Felnőtt hírek

Az Újpest szerzett előnyt

Ugyan az utolsó harmad előtt még vezettünk, végül 4-3-as vereséget szenvedtünk Újpesten.

A MOL Liga negyeddöntőjének ötödik találkozóját játszotta ma este hat órától Újpesten a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. Mivel a párharc 2-2-re állt a találkozó előtt, ezért a helyzet meglehetősen egyértelmű volt: a győztes mindössze egy lépésre kerülhetett attól, hogy bejusson a sorozat legjobb négy együttese közé. A DAB gárdájából Léránt sérülés, Kaszkov eltiltás miatt hiányzott, s bár a fáradtság jelei már mindkét csapaton kiütköztek négy meccset követően, mindkét oldal nagyon elszántan várta a fővárosi összecsapást.

Az első percekben Duschek mutatkozott be két nagy védéssel, majd Dansereau tesztelte Silát, de a hazaiak kapusa is hozta a kötelezőt. A 4. percben azonban megszerezte a vezetést a DAB, miután Becze kapu elé tett korongjába Németh nyúlt bele gólt érően, ám sokáig nem örülhettünk a vezetésnek, mert másfél perccel később Csanyi kapu mögül visszatett korongját Sikorcin lőtte közelről a bal alsóba, s kezdődhetett minden elölről (1-1). Sajnos azonnal jött egy dunaújvárosi kiállítás, s az Újpest könyörtelenül kihasználta a fölényt, s Frolik góljával már a vezetést is átvette a 7. percben (2-1). Szerencsére a hazaiak sem sokáig játszhattak előnyben, mert jött egy újpesti kiállítást is, melyet mindössze kilenc másodperc alatt értékesített a DAB Cseter révén, aki egy Siláról lepattanót kotor a kapuba (2-2). A harmad második felére valamivel óvatosabb játékra váltottak a csapatok, s bár lehetőség akadt mindkét oldalon, újabb gól már nem született, így döntetlennel vonultak az első pihenőre a felek.

A második felvonást két nagy újpesti helyzet vezette fel, ám a harmad első gólját újra a mieink szerezték. A 22. percben másodszor is fórba került ugyanis a DAB, s ezt az előnyt az elsőnél is hamarabb, mindössze négy másodperc alatt váltotta találatra az Acélbikák alakulata, mely Ölander kékvonalas lövésével szerzett ismét vezetést (2-3). Azt gondoltuk, hogy nagy rohamokat indítanak az újpestiek az ismételt egyenlítésért, de látszott rajtuk is, hogy fáradtabbak, mint korábban, így hiába alakítottak ki több helyzetet is, vagy az utolsópasszokba, vagy a befejezésekbe csúszott hiba. A harmad második felében előbb a mieink, majd a vendéglátók hagytak kihasználatlanul egy-egy emberelőnyt, így a harmadik etap előtt a mieink álltak közelebb a sikerhez.

A harmadik felvonás békésen csordogált, egészen a 44. percig, amikor Ladygin hibázott hatalmasat a mieink harmadában, rossz keresztpassza Tóthnak volt tökéletes, aki éppen annyira pöckölt bele a pakkba, hogy az átcsússzon Duschek alatt, így szinte a semmiből, de egyenlített az Újpest. Az 51. percben tovább romlott a mieink helyzete, miután egy újabb eladott korongot Nagy Nilan lőtt kapura, a megpattanó játékszer Duschek mögé hullott, s bár a mieink kikotorták, a játékvezetők elsőre, valamint videózás után is megadták a találatot, így már az UTE örülhetett a vezetéshez. A záró tíz percben mindent megtett az egyenlítésért együttesünk, de a szerencse ma sajnos elkerülte az Acélbikákat, így a hazaiak megóvták minimális előnyüket, s 4-3-as győzelemmel vették át a vezetést a párharcban. Folytatás pénteken este Dunaújvárosban, ahol mindenképpen nyernünk kell ahhoz, hogy maradjon még esély a továbbjutásra.UTE – DAB 4-3 (2-2, 0-1, 2-0)

UTE: Sila – Huba (1), Kiss, Nemes (1), Pápa, Tóth 1 (1), Nagy N. 1, Hegyi, Ropret (1), Benk, Hebar, Kovács, Nagy R., Frolik 1, Sikorcin 1, Csanyi (1), Turbucz, Dömötör, Gröschl, Dósa. Vezetőedző: Szilassy Zoltán.

DAB: Duschek – Hruby (1), Ölander 1, Azari (1), Cseter 1 (1), Dansereau (1), Hudec, Ladygin, Becze (1), Borbás, Németh 1, Hüffner, Lencsés, Török, Nagy M., Odnoga, Lévai, Magosi, Tanka. Vezetőedző: Heikki Malkia.

Leave a Reply

307 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic kisjoe24 Twitter Pic SzilardU Twitter Pic log511 Twitter Pic arpad122 Twitter Pic _fdanka_ Twitter Pic bhavadi1 Twitter Pic jamesant Twitter Pic akosp_99
dunaujvarosiacelbikak
19
 Photos
537
 Followers
6
 Following
Ma este Csíkszeredában folytatódik a párharc, iszonyatosan fontos lesz a következő meccs! Szurkoljatok a Bikáknak! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #playoffsFebruár 20-án és 21-én, kedden és szerdán játssza első két Erste Liga negyeddöntő mérkőzését a Dunaújvárosi Acélbikák csapata az SC Csíkszereda ellen a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. Mindkét mérkőzés 18 órakor kezdődik! Ott lesztek??
#dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #quarterfinalsEldőlt: a Csíkszeredai Sportklub ellen negyeddöntőzünk! Február 20-án, kedden 18 órakor kezdünk Dunaújvárosban! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #playoffs #quarterfinalsMa délután 17 órától az Újpest vendégeskedik a Dunaújvárosi Jégcsarnokban! Jó lenne győzelemmel búcsúztatni a középszakaszt! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey
Fotó: @benbodaÓriási csata várható holnap a Tüskecsarnokban! Legutóbb itthon megvertük a MAC csapatát, de a fővárosból biztosan nehezebb lesz pontokkal hazatérni! Ti ott lesztek? #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey
Fotó: @benbodaFebruár 5-én, hétfőn 20 órától a DVTK Jegesmedvék csapatát fogadja a DAB! A MAC elleni győzelem után újabb óriási csatára van tehát kilátás! Minden szurkolásra szüksége lesz a fiúknak! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockeyÓriási győzelmet aratott a DAB a MAC ellen! Szép volt, fiúk! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #winAlig két óra és kezdünk! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockeyKészítsétek a torkokat és tenyereket, hiszen február 2-án, pénteken 18 órától kőkemény csatára van kilátás a Dunaújvárosi Jégcsarnokban: a MAC érkezik az Erste Liga középszakaszának következő fordulójában! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey
Menu Title