Felnőtt hírek

Biztos siker idegenben

Sorozatban harmadik győzelmét aratta a Dunaújvárosi Acélbikák gárdája az Erste Liga középszakaszában.

A Hokiklub Budapest elleni találkozóval folytatta az Erste Liga alsóházának küzdelmeit ma este nyolc órától a Dunaújvárosi Acélbikák együttese, melynek muszáj volt győznie ahhoz, hogy leszakítsa magáról mai vetélytársát.

A kezdésre nem is lehetett panasza a mieinknek, mert egy szép forgatás után Azari remek passzából már a második perc elején megszerezte a vezetést Tóth Gergely, korán előnybe hozva ezzel a Bikákat. A folyatás azonban már nem alakult ilyen szépen, mert a hazaiak szűk három percen belül egalizáltak, igaz ehhez kellett a DAB védelmének bizonytalankodása is (1-1). A folytatásban jobbára a mieink játszottak fölényben, ám Lencsés és Hruby kiállítása alatt is emberelőnyben támadhattak a fővárosiak, szerencsére kevés sikerrel. A 16. percben újra megszerezte a vezetést a DAB, miután Dubek húzta a kapu elé a korongot, majd lőtte el azt Hajek mellett, így az első szünetre egygólos dunaújvárosi előnnyel vonultak a csapatok (1-2).

A második felvonás elején megkapta első emberelőnyét a DAB is, ám ezzel nem tudtak élni a mieink, de a hazaiak sem a harmadik fórjukkal. Továbbra is a Bikák játszottak fölényben, s a harmad derekán Mestyán remek passzával Dubek léphetett ki, majd nagy erővel Hajek feje mellé lőtte a pakkot (1-3). A gól után jött egy újabb előny, majd egy hátrány, de egyikből sem tudtak betalálni a felek, igaz emiatt most nem szomorkodtunk, mert a 36. percben Huovinen tette bele gólt érően egy lövésbe a botját, majd a mindössze 16 éves Barna Dávid egy bulit követően szerezte meg első Erste liga találatát, s eldőlni látszott a mérkőzés (1-5). A harmad hajrájában azonban jött egy újabb védelmi kihagyás, s ezt Izsák révén gólra is váltotta a házigazda, de a záró felvonásra így is biztosnak tűnő előnnyel vonultak jégkorongozóink (2-5).

Meg azonban nem nyugodhattunk, mert a harmadik harmad elején megkapta ötödik kiállítását is együttesünk, s bár úgy tűnt, hogy sikerül kivédekezni, a 44. perc legelején Köllő meglepte Zaharcsenkót, s újra nyílt lett a meccs (3-5). Nem könnyített a helyzeten Azari kiállítása sem, ám Saluga egy korongszerzést követően emberhátrányból bőrözte be Hajeket, visszaállítva a háromgólos előnyt (3-6). A mérkőzés hajrájához közeledve még egy előnyt kapott a házigazda, de ezt kivédekezték a mieink, így az utolsó percekre már semmi izgalom nem maradt. Sorozatban harmadik győzelmét aratta tehát együttesünk, mely újabb sikerével feljött az alsóház harmadik helyére.

Hokiklub Budapest – DAB 3-6 (1-2, 1-3, 1-1)

Hokiklub Budapest: Hajek – Kuqali, Szécsi (1), Izsák 1, Petres (1), Satek (1), Lévai, Orbán, Godó, Köllő 1, Németh, Csíki, Lakatos, Egyed, Jancsó (1), Szopos, Bernáth, Berendi, Szűcs, Vajda 1. Vezetőedző: Gröschl Tamás.

DAB: Zaharcsenko – Franssila, Lencsés, Léránt, Nagy, Németh, Hüffner (3), Mestyán (1), Azari (1), Iossafov, Tóth 1, Hruby, Jabornik, Barna 1, Gulácsi (1), Makovics (1), Szabó, Dubek 2, Huovinen 1 (1), Saluga 1 (1). Vezetőedző: Borbás Gergely.

Leave a Reply

295 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic VankariK Twitter Pic feherzso Twitter Pic Csozo2 Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI Twitter Pic frankban Twitter Pic LonaBamb
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found