Felnőtt hírek

Borzalmas kezdés után sima vereség

Katasztrofálisan kezdte a találkozót, s bár a folytatásban küzdött, esélye sem volt a MAC ellen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának.

Az Erste Liga ma esti fordulójában a tabella második helyén álló MAC együttesét látták vendégül a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói. Ugyan a tegnap igazolt Hári Norbert még nem léphetett pályára, a hazai drukkerek abban bíztak, hogy a közelmúlthoz képest javuló játékkal sikerül megszorongatni a remek erőkből álló fővárosiakat.

Ehhez képest már az első tíz percben teljesen lenullázta magát együttesünk, mely ugyan hamar emberelőnybe került, ám fórjával nem tudott élni, majd a hatodik percben Klempa gólja után már mehetett is közepet kezdeni (0-1). Az igazi borzalmak ekkor kezdődtek, ugyanis az idei szezonban már nem először fordult elő, hogy egy kapott gól után teljesen szétesett a mieink játéka, ám ez ma különösen látványos volt. Még ebben a percben Klempa megszerezte a második, majd a következő cserében a harmadik gólját, s hiába kért időt, cserélt kapust Jason Morgan, a meccset gyakorlatilag állva figyelő Bikák a 11. percig bekaptak még kettőt, s ezzel gyakorlatilag ekkorra el is dőlt a három pont sorsa (0-5). A folytatásban már nem a győzelemért, maximum a becsületükért hajthattak a mieink, akik a 18. percben Léránt góljával kozmetikáztak is az álláson, ám ez még szépségtapasznak sem volt igazából elég (1-5).

A térfélcsere után azért valamelyest összekapta magát csapatunk, s a harmad nagyobbik részében egyenrangú ellenfele volt a vendégeknek sőt, kicsivel pontosabb kapu előtti játékkal akár tovább is faraghatott volna hátrányából. A vendégek az utolsó öt percben, egy hazai emberhátrány után helyetek igazán nagy nyomást a Bikákra, s ahogy az ilyenkor lenni szokott, jött is ebből egy eladott korong, melyből Somogyi megszerezte MAC hatodik találatát is, így a záró etap előtt már tényleg semmi izgalomra nem számíthattunk (1-6). A DAB becsületére váljék, hogy tetemes hátránya ellenére sem adta fel a meccset, s az 52. percben Novotny emberelőnyből, míg egy perccel később Tanka büntetőből mattolta Bálizs kapust, s ugyan a kiütést sikerült elkerülni, a fővárosiak így is teljesen megérdemelten vitték el a pontokat Dunaújvárosból (3-6).

DAB – MAC 3-6 (1-5, 0-1, 2-0)

DAB: Duschek (Koitmaa) – Orbán, Mestyán, Silló, Odnoga, Azari, Hetényi, Skypets, Léránt 1 (1), Izacky (1), Novotny 1 (1), Lencsés, Hruby, Németh, Borbás, Nagy M., Erdélyi, Török, Makovics, Tanka 1. Vezetőedző: Jason Morgan.

MAC: Bálizs – Nagy K. (1), Keresztury (1), Pozsgai (2), Terbócs (1), Vokla, MacAulay (1), Kovács, Klempa 3 (1), Brown (1), Dansereau 1 (1), Cunningham, Garát, Somogyi 1, Orban, Jokila, Tóth G. (1), Tóth R., Molnár. Vezetőedző: Majoross Gergely.

Jason Morgan: – Tudtuk, hogy a MAC nagyon erős csapat, még úgy is, hogy olyan játékosok, mint Nagy Gergő nem voltak a ma esti keretben. Azt kértem a fiúktól, hogy minden ütközést fejezzenek be, ezzel lehet csak kizökkenteni egy olyan szintű játékosokból álló csapatot, mint a MAC. Sajnos az első harmadban volt tíz perc teljes leállás, amit természetesen nem lehet megengedni még gyengébb ellenfél ellen sem. A második és harmadik harmadban hiába tartották be a fiúk az utasításokat, az elején olyan mély gödörbe löktük magunkat, ahonnan nem tudtunk kimászni. Úgy érzem az elmúlt pár nap és a két mérkőzés után, hogy elsősorban fejben vannak mentális problémák. Amikor valami rossz történik, akkor az egész csapat egy negatív hullámvölgybe kerül, frusztráltak, idegesek lesznek, ami csak továbbront a helyzeten. Ezen kell elsősorban változtatnunk, mert a játékosok képességei alapján sokkal jobb ez a csapat, mint amit az eredmények tükröznek!

Majoross Gergely: – Erősen kezdtünk, ahogy mindig akarunk. Ezután természetesen sikerült felszabadultan játszanunk. Határozottak voltunk, belementünk olyan ütközésekbe, amik fájnak, és amikbe nem mindig szoktunk, ennek köszönhető a ma esti siker.

Leave a Reply

304 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic tothbarn Twitter Pic mathieuo Twitter Pic Warty199 Twitter Pic farkasis Twitter Pic Brigitta Twitter Pic Fanfacto Twitter Pic Golzsak Twitter Pic iambarba
dunaujvarosiacelbikak
82
 Photos
756
 Followers
13
 Following
MECCSNAP! Az egyik legnehezebb pályán, a Csíkszereda otthonában lép jégre a DAB! Szurkoljatok a piros-fehéreknek, hogy legyőzzék a tabella vezetőt. 
#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockeyMECCSNAP! A Brassó ellen lépnek jégre a Bikák idegenben ma este! Szurkoljatok itthonról is!

#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockeyHolnap a Brassó otthonában lép jégre a DAB. Iszonyatosan fontos pontokról dönt majd az a találkozó, úgyhogy otthonról is elkél majd a biztatás! 
#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockeySilló Arnold és Borbás Gergely értékelte a ma estét.

#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockeyEgy nagyon szoros meccset nyert végül a DEAC 4-3-ra. Sajnáljuk, mert újra sikerült visszajönni a mérkőzésbe és az egyenlítésre is volt esély... Folytatás jövő héten Brassóban.

#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockey2-2 a második harmad után! Tóth góljával egyenlítettünk egy őrült játékrészben! 
#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockeyAz első harmad után Dunaújvárosi Acélbikák - DEAC 1-2. A mieink gólját Uski ütötte! 
#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockeyÉles korik nélkül nehezebb lenne felszántani a jeget! 17:00-kor indul a DEAC elleni rangadó!

#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockey
Menu Title