott teljesítményhez képest az összjáték, a pontosság és a koncentráltság hiányzott. Hiába látszik magabiztosnak a győzelem, a teljesítmény nem tetszett!

Leave a Reply

305 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI Twitter Pic bricknel Twitter Pic frankban Twitter Pic LonaBamb Twitter Pic tothbarn Twitter Pic mathieuo
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Menu Title