Felnőtt hírek

Aki becsületesen elvégzi a házi feladatot, az a felelésen is jól teljesít majd!

Utolsókból lesznek az elsők – tartja a közhelyes mondás, azonban mi más lehetne igazabb arra, ami a Dunaújvárosi Acélbikák csapatával történt az elmúlt néhány hónap alatt. Igaz, nem utolsó volt és nem is első lett csapatunk, de azért a nyolcadik helyről szívós és kőkemény meneteléssel a harmadik pozícióba küzdötte fel magát, sőt, a MAC csapatával áll szoros versenyben a második helyért!

– Jason Morgan személye, az a munkamorál és filozófia, amit magával hozott óriási hatással volt a csapatra, ami pontosan végigkövethető az eredményekben is – mondta Azari Zsolt, a DAB elnöke, mikor az elmúlt időszak eredményességéről és ennek okairól kérdeztük. Persze a játékosállományunk is erősödött olyan nevekkel, akik mérkőzéseket tudnak eldönteni, mióta Jason az edzőnk. Ilyen például Becze Tihamér vagy Hugo Turcotte. Mégis úgy gondolom, hogy az új vezetőedző megszerzése volt az egyik kulcs momentum az idei szezonunk eddigi sikereiben.

Valóban szemmel követhető az eredményesség: Jason Morgan érkezése előtt hét vereség mellett mindössze három győzelem sorakozott a DAB neve mellett az Erste Ligában, míg az október 16-a óta eltelt időszakban tizennyolcszor örülhettünk sikernek és mindössze négyszer szenvedtünk vereséget. Hihetetlen számadat ez.

– Ami még tovább erősítette bennem azt az érzést, hogy jól döntöttünk az új vezetőedző leigazolásával, az az, hogy nem csak hangoztatta, hogy a csapat és annak a sikeressége a legfontosabb, hanem ezt a játékosoknak is hitelesen tudta átadni, akik emiatt már nem az egyéni érdekekeiket nézik elsősorban, azt, hogy ki hány pontot tud szerezni egy-egy mérkőzésen, hanem fontosabb lett számukra a közös eredményesség – folytatta Azari Zsolt.

Jól példázza ezt a kanadai táblázat is: ha a tavalyi szezonnal összehasonlítjuk az ideit szembetűnő különbségekkel találkozunk. Eltűntek az óriási differenciák, s bár most nincsenek annyira kiemelkedő pont per meccs átlagok, mint tavaly, sőt, a liga táblázatán egészen a tizenhatodik helyig kell görgetni az első dunaújvárosi névért, viszont sokkal többen veszik ki a részüket a pontgyártásból idén, és minden sorunk képes eredményes lenni szinte bárki ellen.

– A szaksajtó is foglalkozott már azzal, hogy milyen sikeresen épült be a felnőtt csapatunkba jó néhány fiatal. Ez egy újabb öröm számomra, hiszen nem titkolt célom, hogy a dunaújvárosi utánpótlást újra felvirágoztassuk. Ha olyan példákat láthatnak az itt jégkorongozó gyerekek, mint Léránt René, Nagy Márk, vagy akár Odnoga Mátyás és Silló Arnold, akkor látni fogják, hogy érdemes belefektetni azt a mérhetetlen energiát és időt, sokszor vért-verítéket ebbe a sportba, főként itt, Dunaújvárosban, mert ha elég kitartóak, akkor a felnőtt csapat öltözője is kinyílik előttük előbb vagy utóbb és a végén akár az ő nevüket is ugyanúgy skandálja majd sok száz ember, mint legutóbb Nagy Márkét a Brassó ellen ütött mesterhármasa után – elemezte tovább a helyzetet a DAB elnöke.

Odnoga Mátyás jó példa erre, hiszen a tavaly 48 meccsen 6 pontig jutó támadó idén 32 mérkőzésen 28 pontnál tart, de a fentebb említett Léránt 18, Silló 15 és Nagy Márk 10 pontja is fontos győzelmekben segített már a Bikákon. Jason Morgan bátran nyúlt a fiatalokhoz, bármilyen helyzetben szívesen veti be őket, és ez a felelősség láthatóan jól hatott mind az egyéni, mind a csapat teljesítményre.

Nyilvánvaló, hogy egy fecske nem csinál nyarat, ahogy az is egyértelmű, hogy Jason Morgan nélkül nem a harmadik helyen állna most a Dunaújvárosi Acélbikák, biztos felsőházi pozíció birtokában. A kanadai edző, amikor a siker kulcsáról kérdeztük szerényen csak annyit mondott: aki becsületesen elvégzi a házi feladatot, az valószínűleg a felelésen is jól teljesít majd. Elvárja, hogy a védekezés legyen az elsődleges és hogy a csapat sikeressége mindenki közös célja legyen. Bár sejtettük, de abban is megerősített minket, hogy nem varázsló, egyszerűen csak gyűlöl veszíteni, épp ezért mindent megtesz azért, hogy győzzön – ez pedig úgy tűnik, szerencsére ragályos!

Leave a Reply

298 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic VankariK Twitter Pic feherzso Twitter Pic Csozo2 Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI Twitter Pic frankban Twitter Pic LonaBamb
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Menu Title