Felnőtt hírek

Az UTE is meghajolt a Bikák előtt

Remek kapusteljesítménnyel, fegyelmezett játékkal győzte le 4-1-re az Újpest együttesét a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Az UTE elleni hazai találkozóval folytatta z Erste Liga alapszakaszának küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. A mérkőzés inkább a vendégeknek volt nagyon fontos, ugyanis ők még harcban állnak a felsőházért, míg a DAB a harmadik helynél rosszabb pozícióban már nem végezhet az alapszakasz végén.

A meccset azonban a kissé tartalékos felállásban, Duschek, Becze, Hüffner és Novotny nélkül pályára lépő Bikák kezdték erősebben, ám a vendégek hamar felvették a ritmust, s az első öt perc után több alkalommal is tesztelték Koitmaa kapust. A túloldalon Sila sem unatkozott, ám a 15. percben éppen az ő hátáról pattant be a kapuba Nageler próbálkozása, így a DAB szerezte meg vezetést, tegyük hozzá, nem érdemtelenül (1-0). A bekapott gól után igyekezett sebességet váltani a fővárosi alakulat, melynek elsősorban a légiósai jelentettek nagy veszélyt a dunaújvárosi ketrecre, ám a védelem és házigazdák észt válogatott hálóőre is jól állt a lábán.

A stabil védekezésből több veszélyes kontrát is vezettek az DAB hokisai, s a 25. percben Turcotte megugrása végre úgy fejeződött be, ahogy azt a hazai drukkerek remélték: A kanadai légiós pimasz köténnyel szerezte meg a második hazai találatot (2-0). A vendégeknek érthetően még sietősebb lett a dolguk, gyakorlatilag mindenhonnan tüzeltek, ám Koitmaa eszén továbbra sem tudtak túljárni. A mérkőzés hajrájában felgyorsultak az események, mert Erdélyi az 55. percben emberelőnyből belőtte a DAB harmadik találatát, majd két perccel később Caladi a révén a szépítés jött össze a vendégeknek (3-1). Szilassy Zoltán kockáztatott, lehozta kapusát, ám Azari üres kapus gólja végleg eldöntötte a meccset, melyet 4-1-re nyert a DAB, s ezzel továbbra is életben tartotta esélyét a második hely megszerzésére.

DAB – UTE 4-1 (1-0, 1-0, 2-1)

DAB: Koitmaa – Erdélyi 1, Mestyán, Odnoga, Léránt, Azari 1 (1), Skrypets, Orbán, Silló, Nageler 1, Izacky, Lencsés, Hruby (1), Turcotte 1 (1), Hári (2), Nagy M. Makovics, Németh (1), Török, Tanka. Vezetőedző: Jason Morgan.

UTE: Sila – Huba, Kiss R., Benk, Caladi 1, Sági (1), Kovács A., Kiss D., Sikorcin, Frolík, Ropret, Nagy N., Varga, Nemes, Pichler, Turbucz,     Horváth, Hegyi, Dósa, Schmál, Pápa. Vezetőedző: Szilassy Zoltán.

 

Szilassy Zoltán: – Nem lehetek elégedetlen a fiúkkal, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, de valahogy nem sikerült ezt most effektíven kihasználni. Vannak ilyen mérkőzések, amikor semmi nem jön össze, 0 vagy 1 góllal pedig nem lehet meccset nyerni. Nincs gond, készülünk vasárnapra, hogy otthon harcoljuk ki a felsőházi szereplésünket.

 
Jason Morgan: – Nagyon jól játszottunk addig a pillanatig, amíg az első harmadban gólt nem lőttünk, ezután nagyon könnyelművé vált a játékunk. Koitmaa óriási volt ma a kapuban, kulcsmomentumokban tudott felnőni a feladathoz. A második és harmadik harmad nagy részében jobban, egyenletesebben játszottunk. Nagy nyomást kaptunk a végén, de számítottunk is rá. Ahogy mondtam, semmi nem számít, sem az, hogy ki van épp a rajtlistán, ki az ellenfél, vagy mi a szituáció, nekünk ugyanazt a teljesítményt kell nyújtani, minden helyzetben, konzisztensen. Kiváló csapatteljesítmény volt, örülök a három pontnak.

Leave a Reply

304 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic tothbarn Twitter Pic mathieuo Twitter Pic Warty199 Twitter Pic farkasis Twitter Pic Brigitta Twitter Pic Fanfacto Twitter Pic Golzsak Twitter Pic iambarba
dunaujvarosiacelbikak
82
 Photos
756
 Followers
13
 Following
MECCSNAP! Az egyik legnehezebb pályán, a Csíkszereda otthonában lép jégre a DAB! Szurkoljatok a piros-fehéreknek, hogy legyőzzék a tabella vezetőt. 
#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockeyMECCSNAP! A Brassó ellen lépnek jégre a Bikák idegenben ma este! Szurkoljatok itthonról is!

#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockeyHolnap a Brassó otthonában lép jégre a DAB. Iszonyatosan fontos pontokról dönt majd az a találkozó, úgyhogy otthonról is elkél majd a biztatás! 
#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockeySilló Arnold és Borbás Gergely értékelte a ma estét.

#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockeyEgy nagyon szoros meccset nyert végül a DEAC 4-3-ra. Sajnáljuk, mert újra sikerült visszajönni a mérkőzésbe és az egyenlítésre is volt esély... Folytatás jövő héten Brassóban.

#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockey2-2 a második harmad után! Tóth góljával egyenlítettünk egy őrült játékrészben! 
#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockeyAz első harmad után Dunaújvárosi Acélbikák - DEAC 1-2. A mieink gólját Uski ütötte! 
#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockeyÉles korik nélkül nehezebb lenne felszántani a jeget! 17:00-kor indul a DEAC elleni rangadó!

#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockey
Menu Title