Felnőtt hírek

Biztos DAB-siker a Vasas ellen

Kapott gól nélkül gyűjtötte be a három pontot a Vasas elleni hazai mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A Schiller-Vasas HC elleni találkozóval folytatta az Erste Liga küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. A két gárda idén már találkozott egymással, s három héttel ezelőtt a DAB örülhetett 8-2-es sikernek, így a hazai drukkerek egyértelműen a győzelem reményében látogattak ki a Dunaújvárosi Jégcsarnokba. Az Acélbikáknál már nem lépett pályára a csapatot elhagyó Westerling, illetve hiányzott Jabornik és Erdélyi is, ugyanakkor sérülése után visszatért Mestyán István, de beöltözött Borbás Gergely is, míg a mindössze 15 éves Gebei Bence első felnőtt mérkőzésén húzott korcsolyát.

Ahogy várható volt, nagy iramban kezdtek a DAB jégkorongozói, hamar kapujához szögezték a vendégeket, ám Koitmaa kapus a közeli és a távoli próbálkozásokat is sokáig hárítani tudta. A 16. perc elején azonban már a volt dunaújvárosi kapus is tehetetlen volt, miután Iossafov emberelőnyben lőtte ki a bal felsőt, így az első szünetre egygólos hazai előnnyel vonultak a felek. A második felvonásban közel hat percet kellett várni az újabb dunaújvárosi találatra, ezt Azari jegyezte, miután Tóth Lövése gólt érően pattant meg az Acélbikák csapatkapitányán (2-0). A folytatásban is meglehetősen egyoldalú volt a mérkőzés, s a két csapat közti különbség Mestyán és Franssila kékvonalas lövései után nőtt tovább (4-0).

A záró felvonásra már nem sok izgalom maradt, s bár a harmadik húsz percben is sorozatban alakította ki helyzeteit az Acélbikák alakulata, újabb gólt már nem sikerült szerezni. Megóvta azonban ketrecét Sevela is, akinek akadt azért két-három komoly védése, így a Bikák végül simán, 4-0-ra hozták a találkozót, így továbbra is a negyedik helyen állnak az Erste Liga tabelláján, míg a Vasas maradt a tizedik.

DAB – Schiller-Vasas HC 4-0 (1-0, 3-0, 0-0)

DAB: Sevela – Franssila 1, Léránt, Nagy, Turtiainen (1), Uski (1), Hruby, Mestyán 1 (1), Azari 1, Iossafov 1 (1), Tóth (2), Lencsés, Szabó, Németh, Saluga, Török, Gebei, Borbás, Makovics, Pinczés. Vezetőedző: Antti Karhula.

Schiller-Vasas HC: Koitmaa – Bálint, Bugár, Csiki, Székely Mádai, Turbucz, Surányi, Tornyai, Czakó, Schmál, Szlama, Inglis, Seregély, Fliszár, Szlépka, Varga, Lőczi, Gágyor, Hegyi, Rózsa. Vezetőedző: Revák Zoltán.

Antti Karhula: – Nem volt ez számunkra egy egyszerű mérkőzés, mert elvesztettük az egyik top centerünket, néhány hátvédünk könnyű sérülések miatt nem volt játékra fogható, emellett két pihenőnapunk is volt a héten, illetve Makovics a mérkőzés előtt közvetlenül lett rosszul, tehát nem volt meg a teljes négy sorunk sem. Mindezt figyelembe véve ma nagyon jól játszottunk. Az ellenfél talán 2-3 jó esélyt kapott, nálunk volt körülbelül 20 minőségi lehetőség a gólszerzésre. Mindenki jól dolgozott, és ez ma este megmutatkozott a jégen is. 

Revák Zoltán: – Úgy gondolom, hogy azt a játékot kell játszanunk, amit a harmadik harmadban mutattunk. Az már az volt, amit körülbelül elvárhatunk magunktól. Az első két játékrészben gyengén játszottunk. Úgy nem lehet meccset nyerni, hogy sem a támadás, sem a védekezés nem működik. A kapusunk nagyon jó teljesítményt nyújtott, amikor nem volt magára hagyva, akkor kiemelkedő volt!

Leave a Reply

296 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic VankariK Twitter Pic feherzso Twitter Pic Csozo2 Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI Twitter Pic frankban Twitter Pic LonaBamb
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found