Felnőtt hírek

Az Újpest szerzett előnyt

Ugyan az utolsó harmad előtt még vezettünk, végül 4-3-as vereséget szenvedtünk Újpesten.

A MOL Liga negyeddöntőjének ötödik találkozóját játszotta ma este hat órától Újpesten a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. Mivel a párharc 2-2-re állt a találkozó előtt, ezért a helyzet meglehetősen egyértelmű volt: a győztes mindössze egy lépésre kerülhetett attól, hogy bejusson a sorozat legjobb négy együttese közé. A DAB gárdájából Léránt sérülés, Kaszkov eltiltás miatt hiányzott, s bár a fáradtság jelei már mindkét csapaton kiütköztek négy meccset követően, mindkét oldal nagyon elszántan várta a fővárosi összecsapást.

Az első percekben Duschek mutatkozott be két nagy védéssel, majd Dansereau tesztelte Silát, de a hazaiak kapusa is hozta a kötelezőt. A 4. percben azonban megszerezte a vezetést a DAB, miután Becze kapu elé tett korongjába Németh nyúlt bele gólt érően, ám sokáig nem örülhettünk a vezetésnek, mert másfél perccel később Csanyi kapu mögül visszatett korongját Sikorcin lőtte közelről a bal alsóba, s kezdődhetett minden elölről (1-1). Sajnos azonnal jött egy dunaújvárosi kiállítás, s az Újpest könyörtelenül kihasználta a fölényt, s Frolik góljával már a vezetést is átvette a 7. percben (2-1). Szerencsére a hazaiak sem sokáig játszhattak előnyben, mert jött egy újpesti kiállítást is, melyet mindössze kilenc másodperc alatt értékesített a DAB Cseter révén, aki egy Siláról lepattanót kotor a kapuba (2-2). A harmad második felére valamivel óvatosabb játékra váltottak a csapatok, s bár lehetőség akadt mindkét oldalon, újabb gól már nem született, így döntetlennel vonultak az első pihenőre a felek.

A második felvonást két nagy újpesti helyzet vezette fel, ám a harmad első gólját újra a mieink szerezték. A 22. percben másodszor is fórba került ugyanis a DAB, s ezt az előnyt az elsőnél is hamarabb, mindössze négy másodperc alatt váltotta találatra az Acélbikák alakulata, mely Ölander kékvonalas lövésével szerzett ismét vezetést (2-3). Azt gondoltuk, hogy nagy rohamokat indítanak az újpestiek az ismételt egyenlítésért, de látszott rajtuk is, hogy fáradtabbak, mint korábban, így hiába alakítottak ki több helyzetet is, vagy az utolsópasszokba, vagy a befejezésekbe csúszott hiba. A harmad második felében előbb a mieink, majd a vendéglátók hagytak kihasználatlanul egy-egy emberelőnyt, így a harmadik etap előtt a mieink álltak közelebb a sikerhez.

A harmadik felvonás békésen csordogált, egészen a 44. percig, amikor Ladygin hibázott hatalmasat a mieink harmadában, rossz keresztpassza Tóthnak volt tökéletes, aki éppen annyira pöckölt bele a pakkba, hogy az átcsússzon Duschek alatt, így szinte a semmiből, de egyenlített az Újpest. Az 51. percben tovább romlott a mieink helyzete, miután egy újabb eladott korongot Nagy Nilan lőtt kapura, a megpattanó játékszer Duschek mögé hullott, s bár a mieink kikotorták, a játékvezetők elsőre, valamint videózás után is megadták a találatot, így már az UTE örülhetett a vezetéshez. A záró tíz percben mindent megtett az egyenlítésért együttesünk, de a szerencse ma sajnos elkerülte az Acélbikákat, így a hazaiak megóvták minimális előnyüket, s 4-3-as győzelemmel vették át a vezetést a párharcban. Folytatás pénteken este Dunaújvárosban, ahol mindenképpen nyernünk kell ahhoz, hogy maradjon még esély a továbbjutásra.UTE – DAB 4-3 (2-2, 0-1, 2-0)

UTE: Sila – Huba (1), Kiss, Nemes (1), Pápa, Tóth 1 (1), Nagy N. 1, Hegyi, Ropret (1), Benk, Hebar, Kovács, Nagy R., Frolik 1, Sikorcin 1, Csanyi (1), Turbucz, Dömötör, Gröschl, Dósa. Vezetőedző: Szilassy Zoltán.

DAB: Duschek – Hruby (1), Ölander 1, Azari (1), Cseter 1 (1), Dansereau (1), Hudec, Ladygin, Becze (1), Borbás, Németh 1, Hüffner, Lencsés, Török, Nagy M., Odnoga, Lévai, Magosi, Tanka. Vezetőedző: Heikki Malkia.

Leave a Reply

313 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic lacifrad Twitter Pic rekuci20 Twitter Pic CatalinZ Twitter Pic zsoka84 Twitter Pic SenorSar Twitter Pic ptyptr Twitter Pic albertd6 Twitter Pic utecsma_
Menu Title