Felnőtt hírek

Azari Zsolt marad az Acélbikáknál

Dunaújvárosban folytatja pályafutását ifjabb Azari Zsolt, aki játékosként és klubmenedzserként is izgalmas, de eredményes szezonra számít az Acélbikáknál.

 

Az előző szezon második felét Lengyelországban, Sanokban töltötte a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának kiválósága, ifjabb Azari Zsolt, s bár sokáig úgy nézett ki, hogy az idei szezont is légiósként kezdi meg a DAB klubmenedzsereként is dolgozó szélső, ma eldőlt, hogy a 2016/2017-es szezont Dunaújvárosban játssza végig, s kérdésünkre meg is indokolta, hogy miért.

Fotó: Mudra László - http://www.mudralaszlo.hu

“Volt ugyan több ajánlatom is, de egyik sem olyan színvonalú bajnokságból, amelyik erősebb lett volna a MOL Ligánál, így az, hogy szakmailag lényegesen előrébb lépjek, már nem valósulhatott meg. Közben itthon egyre jobban érzem magam, egyre jobban tetszik a csapat, amit sikerült összehozni, egyre jobban sikerült összedolgozni az edzővel, s éreztem, hogy szükség van rám. Ahogy haladtunk előre az időben, s dolgoztunk össze Lee Gilberttel, valamint a játékosokkal, egyre inkább azt éreztem, hogy nekem itthon a helyem, s itt fogok a legtöbbet érni. Szintén nem elhanyagolható tény, hogy nem csak játékosként, klubvezetőként is dolgozom, s bizony a tavalyi esztendőben nyomot hagyott a csapaton az, hogy az utolsó négy hónapot légiósként játszottam. Úgy érzem, hogy ez a munka, amit klubmenedzserként elvégzek, megköveteli azt, hogy itt legyek helyben a csapat mellett, szóval ennek is igen nagy része volt abban, hogy végül a maradás mellett döntöttem – fogalmazott ifjabb Azari Zsolt.

Akitől megtudtuk azt is, hogy nagyon várja már a szezont, mely a két új belépővel igen izgalmasnak ígérkezik, ráadásul az utánpótlással is komoly tervei vannak az Acélbikák vezetésének.

“Nagy terveim vannak, elszánt vagyok, most is láthatjuk, hogy a legnagyobb igazolások az ellenfeleknél mind dunaújvárosiak, szóval továbbra is azt gondolom, hogy Dunaújvárosban lehet a legjobb jégkorongozókat nevelni. Lee Gilberttel kitaláltunk egy új programot, be fogjuk vezetni, s vissza fogjuk állítani a dunaújvárosi utánpótlás a megfelelő pályára, ahonnan majd sorra jönnek ki a jobbnál jobb játékosok. Remélem, hogy amikor a mostani U14-es és U16-os csapat felnő, akkor úgy meg tudjuk erősíteni belőlük a keretet, hogy a mi generációnknál is jobb játékosok játszhatnak majd dunaújvárosi mezben. Ezzel együtt nagy lehetőség rejlik a mostani felnőtt garnitúrában is, persze rengeteg munkánk lesz, de hiszem, hogy lehet itt egy nagyot alkotni, úgyhogy nagyon várom már a 2016-2017-es ligaszezont. Már csak azért is, mert a tizenegy csapatos MOL Liga igen kellemesnek ígérkezik. Régen elsősorban azzal volt bajom, hogy sokszor, hat, vagy nyolc alkalommal is ugyanazokkal a csapatokkal kellett megmérkőznünk, ami játékosnak, szurkolónak is sok. Most úgy tűnik, hogy csak négyszer kell ugyanazzal a csapattal megmérkőznünk, ráadásul a Galac szakmai szempontból is erősítést jelent a ligának, míg az, hogy a Partizan Belgrad és a Crvena Zvezda összefog egymással a minél sikeresebb szereplését, az bizonyítja, hogy mennyire komolyan veszik a MOL Ligát. Ilyen csapatokra van szükségünk, akik itt akarnak játszani, s ezért komoly áldozatokra is képesek, szóval biztos vagyok abban, hogy színvonalas MOL Liga elé nézünk, így mi is örömmel vettük azt a hírt, hogy két új együttes is részt vesz a ligában – árulta el a Dunaújvárosi Acélbikák játékosa, klubmenedzsere.

Leave a Reply

296 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic VankariK Twitter Pic feherzso Twitter Pic Csozo2 Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI Twitter Pic frankban Twitter Pic LonaBamb
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found