Felnőtt hírek

Acélbikáink is nekivágtak a jeges felkészülésnek

 

Rendkívül népes kerettel, több mint negyven játékossal vágott neki a jeges felkészülésnek ma délelőtt jégkorong csapatunk.

Hosszú idő után újra a jégkorongozók vehették birtokukba a Dunaújvárosi Jégcsarnokot, ahol ma délelőtt hivatalosan is elkezdték a felkészülést a 2015/2016-os szezonra a Dunaújvárosi Acélbikák felnőtt és utánpótlás jégkorongozói. Felnőtt együttesünk rendkívül népes kerettel, három kapussal, valamint nyolc sorra elegendő játékossal vágott neki a jeges edzéseknek, így bőven adtak munkát együttesünk új szakvezetőjének, a kanadai Lee Gilbertnek, aki a csapat tagjaihoz hasonlóan rendkívül lelkesen, s nagy munkakedvvel várta első “munkanapját”. A dunaújvárosi keret összetétele még finoman szólva sem végleges, ma délelőtt a tehetséges utánpótlás, illetve a közelmúltban igazolt játékos mellett több magyar, illetve tíz külföldi “próbázó” is megmérette magát, vagyis az már most borítékolható, hogy hatalmas csata lesz közöttük a csapatba kerülésért.

 

Mint azt edzés közben a csapat éppen pihenő, vagy pihegő tagjaitól megtudtuk, a kemény nyári felkészülés után mindenki nagyon várta már a jeges edzések kezdetét, hiszen hiába fontos a fizikai felkészülés, a lényegi dolgok még mindig a pályán dőlnek el. Lee Gilbert nem is nagyon ismert kegyelmet, alaposan meghajtotta az első közös gyakorláson az együttes tagjait, akiket az egymás elleni játékban szerzett egy-egy gól azért kárpótolhatott a korábbi megpróbáltatásokért.
Nagyon várta már a jeges szezonkezdést ifjabb Azari Zsolt is, aki szintén ott volt társai közt ma délelőtt, ám ezúttal nem játékosként, hanem az Acélbikák csapatmenedzsereként számolt be tapasztalatairól.

“Borzasztó nagy munka volt abban, hogy ez az első edzés ilyen jól sikerüljön és ennyi emberrel el tudjuk kezdeni a felkészülést itt Dunaújvárosban. Elég nagy kő esett le a szívemről ezzel, nagyon izgultam, hogy minden rendben legyen. Nagyon jól és lelkiismeretesen dolgozott mindenki, s a következő napokban sem lesz más feladata a játékosoknak, hiszen rövid időn belül szűkítenünk kell a keretet ahhoz, hogy a minőségi munkát is el tudjuk kezdeni. Ezzel együtt nagyon örülünk annak, hogy ennyi játékosból tudunk választani, mert így sokkal nagyobb az esélyünk arra, hogy a csapatunkba legjobban illőket ki tudjuk választani.” – árulta el ifjabb Azari Zsolt.

Nem csak klubmenedzserünk, hanem Lee Gilbert vezetőedző is nagyon elégedett volt a látottakkal, s mint azt elmondta, számára ugyan nem jelentett nehézséget az, hogy ennyi játékossal kellett dolgoznia, de a közeljövő első fontos feladatának ő is a keret szűkítését jelölte meg.
“Sokkal elégedettebb vagyok, mint azt előzetesen gondoltam, hiszen lényegesen magasabb a színvonal, mint amire számítottam a magyar játékosoktól. Komoly lehetőségek vannak ebben a csapatban, nyilván ehhez rengeteg munkára lesz szükség, de a lehetőség ettől még adott, s a következő hat hétben nagyon sok változásra, javulásra számítok. Szerencsére nem okozott nehézséget az sem, hogy ilyen voltunk az edzésen, mindenki korcsolyázott, senki sem álldogált a jégen. A tengerentúlon ez teljesen megszokott dolog, van, amikor 50-60 játékos is egyszerre van a jégen, ez inkább még segít a mozgásban, koordinációban is. A következő napokban hagyom játszani a játékosokat, hogy “visszaszokjanak” a jégre, napi két edzésen gyűrik majd egymást, s a hét végéig eldől az is, hogy kik lesznek majd azok, akiktől elköszönünk. Ez tíz-tizenkét játékost jelent majd, amire azért van szükségünk, hogy a jövő héten már az érdemi munkának is neki tudjunk állni a keret megmaradt tagjaival. Itt már a taktika, az egyéni képzés is szerepet kap, foglalkozunk a kapusokkal, a speciális játékhelyzetekkel is, vagyis elkezdjük felépíteni a játékunkat. Napi két jeges edzéssel készülünk továbbra is, de az első hét még a kiválasztásról szól, úgy gondolom, hogy mindenkinek egyenlő esélyt biztosítunk arra, hogy bizonyítsa tudását, a többi már a játékosokon múlik.” – osztotta meg az első edzés utáni gondolatait szakvezetőnk.

Galéria

Leave a Reply

306 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic jeunesse Twitter Pic SzilardU Twitter Pic log511 Twitter Pic arpad122 Twitter Pic _fdanka_ Twitter Pic jamesant Twitter Pic akosp_99 Twitter Pic greenter
dunaujvarosiacelbikak
19
 Photos
557
 Followers
6
 Following
Ma este Csíkszeredában folytatódik a párharc, iszonyatosan fontos lesz a következő meccs! Szurkoljatok a Bikáknak! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #playoffsFebruár 20-án és 21-én, kedden és szerdán játssza első két Erste Liga negyeddöntő mérkőzését a Dunaújvárosi Acélbikák csapata az SC Csíkszereda ellen a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. Mindkét mérkőzés 18 órakor kezdődik! Ott lesztek??
#dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #quarterfinalsEldőlt: a Csíkszeredai Sportklub ellen negyeddöntőzünk! Február 20-án, kedden 18 órakor kezdünk Dunaújvárosban! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #playoffs #quarterfinalsMa délután 17 órától az Újpest vendégeskedik a Dunaújvárosi Jégcsarnokban! Jó lenne győzelemmel búcsúztatni a középszakaszt! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey
Fotó: @benbodaÓriási csata várható holnap a Tüskecsarnokban! Legutóbb itthon megvertük a MAC csapatát, de a fővárosból biztosan nehezebb lesz pontokkal hazatérni! Ti ott lesztek? #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey
Fotó: @benbodaFebruár 5-én, hétfőn 20 órától a DVTK Jegesmedvék csapatát fogadja a DAB! A MAC elleni győzelem után újabb óriási csatára van tehát kilátás! Minden szurkolásra szüksége lesz a fiúknak! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockeyÓriási győzelmet aratott a DAB a MAC ellen! Szép volt, fiúk! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #winAlig két óra és kezdünk! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockeyKészítsétek a torkokat és tenyereket, hiszen február 2-án, pénteken 18 órától kőkemény csatára van kilátás a Dunaújvárosi Jégcsarnokban: a MAC érkezik az Erste Liga középszakaszának következő fordulójában! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey
Menu Title