Felnőtt hírek

Biztos DAB-siker a HKB ellen

Minden harmadot megnyerve aratott 7-1-es győzelmet a Hokiklub Budapest elleni Erste Liga találkozón a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Az óriási bécsi pofon után hazai környezetben, a Hokiklub Budapest elleni találkozóval folytatta az Erste Liga küzdelmeit ma este fél héttől a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. A DAB hokisai láthatóan szerették volna halványítani a pénteki vereség emlékét, s Azari révén már a 6. percben megszerezték a vezetést, majd a 13. perc elején Tóth találatával meg is duplázták előnyüket. Elég volt azonban egy kisebb védelmi bizonytalanság, s a vendégek a 17. percben megfelezték hátrányukat, s bár a mezőnyben egyértelmű fölényben voltak az Acélbikák, szoros állással vonultak a csapatok az első pihenőre (2-1).

A térfélcsere után emelt a “csapásszámon” Corey Bricknell alakulata, mely a harmad elején másfél perc alatt kétszer is bevette ellenfele ketrecét, így kényelmes előnyből folytathatta a játékot (4-1). Ekkor már lényegesen nagyobb volt a különbség játékban is a csapatok között, a 32. percben Huovinen lőtt újabb gólt, s bár ezt videózás után visszavonták a játékvezetők, mindössze három másodpercig örülhettek ennek a vendégek, mert rögtön a buli után Saluga nyúlt bele gólt érően Lencsés lövésébe, megszerezve ezzel az ötödik hazai találatot (5-1).

A harmadik felvonásból mindössze 14 másodperc telt el, mikor Saluga duplázni tudott, s bár a vendégek továbbra sem adták fel a küzdelmet, nem tudtak túljárni Pinczés Bendegúz eszén. A mérkőzés hajrájában Tóth Gergő is megszerezte második találatát, így a mieink simán, 7-1-re nyerték a találkozót.

DAB – HK Budapest 7-1 (2-1, 3-0, 2-0)

DAB: Pinczés B. – Franssila 1 (1), Léránt, Uski 1 (1), Huovinen (1), Turtiainen, Jabornik (1), Hruby, Saluga 2, Iossafov (1), Dubek (2), Lencsés (1), Hüffner (1), Tóth 2 (1), Nagy M. (2), Azari 1 (2), Mestyán, Pinczés O., Németh P., Makovics. Vezetőedző: Corey Bricknell.

HK Budapest: Hajek – Szécsi (1), Orbán, Egyed 1, Sátek, Kovár (1), Lakatos, Csíki, Petres, Godó, Szűcs, Lévai, Jancsó, Köllő, Albert, Németh Á., Vajda, Bernáth, Berendi, Horváth, Izsák. Vezetőedző: Dusan Kapusta.

Corey Bricknell: – Ez volt az első meccsünk, amikor hatvan percen keresztül azt a rendszert játszottuk, amit edzéseken gyakoroltunk eddig. Sok lövésünk volt, a harmadik csatár is a pozíciójának megfelelően játszott, a hátvédek hátramaradtak, ahogyan kértük őket és a kapusunk is a helyén volt.

Dusan Kapusta: – Az utóbbi időben hanyatló formában játszunk, de ez nem fizikális, hanem mentális probléma. A következő meccsekre van hova javulni. Mindig valakik gyenge napot fognak ki a csapatból, és a légiósok sem tudnak megfelelően segíteni, ez okozza ezeket a vereségeket.

Leave a Reply

305 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI Twitter Pic bricknel Twitter Pic frankban Twitter Pic LonaBamb Twitter Pic tothbarn Twitter Pic mathieuo
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Menu Title