Felnőtt hírek

Borzalmas kezdés után sima vereség

Katasztrofálisan kezdte a találkozót, s bár a folytatásban küzdött, esélye sem volt a MAC ellen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának.

Az Erste Liga ma esti fordulójában a tabella második helyén álló MAC együttesét látták vendégül a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói. Ugyan a tegnap igazolt Hári Norbert még nem léphetett pályára, a hazai drukkerek abban bíztak, hogy a közelmúlthoz képest javuló játékkal sikerül megszorongatni a remek erőkből álló fővárosiakat.

Ehhez képest már az első tíz percben teljesen lenullázta magát együttesünk, mely ugyan hamar emberelőnybe került, ám fórjával nem tudott élni, majd a hatodik percben Klempa gólja után már mehetett is közepet kezdeni (0-1). Az igazi borzalmak ekkor kezdődtek, ugyanis az idei szezonban már nem először fordult elő, hogy egy kapott gól után teljesen szétesett a mieink játéka, ám ez ma különösen látványos volt. Még ebben a percben Klempa megszerezte a második, majd a következő cserében a harmadik gólját, s hiába kért időt, cserélt kapust Jason Morgan, a meccset gyakorlatilag állva figyelő Bikák a 11. percig bekaptak még kettőt, s ezzel gyakorlatilag ekkorra el is dőlt a három pont sorsa (0-5). A folytatásban már nem a győzelemért, maximum a becsületükért hajthattak a mieink, akik a 18. percben Léránt góljával kozmetikáztak is az álláson, ám ez még szépségtapasznak sem volt igazából elég (1-5).

A térfélcsere után azért valamelyest összekapta magát csapatunk, s a harmad nagyobbik részében egyenrangú ellenfele volt a vendégeknek sőt, kicsivel pontosabb kapu előtti játékkal akár tovább is faraghatott volna hátrányából. A vendégek az utolsó öt percben, egy hazai emberhátrány után helyetek igazán nagy nyomást a Bikákra, s ahogy az ilyenkor lenni szokott, jött is ebből egy eladott korong, melyből Somogyi megszerezte MAC hatodik találatát is, így a záró etap előtt már tényleg semmi izgalomra nem számíthattunk (1-6). A DAB becsületére váljék, hogy tetemes hátránya ellenére sem adta fel a meccset, s az 52. percben Novotny emberelőnyből, míg egy perccel később Tanka büntetőből mattolta Bálizs kapust, s ugyan a kiütést sikerült elkerülni, a fővárosiak így is teljesen megérdemelten vitték el a pontokat Dunaújvárosból (3-6).

DAB – MAC 3-6 (1-5, 0-1, 2-0)

DAB: Duschek (Koitmaa) – Orbán, Mestyán, Silló, Odnoga, Azari, Hetényi, Skypets, Léránt 1 (1), Izacky (1), Novotny 1 (1), Lencsés, Hruby, Németh, Borbás, Nagy M., Erdélyi, Török, Makovics, Tanka 1. Vezetőedző: Jason Morgan.

MAC: Bálizs – Nagy K. (1), Keresztury (1), Pozsgai (2), Terbócs (1), Vokla, MacAulay (1), Kovács, Klempa 3 (1), Brown (1), Dansereau 1 (1), Cunningham, Garát, Somogyi 1, Orban, Jokila, Tóth G. (1), Tóth R., Molnár. Vezetőedző: Majoross Gergely.

Jason Morgan: – Tudtuk, hogy a MAC nagyon erős csapat, még úgy is, hogy olyan játékosok, mint Nagy Gergő nem voltak a ma esti keretben. Azt kértem a fiúktól, hogy minden ütközést fejezzenek be, ezzel lehet csak kizökkenteni egy olyan szintű játékosokból álló csapatot, mint a MAC. Sajnos az első harmadban volt tíz perc teljes leállás, amit természetesen nem lehet megengedni még gyengébb ellenfél ellen sem. A második és harmadik harmadban hiába tartották be a fiúk az utasításokat, az elején olyan mély gödörbe löktük magunkat, ahonnan nem tudtunk kimászni. Úgy érzem az elmúlt pár nap és a két mérkőzés után, hogy elsősorban fejben vannak mentális problémák. Amikor valami rossz történik, akkor az egész csapat egy negatív hullámvölgybe kerül, frusztráltak, idegesek lesznek, ami csak továbbront a helyzeten. Ezen kell elsősorban változtatnunk, mert a játékosok képességei alapján sokkal jobb ez a csapat, mint amit az eredmények tükröznek!

Majoross Gergely: – Erősen kezdtünk, ahogy mindig akarunk. Ezután természetesen sikerült felszabadultan játszanunk. Határozottak voltunk, belementünk olyan ütközésekbe, amik fájnak, és amikbe nem mindig szoktunk, ennek köszönhető a ma esti siker.

Leave a Reply

306 people follow dab_acelbikak

dunaujvarosiacelbikak
19
 Photos
575
 Followers
6
 Following
Ma este Csíkszeredában folytatódik a párharc, iszonyatosan fontos lesz a következő meccs! Szurkoljatok a Bikáknak! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #playoffsFebruár 20-án és 21-én, kedden és szerdán játssza első két Erste Liga negyeddöntő mérkőzését a Dunaújvárosi Acélbikák csapata az SC Csíkszereda ellen a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. Mindkét mérkőzés 18 órakor kezdődik! Ott lesztek??
#dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #quarterfinalsEldőlt: a Csíkszeredai Sportklub ellen negyeddöntőzünk! Február 20-án, kedden 18 órakor kezdünk Dunaújvárosban! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #playoffs #quarterfinalsMa délután 17 órától az Újpest vendégeskedik a Dunaújvárosi Jégcsarnokban! Jó lenne győzelemmel búcsúztatni a középszakaszt! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey
Fotó: @benbodaÓriási csata várható holnap a Tüskecsarnokban! Legutóbb itthon megvertük a MAC csapatát, de a fővárosból biztosan nehezebb lesz pontokkal hazatérni! Ti ott lesztek? #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey
Fotó: @benbodaFebruár 5-én, hétfőn 20 órától a DVTK Jegesmedvék csapatát fogadja a DAB! A MAC elleni győzelem után újabb óriási csatára van tehát kilátás! Minden szurkolásra szüksége lesz a fiúknak! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockeyÓriási győzelmet aratott a DAB a MAC ellen! Szép volt, fiúk! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #winAlig két óra és kezdünk! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockeyKészítsétek a torkokat és tenyereket, hiszen február 2-án, pénteken 18 órától kőkemény csatára van kilátás a Dunaújvárosi Jégcsarnokban: a MAC érkezik az Erste Liga középszakaszának következő fordulójában! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey
Menu Title